Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013."— Sunum transkripti:

1

2

3 T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013

4

5 İÇİNDEKİLER A - GENEL YAPI 1- MEVCUT DURUM 2- ARAÇ DURUMU
3- İNŞAAT ve ARSA DURUMU B- PERSONEL YAPISI 1- PERSONEL MEVCUDU 2- PERSONEL OLAY ANALİZİ 2- PERSONEL EĞİTİM DURUMU C - İŞ ve İŞLEMLER 1- POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 2- TRAFİK DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ 3- ASAYİŞ – SİLAH ve PATLAYICI MADDELİR BÜRO AMİRLİĞİ D- SIKINTI ve TALEPLER

6 A- GENEL YAPI 1- Mevcut Durum
İlçe Emniyet Amirliğimiz İçişleri Bakanlığının 20/07/2007 tarihli olurlarına İstinaden 02/12/2008 tarihinde İlçe Emniyet Amirliği ve Polis Merkezi Amirliği ile birlikte kurularak hizmetlerine başlamıştır. Emniyet Amirliğimiz hizmet binası 2 katlı olup, mülkiyeti Çobanlar Belediyesine aittir. Belediye Meclis Kararı ile 10 yıl süreli olarak İlçe Emniyet Amirliğine tahsis edilmiştir. 1. katında Polis Merkezi Amirliği ve Büroları ile 2 adet Nezarethane, 2. katında ise İlçe Emniyet Amirliği ve kuruluşu bulunan bürolar bulunmaktadır.

7 Emniyet Amirliğimizin (1.katında)
Polis Merkezi Amirliğimizde faaliyet gösteren bürolar, 1- İdari Büro Amirliği 2- Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği 3- Adli Büro Amirliği 4- Grup Amirliği olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

8 Emniyet Amirliğimizin (2.katında)
1- İdari Büro Amirliği 2- Personel Büro Amirliği 3- Strateji Geliştirme - Destek Büro Amirliği 4- Asayiş Büro Amirliği 5- Evrak Arşiv Büro Amirliği 6- Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliği 7- Trafik Denetleme Büro Amirliği 8- EKKM (Emniyet Komuta Kontrol Merkezi) Büro Amirliği 9- Güvenlik Büro Amirliği

9 2- Araç Durumu Emniyet Amirliğimizde;
Her ikisi de 2008 model Ford Connect marka araç olmak üzere araçlarımızın biri Asayiş Hizmetlerinde diğeri Trafik hizmetlerinde kullanılmaktadır.

10 3- İnşaat ve Arsa Durumu İlçe Emniyet Amirliğimiz adına İlçemiz Yenimahalle, Bahçeler mevkiinde Çobanlar Belediyesinden satın alınan 2058 m²’ lik Arsa maliye adına tescili ve Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsisi yapılmıştır. Bu arsa üzerine hizmet binası yapılması için İl Emniyet Müdürlüğü kanalı ile Emniyet Genel Müdürlüğüne yatırım programına alınması için teklifte bulunulmuş, sonuç beklenmektedir.

11 B- PERSONEL YAPISI 1- Personel Sayısı
Emniyet Amiri : 1 Polis Memuru : 17 Kaymakamlık Görev. : 1 Ücretsiz İzinli : 1 Teknisyen Yardımcısı : 1 Toplamda 21 personel ile görev yapılmaktadır.

12 2- Personel – Olay Analizi
Polis Sorumluluk Bölgesi Nüfusu : 8757 Personel Sayısı (Aktif) : 19 Polis Memuru : 18 Rütbeli Personel : 1 Diğer Hizmet Sınıfı Personel : 1 İlçemizde Polis Başına Düşen Kişi Sy. : 460 Ülkemizde Polis Başına Düşen Kişi Sy.ı : 297 2013 Yılı Toplam Olay Sayısı : 191 Polis Başına Düşen Olay Sayısı : 10

13 3- Eğitim ve Branş Durumu
Emniyet Amirliğinde görevli 1 Personel Yüksek Lisans, 16 personel üniversite ve 2 personel lise mezunudur. 1 Polis Memuru trafik branşlıdır ve bu personelimiz 2 yıl ücretsiz izne ayrılmıştır.

14 C- İŞ ve İŞLEMLER 1- Polis Merkezi Amirliği
Adli Makamlarca tarafımıza gönderilen, Çağrı Kağıdı, Zorla Hazır Etme, Mahkeme Kararı Tebliğleri, Adres Tespitleri, Yoklama Kaçağı işlemleri takip edilmektedir. Kamu kurumlarından gelen talep yazılarına cevap verilmektedir. Sorumluluk bölgemizde meydana gelen adli ve idari olaylara kanunlar çerçevesinde müdahale edilerek bilgi verilen Nöbetçi C.Savısının talimatları doğrultusunda işlemler yapılmaktadır.

15 2- Trafik Denetleme Büro Amirliği
Büromuzda 1’i ücretsiz izinde olmak üzere 3 personelimiz mevcuttur. Trafik kontrol ve denetimleri günlük, haftalık ve aylık planlama dahilinde sürdürülmektedir. Sorumluluk bölgemizde meydana gelen Trafik kazalarında müdahale edilmekte ve kazaya ışık tutacak şekilde kaza mahallinin fotoğrafları çekilerek kaza tutanağı tanzim edilmektedir. İl Emniyet Müdürlüğümüzden gelen yazılara cevap verilmektedir.

16 3- Asayiş – Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliği
Asayiş Büro Amirliğimizce ilçemiz dahilinde bulunan aranan şahıslar hakkında gerekli yakalama çalışması yapılmakta olup, tespit edilenler adli makamlara sevki yapılmaktadır. Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliği olarak, av tüfeği ruhsatları av bayii işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, umuma açık işyeri ruhsatları ve bu kapsamda açılan işyerlerinin denetimleri yapılmaktadır.

17 D - SIKINTI ve TALEPLER İlçemiz sorumluluk bölgesi oldukça geniş olduğundan hazırdaki personel ve araç sayısı ile hizmet verilmeye çalışılmakta ancak yetersiz kalınmaktadır. Asayiş Büro Amirliğimizin personel sayısının arttırılarak sivil bir araç tahsis edilmesi halinde ekip oluşturulması planlanmaktadır.

18 Çobanlar İlçe Emniyet Amirliği olarak hedefimiz, ilçemizin huzur ve güvenliği için birim ayrımı yapmaksızın tüm personelimiz ile birlikte suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele eden vatandaş odaklı bir kurum olmaktır. Arz ederim. Ajdan UYSAL İlçe Emniyet Amiri Emniyet Amiri


"T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları