Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TUTAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TUTAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 TUTAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
BABA BENLE KİTAP OKUR MUSUN? YETENEK SİZSİNİZ KAHVEHANELERİN ASLINA DÖNÜŞÜ ATIK KAĞIT GERİ DÖNÜŞÜM SİNEMA GECELERİ

2 BABA BENLE KİTAP OKUR MUSUN?
Projenin Amacı: Projemizin amacı kitap okumanın, özelliklede öğrenciye ayrılan vaktin az olduğu bölgemizde kısa bir sürede olsa hem kitap okuma oranını artırabilmek hem de her evde ufakta olsa bir kitaplık oluşturabilmek ayrıca ailenin ortaklaşa yapabileceği bir etkinlik vakti meydana getirebilmek içindir. Çocuklarımız için yapılacak bu etkinlik onları hem sosyalleştirecek hem de yaşama daha farklı ve ışıl ışıl bakabilen yeni fertler olmasını sağlayacaktır. Gerçekleştirilen Faaliyetler: Bu projenin tüm öğretmenlere ve öğrencilere duyurulması ve projeden bilgi sahibi olmaları sağlatıldı. Ev ziyaretlerine başlanıldı. Gidilen her evde projemizin tanıtılması yapıldı. Ev ziyaretlerinde tüm katılımcılarla 10’ar dakikalık kitap okuma saati uygulandı. Yapılan bu çalışmalar fotoğraflarla belgelendi.

3

4 YETENEK SİZSİNİZ Gerçekleştirilen Faaliyetler: Projenin Amacı:
Projemizin amacı öğrencilerimizin içindeki yetenekleri ortaya çıkarmak üzerine kuruludur. Bu sayede gençler kendi yeteneklerinin farkına varacak, işlenen ve sürekli gelişen yetenekleri sayesinde eğitim ve sosyal hayatlarında daha başarılı ve özgüven sahibi bireyler haline geleceklerdir. Projemiz gençlerin bedensel, sanatsal, zihinsel, kültürel ve sosyal açıdan kendilerini geliştirmeleri toplum içinde kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine olanak sağlayacağı gibi, sosyo- kültürel seviyelerinin de artmasını sağlayacaktır. Gençler bu aktiviteleri sayesinde sokak ortamına uzak kalacaklarından kendilerini evrensel kültürün bir taşıyıcısı olarak görecekler, çevrelerine, hayata, dünyaya bakış açıları yeni umutlar, heyecanlar ve kardeşlik bağları üzerine kurulu olacaktır. Gerçekleştirilen Faaliyetler: Projemiz için okul genelinde yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi sağlandı. Okul tiyatro ekibi kurularak çalışmalara başlanıldı. Okul voleybol takımı oluşturuldu ve çalışmalara başlanıldı. Okul ilahi ekibi oluşturularak ilk çalışmasını Mevlana haftasında sergilenmesi sağlanıldı. Okul futbol takımı oluşturulması için turnuvalar yapıldı ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Bu kapsamda okulumuza masa tenisi temin edildi ve en kısa zamanda çalışmalara başlaması için çalışmalar başlatıldı.

5

6 KAHVEHANELERİN ASLINA DÖNÜŞÜ
Projenin Amacı: Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaygınlaşan ve halkın bir araya gelip kitap okuyup fikri ve sanatsal müzakerelerde bulundukları kıraathaneler; zaman içerisinde maksadından saparak yalnızca çay , sigara içilen ve kumar oynanan; en kıymetli şey olan zamanın tüketildiği kahvehanelere dönüşmüştür. Projemizin amacı kahvehaneleri tekrar asıl hüviyeti olan kıraathanelere dönüştürebilmektir. Gerçekleştirilen Faaliyetler: Kitap ve dergiler için sponsor bulunmuştur. 205 tane dergi ve 70 tane kitap temin edilmiştir. Kahvehanelere yerleştirmek için 10 adet kitaplık temini yapılmıştır. Projenin tanıtımı için afiş ve broşürler tasarlanmıştır ve basıma hazır hale getirilmiştir. Bazı kahvelere gidilerek bu projenin tanıtımı yapılmıştır ve katılım için söz alınmıştır. Bundan sonra ise kahvehanelere gidilerek kitaplıklar yerleştirilecek ve topluca kitap okuma ve tartışma saatleri yapılacak.

7

8 ATIK KAĞIT GERİ DÖNÜŞÜM
Projenin Amacı: Öğrencilerimizi daha bilinçli bir hale getirebilme, sağduyulu bir birey oluşturabilmek ve her yıl zayi olan kağıtların tekrardan kullanılabilir hale getirilmesi için uygulanan bu proje sayesinde her yıl mahvolan tonlarca kağıt israfının da önüne geçebilmek. Gerçekleştirilen Faaliyetler: Atık kağıtlarla ilgilenen firmalarla iletişime geçilmiş. Okul içerisine belirlenen noktalara atık kağıt geri dönüşüm kutuları konmuştur. Toplanan atık kağıtların depoda biriktirilmesi sağlanıyor ve bunlarda belirli bir miktar olunca firma tarafından gelip teslim alınacaklar.

9

10 SİNEMA GECELERİ Projenin Amacı:
Öğrencilere daha sosyal bir ortama kavuşturmak. Öğrencilere sanat, estetik ve güzellikler kazandırabilmek. Öğrencilere güzel ahlak kazandırabilmek. Öğrencilere beraberlik ve kardeşlik ruhunu aşılayabilmek. Öğrencilere sinema alışkanlığı kazandırabilmek. Gerçekleştirilen Faaliyetler: Her Perşembe akşamları pansiyonlu öğrencilerimize bir sinema filmi izletiliyor.

11


"TUTAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları