Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi ÇKYS Sunumu Aralık 2012.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi ÇKYS Sunumu Aralık 2012."— Sunum transkripti:

1 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi ÇKYS Sunumu Aralık 2012

2 İÇERİK ÇKYS Tanımı ve Faydaları
ÇKYS Web Sitesi İKYS Modülü MKYS Modülü SKYS Modülü YTS Modülü TSİM Modülü Karar Destek Sistemi (KDS) ÇKYS / HİTAP Personel Bilgi Formu Çağrı Programı

3 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
Sağlık Bakanlığının, tüm personelinin, kurumlarının, bina bilgilerinin, malzemelerinin kayıt altına alındığı, bu bilgiler ışığında kaynakların verimli kullanımı, planlanması ve yönetilebilmesini sağlayan bu sistemde ayrıca Özel Sağlık Kuruluşları da kayıt altına alınmaktadır. Bakanlığımız Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi; 1997 yılında Client / Server (istemci / Sunucu) mimaride yazılmıştır. 2003 yılında Internet teknolojisi gelişmesi ile Uygulama Sunucusu üzerinden 5 pilot ilde web tabanlı olarak kullanıma açılmıştır. 2004 yılında tüm İSM lerin kullanımına açılmıştır. 2006 yılında SGB, TSM ve Hastanelerin kullanımına açılmıştır. 2012 yılında TKHK, THSK, TİTCK ve YHGM kullanımı için düzenleme yapılmıştır.

4 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
FAYDALARI Bakanlığın sahip olduğu kaynakları yönetmek izlemek, Kaynak planlamasına destek sağlamak. Ekonomik kazanç elde etmek. Verimliliğin artırılmasına katkıda bulunmak. Diğer Projelere ve Paydaşlara veri alt yapısı teşkil etmek. Destek verdiği projelere veri bütünlüğü sağlamak. Sahip olduğu merkezi veritabanı ve entegre olduğu sistemler sayesinde bir çok iş ve işlemin online yürütülmesini sağlamak.

5 (Özel Sağlık Kurumları
EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemi SGK Medula MERNİS AHBS, E-saglik, TSİM, MHRS Diğer uyg. ÇKYS ( Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi ) Web servisleri İKYS (İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi) YTS (Yatırım Takip Sistemi) SKYS (Özel Sağlık Kurumları Yönetim sistemi) MKYS (Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi) PBS Personel Bilgi sistemi DBB Doktor Bilgi Bankası Sağlık Personeli Bilgi Bankası (Ebe Hemşire v.b ) Aile Hekimliği Maaş sorgulama İş-Zekası Karar Destek Sistemi (KDS) Web servisleri HBS Hastane Bilgi Sistemleri

6 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
ÇKYS web sitesi üzerinden; ÇKYS hakkında yayınlanan haber ve duyurulara ulaşılabilmektedir.

7

8 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİM SİSTEMİ (İKYS) Sağlık Bakanlığının tüm personel hareketlerinin yapıldığı, takip edildiği, Tüm sağlık personelinin diploma tescillerinin yapıldığı Personel Planlama, Standart Kadro ve PDC kontrollerin yapıldığı Personele ait tüm işlemelerin takip edildiği sistemdir. Bahse konu bilgiler diğer paydaşlar ile paylaşılmaktadır.

9 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
MALZEME KAYNAKLARI YÖNETİM SİSTEMİ (MKYS) Bakanlığımıza bağlı tüm kurumların malzeme takibinin yapıldığı ÇKYS ana modülüdür. MKYS ile tüm kurumların depolarındaki taşınırlar görülebilmekte, fiyatlar ve ihtiyaç fazlası malzemeler izlenebilmektedir. İKYS ile entegre olarak zimmet kontrolü ve Malzeme Çıkışı MKYS üzerinden yapılmaktadır. Bakanlığımıza ciddi ekonomik kazanımları vardır.

10 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI YÖNETİM SİSTEMİ (SKYS) Özel Sağlık Kuruluşlarının (ÖSK) takip edildiği Ruhsatlandırma süreci, Hekim Kadroları, Çalışan Hekimler, Hakim Başlatma, Sağlık Kuruluşu Mahal listeleri, Sağlık Kuruluşu donanımları, Faaliyet izin belgeleri takip edildiği modüldür. Özel sağlık kuruluşunda çalışacak hekimler ile ilgili 30 gün bildirimi için muvafakat hekimin ayrılacağı kurumdan (halk sağlığı için il halk sağlığı müdürlüğünden, kamu hastaneler kurumu için il genel sekreterlikten) aldığı üst yazı ile müdürlük SKYS kullanıcısının SKYS ye girmesi ile gerçekleşecektir.

11 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
YATIRIM TAKİP SİSTEMİ (YTS) Sağlık Bakanlığına bağlı tüm binaların kodu, mahal bilgileri ve tapu bilgileri, yangın denetimleri, Deprem analizleri, Fatura tüketimleri ikame bilgilerini yer aldığı, Sağlık Bakanlığının yatırımlarının takip edildiği ÇKYS’nin ana modülüdür.

12 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
TEMEL SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ MODÜLÜ (TSİM) Yeni gelişen enformasyon teknolojilerinin Sağlık İstatistikleri alanında kullanılması için 1997 yılında dağıtık veri tabanına göre kullanıma giren “Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM)” projesi Ocak 2005 tarihinden itibaren WEB tabanlı merkezi bir yapıda yeniden tasarlanıp geliştirilmiştir. Yeni Hastane Bilgi Formu Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Bilgi Formu Periton Diyalizi Merkezleri  Tıbbi Bilgi Formu Hemodiyaliz Merkezleri Tıbbi Bilgi Formu Diyaliz Hastaları Ölüm Bilgi Formu   Kamu Hastaneler Birlikleri tarafından kullanılan formlardır.

13 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
KARAR DESTEK SİSTEMİ (KDS) Personel İstatistikleri Türkiye Geneli Personel İstatistikleri İl Geneli Personel İstatistikleri Yönetici Personel Sorgulama Münhal Kadro Hazırlama İşlemleri Sorgulama MKYS MKYS Stok Fazlası Sorgulama Malzeme Satın Alma Sorgulama Malzeme Genel Sorgulama İhtiyaç Fazlası Sorgulama

14

15

16 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
ÇKYS / HİTAP Hizmet Takip Projesi (HİTAP) Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) personele ait hizmet bilgilerini takip etmek amacıyla yapmış olduğu bir projedir. Bu proje sayesinde, personel özlük, intibak, askerlik, sigortalılık statüleri, ek gösterge konularındaki tüm verilere anında ulaşabilecektir. Personel SGK’ya hizmet ve sevk belgesi göndermeden en geç bir saat içinde çevrimiçi olarak hizmet alabilecek, emeklilik işlemlerini de aynı gün tamamlayabilecektir.

17 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
ÇKYS / İKYS / Sicil Ana Menüsü / Raporlar altında yer alan HİTAP Rapor ekranından rapor türü seçilerek görüntülenebilmektedir. Rapor türü detayları; Hitap nüfus alanında düzenlenmesi gerekenler Hitap hizmet cetvelinde düzenlenmesi gerekenler Hitap unvan alanında düzenlenmesi gerekenler Hitap borçlanma alanında düzenlenmesi gerekenler Hitap kurs alanında düzenlenmesi gerekenler Hitap okul alanında düzenlenmesi gerekenler Hitap askerlik alanında düzenlenmesi gerekenler Hitap tazminat alanında düzenlenmesi gerekenler Başlıkları altında toplanarak “excel’e aktar” butonu ile çalışmaktadır.

18 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
PERSONEL BİLGİ FORMU (PBF) Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında kadrolu veya sözleşmeli görev yapan personelin Özlük Memuriyet hareketleri Hizmet puanı Tahsil İzin Yetkinlik bilgilerinin yer aldığı, gerektiğinde tanımlama, sorgulama ve takibinin yapılmasını sağlayan Personel Bilgi Formu projesi hazırlanmıştır.

19 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi

20 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
Genel Bilgiler

21 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
Yetkinlik Beyan Ekranı

22 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
Memuriyet Hareketleri

23 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
Yönetici Ekranı

24 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
ÇKYS Çağrı Programı ÇKYS kullanıcılarının, sistemi kullanım esnasında karşılaştığı problemler için hazırlanmış bir uygulamadır. Kullanıcılar T.C. Kimlik Numaraları ile üye olarak sorunlarını ilgili modül üzerinden açacakları çağrılarla iletebilmektedir. Kullanıcı oluşturma işlemi sırasında şifreler ÇKYS’ de kayıtlı olan e-posta adresine gönderilmektedir.

25 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi

26 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi
Destek Talebi Oluşturma Ekranı

27 Teşekkür ederim… M. Şakir TOPRAK


"T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi ÇKYS Sunumu Aralık 2012." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları