Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN 03 2014 MUSTAFA AKGÜN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN 03 2014 MUSTAFA AKGÜN."— Sunum transkripti:

1 “YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN 03 2014 MUSTAFA AKGÜN

2 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan ‘Yazarlar Okulları İle Buluşuyor’protokolü dahilinde gerçekleşen etkinlikte Çocuk Edebiyatçısı Araştırmacı Yazar Mustafa AKGÜN genç okurlarla Hacı Mustafa Gazi oğlu Ortaokulu’nda buluştu.

3 Günün anısına yazara,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin KARAKÖSE tarafından plaket verildi.

4 Mustafa Akgün,konuşmasına MÜSİAD Kayseri Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen projenin önemine vurgu yaparak başladı.“Geleceğimiz siz sevgili yavrularımızla, Kayseri’de buluşmaktan bahtiyarım” diyen Akgün, organizasyonu yapan her iki kuruma da teşekkür etti.

5 Akgün “Kayseri deyince ilk akla Mimar Sinan gelir.Mimar Sinan doğduğu, büyüdüğü şehrin simgesi olan Erciyes Dağı’ndan etkilenmiştir. Bu tesirle mimari tasarımda öylesine dâhiyane bir davranışla Erciyes Dağı’nın siluetini İstanbul’da yaptığı Süleymaniye Camisine yansıtmıştır. Ayrıca Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden biri olan Selimiye Cami için bir Bulgar komutan “seni Türklerin yaptığını bilmesem Allah yaptı derim” diyerek hayranlığını belirtmiştir.

6 ‘Çanakkale İçinde Bir Uzun Selvi’ kitabı hakkında soruları yanıtlayan yazar Akgün; Çanakkale Savaşında yaşanan olayları gençlerle paylaşarak konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘Çanakkale Savaşının bizim geçmişimizdeki önemini biliyoruz. Çanakkale denince şehit olmuş atalarımız, ecdadımız, dedelerimiz aklımıza gelir. Çanakkale destanı İngilizlere atılan bir şamardır. Bu şamarın sesini Dünya duymuştur.’

7 ‘1915 yılında İngilizler donanımlı savaş gemileri ve askerleriyle Çanakkale’yi geçip İstanbul’u alarak Devletimizi sonlandırmak istemekteydiler. Dedelerimiz öyle bir şanlı mücadele ortaya koydular ki denizin rengi kan rengini aldı, İngilizler arkasına baka baka gittiler. Biz destanlar yazan, ilmin temelini atan bir milletin evlatlarıyız.’

8 Akgün “Ülkesel projelerle, geleceğimiz olan çocukları, tarih ve kültürlerimizden uzak başka kültürlerin etkisiyle değil, Dünyaya hâkimiyet sağlayan geçmişimizle, atalarımızın çok büyük başarılarıyla yetiştirmek onlara özgüven sağlayacak ve daha fazla çalışma şevki verecektir. Ayrıca bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

9 Öğrenciler,yazara çeşitli sorular sordu.

10

11 Yazar,öğrenciler için kitabını imzaladı.

12

13 Yazarın 500 kitabı öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.


"“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN 03 2014 MUSTAFA AKGÜN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları