Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır."— Sunum transkripti:

1 H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır

2 TUZ  Normal şartlarda, besinlerden aldı ğ ımız tuz miktarı vücudumuzun ihtiyaç duydu ğ u miktarı karşılamaktadır ancak tat duyumuzu tuzlu yeme ğ e alıştırdı ğ ımız için tuza ihtiyaç duydu ğ umuzu sanmaktayız.

3 TUZ  Hipertansiyonda en önemli etmen tuzdur. Tuz su tutma özelli ğ inden dolayı kan basıncını artırarak hipertansiyona neden olmaktadır.  Hipertansiyon tanısı konulan hastaların, tuz ve tuzlu besinleri menülerinden çıkarmaları gerekmektedir.

4 TUZUN EKS İ KL İĞİ N İ H İ SSET İ RMEYEN BES İ NLER  Yemeklerde potasyumdan zengin maydanoz, kekik, nane, dereotu, limon suyu, so ğ an gibi tat vericilerin kullanımı hem yemekte tuzun eksikli ğ ini bir ölçüde giderir hem de tansiyonu ayarlar.

5 H İ PER TANS İ YONDA YASAKLI BES İ NLER  Salam, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri, hazır gıdalar ( hazır çorbalar, soslar, ketçap, mayonez ), zeytin ( diyet veya normal), salamura yiyecekler, turşular TÜKET İ LMEMEL İ D İ R!!

6 YA Ğ LAR  Yemeklerimizde tereya ğ ı, sadeya ğ ı, içya ğ ı ve katı margarin kullanılmamalıdır.  Daha çok zeytinya ğ ı, ayçiçekya ğ ı, fındık ya ğ ı ve mısırözü ya ğ ı kullanılmalıdır.

7 ÖNER İ LER Sigarayı kesinlikle bırakın. Alkol ve kahveden uzak durun Yeterli ve dengeli beslenin, fazla kilolarınızdan kurtulun. Stresten uzak durun. Düzenli spor yapın.


"H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları