Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Konşimento talimatı / Shipping instruction

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Konşimento talimatı / Shipping instruction"— Sunum transkripti:

1 www.safmarine.com Konşimento talimatı / Shipping instruction

2 Ana sayfadan Manage Documents bolumunde Container SI linkini tıklayınız.

3 Açılan sayfada New Shipping Instruction bölümünden talimat gecmek istediginiz bookingin sağındaki kutuyu isaretliyip Actions bölümünden create SI on selected linkini tıklayınız.

4 Tüm bölümlere EDIT butonuna basarak detayları girebiliyorsunuz.
Türkiyede metric sistem kullanıldığı için bu kısımda herhangi bir değişiklik yapmasına gerek yoktur. Tüm bölümlere EDIT butonuna basarak detayları girebiliyorsunuz.

5 Yükleyici firma(shipper) bilgileri girilmelidir.
Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz. Alıcı firma (consignee) bilgileri girilmelidir. Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz. İhbar adresi( notify)bilgileri girilmelidir. Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz.

6 Konşimento taraflarını girdikten sonra OK butonunu tıklayınız.
Yüklemede gerçek yükleyici haricinde bir forwarder firma varsa o firmanın detayları bu kısıma girilir. Fiyat anlaşmasında taraf olan firma (contractual customer) bilgileri girilmelidir. Kontrat alıcı ile yapılmışsa o firmanın detayları girilmelidir. Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz. Yukarıdaki konsimento taraflarına ilave olarak “additional parties” (ilave taraflar) kısmından “invoice party” (fatura kesilecek firma) ve “transport document receiver” (konsimentoyu teslim almaya yetkili firma ) bilgilerinin de girilmesi gerekmektedir. Konşimento taraflarını girdikten sonra OK butonunu tıklayınız.

7 Konsimento - evrak detaylarının girilebilmesi için EDIT butonunun tıklanması gerekmektedir.

8 Bl-shipped seçilmiş ise talep edilen Orjinal sayısı girilmelidir
Konşimento express release (seawaybill) olarak duzenlenmek isteniyorsa “Waybill – shipped” seçilmeli , orjinal konşimento talep ediliyorsa “BL-Shipped” seçilmelidir. Waybill-shipped tercih edildiğinde Number of originals kısmı “1” olarak seçilmelidir. Bl-shipped seçilmiş ise talep edilen Orjinal sayısı girilmelidir Bu kısımda “transport document receiver” seçilmelidir Booking aşamasında girilen kontrat numarası sisteme otomatik olarak gelecektir. Herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek yoktur Bu yüklemeyi daha sonra hatırlamanız için size ait bir referans girilebilir. Zorunlu alan değildir.

9 Yükleme limanı lokal masrafları/ kara nakliye
Fatura detayları invoice details bölümüne girilmelidir. “Invoice to” ( fatura edilecek firma) bölümüne konu masrafları ödeyecek olan firma seçilmelidir. Free IN Deniz navlunu Free OUT Varış limanı lokal masrafları/ kara nakliye Şirketimizce verilebilen sertifikalar bu kısımda listelenmistir. Sertifika talep edilmesi halinde bu kısımda ilgili sertifika işaretlenmelidir. Konşimento – evrak detaylarının girişi tamamlandıktan sonra OK tuşuna tıklanması gerekmektedir.

10 Mal ve konteyner detaylarının girilebilmesi için EDIT butonunun tıklanması gerekmektedir.

11 Detaylar girildikten sonra OK butonu tıklanmalıdır
Kap cinsi ( kind of package ) kısmı doldurulmalıdır Örn: cases, boxes,cartons,rolls vs. PALET kap cinsi bazı ülke gümrükleri tarafından kabul edilmediğinden bu kısma palet girilmeden önce müşteri temsilciniz ile görüşünüz. Mal tanımı ve konşimentonun orta kısmında görünmesini istediğiniz detaylar “cargo description” ( mal tanımı) kısmına girilmelidir. Daha önceki son 5 yüklemenize ait mal tanımlarını “descriptions” linkini tıklayarak görebilir, isterseniz kopyalayabilirsiniz. . Detaylar girildikten sonra OK butonu tıklanmalıdır Kap adedi Konteyner başına brüt ağırlık Konteyner no arada bosluk veya “-” olmadan ardışık şekilde girilmelidir. Örn: SAFU

12 Yükleme talimatını göndermek için SUBMIT butonunu tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfada ise OK tuşunun tıklanması gerekmektedir. Boylece yükleme talimatınız gönderilmiş olacaktır.

13 Safmarine Web servislerini
one smile one click the reason we believe e-business should be as personal as it is convenient Safmarine Web servislerini kullandığınız için Teşekkür ederiz.


"Konşimento talimatı / Shipping instruction" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları