Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kronik Hastalık Takibi (İnsülin Pompası Tedavisi– Uzaktan Takip)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kronik Hastalık Takibi (İnsülin Pompası Tedavisi– Uzaktan Takip)"— Sunum transkripti:

1 Kronik Hastalık Takibi (İnsülin Pompası Tedavisi– Uzaktan Takip)

2 Biz Kimiz Medsalus 2010 yılında kişilerin evinden ya da işyerinden ayrılmasına gerek kalmadan yerinde sağlık hizmetleri sunmak için kuruldu. Kısa sürede 150 kişiden fazla ekibiyle büyük bir aile oldu. Bugüne kadar 8.000’ den fazla kişiye sağlık hizmeti sunmuş ve halen kişilerin sağlığına kavuşması için faaliyetlerini sürdürmektedir. Faaliyetler : Evde Refakat Hemşireliği Eğitim Hemşireliği İnsülin Pompası EKG Uzaktan Şeker ve Tansiyon Takibi Laboratuvar Görüntüleme Yerinde Doktor Ziyareti Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Daha sonra saha deneyimini diyabet ve kronik hastalık tedavisindeki teknoloji ürünleri ile birleştirmiştir. Medikal ürünlere bağlı tüm eğitimler eğitim hemşireleri tarafından verilmektedir.

3 Pompa Tedavisi Nedir Avantajları
İnsülin pompası, yapay bir pankreas gibi diyabetli bireyin kişisel ihtiyaçlarına uygun miktardaki insülin dozunu ayarlayarak kişinin daha özgürce hareket etmesini ve yaşam kalitesinin artmasını sağlar. Avantajları 3 gün için tek enjeksiyon bölgesi kullanılır Birden fazla bazal orana sahip olanağı vardır HbA1c’ nin azalmasına yardımcı olur Kullanımı kolay ve güvenlidir Türkçe ve 4 farklı dil seçeneği vardır Hızlı insülin haricinde farklı tip insülin ihtiyacını gerektirmez Herhangi bir endikasyon durumunda medikal çağrı merkezine ulaşma imkanı vardır Hipoglisemi riskini azaltır Sabah erken saatteki glikoz yükselmelerini engeller Egzersiz sırasında almanız gereken öğünleri ortadan kaldırır Hassas doz ayarlaması sağlar Farklı renk seçenekleri vardır

4 Yoğun İnsülin Tedavisi Uzun Dönemdeki Komplikasyonları Azaltır
Risk Faktörleri Sinirler/Ayak (Nöropati) 60% riski azaltır Göz problemleri (Retinopati) 76% riski azaltır Böbrek rahatsızlıkları (Nefropati) 35 ila 56% riski azaltır Kalp rahatsızlıkları (Kardiyovasküler) Kan basıncı kontrolü kalp rahatsızlıkları veya inme riskini azaltır 33 to 50% İnme (Vasküler) 57% riski azaltır DCCT. N Engl J Med. 1993; 329: DCCT/EDIC. N Engl J Med. 2005; 353: CDC. National Diabetes Fact Sheet 2005.

5 İnsülin Pompası ile İnsülin İnfüzyonu
Schematic representation only. İnsülin Zaman Normal İnsülin Salınımı İnsülin Pompası Salınımı

6 İnsülin Pompası – Genel Bakış
Takma Aparatı : İnfuzyon setini vücudun insülin için uygun olan bölgesine yerleştirmek için kullanılır. + İnfüzyon Seti : İnsülinin vücuda salgılanmasını sağlar. Silikon ya da metal olarak 2 seçenek bulunur. Silikon set takma aparatı ile vücudun insülin için uygun olan herhangi bir bölgesine uygulanabilir. Silikon içindeki metal kateter vücuda yerleştirildikten sonra kolayca çıkartılır ve sadece yumuşak silikon vücutta kalır. Hiçbir şekilde acı yada rahatsızlık vermez. + Rezervuar : 300 Ünite insülin kapasitesi vardır. 3 günde bir değiştirilmesi önerilir. + İnsülin Pompası : Çok küçük boyutlardadır. Kişinin sosyal hayatına uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Erkekler için kemer, gömlek içi, şeffaf kılıf, deri kılıf; Bayanlar için, sütyen askısı, gömlek içi aparatı, şeffaf kılıf, deri kılıf gibi birçok taşıma seçeneğini bir arada sunmaktadır. Pompa su geçirmez, ayrıca duş veya havuzda kullanmak için taşıma aparatı vardır. Özel pili sayesinde tek pille yaklaşık 6 hafta çalışır

7 Kullanım Özellikleri Bolus Doz: Kişinin beslenme miktarına ve kan şekeri değerlerine göre salgılanan insülin dozudur. Öğün öncesinde gönderilir ve kan şekerinin ani dalgalanmalara karşı dengelenmesini sağlar. İnsülin dozları önceden pompaya tanımlanır ya da her öğün için farklı doz gönderme imkanı da vardır. Örneğin ; Uzun sürecek bir akşam yemeğinde daha yavaş insülin salınım özelliği bulunur. Bazal Doz: Saatlik olarak kişinin yaşam düzeyine göre programlanabilen, düşük dozda sürekli salgılanan insülin dozudur. Pankreası yakın bir prensipte çalışarak metabolizma hızına bağlı olarak kan şekeri düzeyinin sabit kalmasını sağlar. İnsülin oranının hassas bir şekilde ayarlanabilmesini sağlar. Egzersiz Modu: Kişinin fiziksel aktivitesi sırasında insülini istenen farklı dozlarda ayarlanmasını sağlar. Örneğin ; 1 saatlik spor sırasında geçici bazal oranını %50 olarak ayarlandığında cihaz bir saat boyunca bazal dozun %50 sini gönderecektir.

8 Diyabet ve HbA1c ile doğru orantılı olarak oluşabilecek kronik komplikasyonlar
Ayak ülserleri Angina Kalp krizi Kroner Bypass ameliyatları Felç Körlük Organ kayıtları Diyaliz Böbrek Transplantasyonu Albüminüri Macular Ödem Proliferatif Retinopati Peridontal Hasar İktidarsızlık Gastroparesis Depresyon RİSK Mikroalbüminüri Ilımlı Retinopati Ilımlı Nöropati İyi Kötü

9 Kronik Hastalıklar Neden Takip Edilmelidir ?
Kronik hastalıklar beraberinde pek çok başka rahatsızlığı getirir. Kronik hastalığın ekonomik yükü hem bireysel olarak hem de kamusal olarak yüksektir.

10 Biz Nasıl Takip Ediyoruz ?
Size bazı akıllı ölçüm cihazları veriyoruz Bu ölçüm cihazlarınızdan yaptığınız ölçümler Medikal Çağrı Merkezimize Otomatik olarak gönderiliyor Çağrı merkezindeki hekimlerimiz sonuçlarınız ulaştığında dosyanızı açarak , sizi telefonla arayıp gerekli takibi gerçekleştiriyorlar. Ayrıca siz ve yakınlarınız tüm sonuçlarımızı internet sayfamızdan görebiliyorsunuz.

11

12 Nasıl İşler Kişi Evde Kendi Ölçümünü Yapar
Sonuç Bluetooth ile veri iletim cihazına iletilir. Veri iletim cihazı sonucu medikal çağrı merkezine ve internet sayfasına iletir. Gelen sonuçların durumuna göre medikal çağrı merkezi hekimleri telefon yolu ile kişiye ulaşır.

13 EKİPMANLAR Şeker + tansiyon Ölçer Cihaz
Aynı cihazla hem şeker hem tansiyon ölçülebilir. Cihaz Bluetoothlu olup sonuçları eşleştirilmiş olduğu veri iletim kutusuna otomatik olarak iletir. Her türlü klinik çalışması yapılmış gerekli onayları alınmış bir cihaz olup TUV-ISO , CE ve Amerika FDA onay belgelerine sahiptir. Ekinoks veri iletim cihazı İçerisinde sim kart bulunan blue toothlu veri iletim cihazı pek çok sağlık cihazı ile eşleşebilir ve hepsinden gelen verileri ilgili hastanın dosyasına gönderebilir. Glukometre Blue Tooth lu şeker ölçüm cihazı . Tüm kalite belgelerine sahiptir Kardiyo Test EKG Ritim takip cihazı. Parmak ve göğüs elektrotları ile D1 veya D2 derivasyon kayıtlarını alır ve Ekinoks veri iletim cihazı ile ilgili hasta dosyasına otomatik olarak gönderir. Tüm kalite belgelerine sahiptir.

14 Kronik Hastalık Takip Hizmetimiz Aşağıdakilerin Tamamını Kapsar
7 gün 24 saat çağrı merkezinde bulunan doktorlara her türlü tıbbi sorunda danışabilme ve sonuçlarını takip ettirebilme konforu Ambulans ihtiyacı olduğunda anlaşmalı olduğu özel ambulanslardan hizmet alabilme Düzenli olarak ölçümlerini yapabilecekleri şeker ve/veya tansiyon cihazı ve/veya EKG ritim takip cihazı kullanımı Her an her yerden bu ölçümleri otomatik olarak gönderebilecekleri sim kartlı veri iletim cihazı Bu verilerin gönderilmesi için kullanılacak sim kartının data kullanım planı .

15 İçerenköy Mh. Ali Nihat Tarlan Cd. Eryılmazlar Sk
İçerenköy Mh. Ali Nihat Tarlan Cd. Eryılmazlar Sk. No:9/2 Ataşehir - İSTANBUL Tel : ( ) Faks : ( )


"Kronik Hastalık Takibi (İnsülin Pompası Tedavisi– Uzaktan Takip)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları