Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ SUNUMU
DOÇ.DR. SEFER GÜMÜŞ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROJE KOORDİNATÖRÜ

2 DEĞERLİ KONUKLARIMIZ TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ DİYOR SAYGILAR SUNUYORUM. Sayın Konuklarımız, Tarımsal Sanayi Geliştirme Projesi İki ülke arasında,iki ülkenin ve dünyanın medyasında ve hatta sosyal medyada gerektiği yeri almıştır.Bu anlamda yaptığımız çalışmalarla gereken farkındalık yaratılmış ve görünürlük sağlanmıştır.

3 Bu nedenle Projenin içeriğinden ziyade sorunlara, çözümlere, anlayışlara, esnekliklere bu çalışmamda değinecek ve Uzunköprü nün uzman sahiplerinin değerli çalışmalarını kendilerinden dinleyeceğiz.

4 Tarımsal sanayi geliştirme projemiz bundan 17 ay önce başladı
Tarımsal sanayi geliştirme projemiz bundan 17 ay önce başladı. 30 Ekim 2012 tarihinde sona erecek, 17 aylık süreçte konferans, panel, çalışma toplantısı, ortakları ve iştirakçileri ziyaretler ile yurt içi ve yurt dışı ziyaretler gerçekleştirdik.

5 Projemizin faaliyet ve etkinlik planlarında yazılı olan proğrama uygun olarak çalıştık. Yasa, yönetmelik ve kurallara uygum sağladık.

6 Bu değişkenlerde değişiklik olduğunda ön izlemeciler ve denetçilerle çelişkiye düştük. Bunları açıkladık. Ancak denetlemeci proje kurallarına uyup uymadığına bakıyor. Onun için elbette çok önemlidir.

7 Ancak böylesine büyük projelerin yazım metni ile uygulama arasında her zaman farklılıklar olabilir. Bu da projenin sahip ve koordinatörü ile yakından ilgilidir. İşte dün gerçekleştirdiğimiz TARIM VE HAYVANCILIK FUARI BU KAPSAMDA VE ANLAMDA YAPILMIŞTIR.

8 YANİ bu fuar proje metninde yoktu
YANİ bu fuar proje metninde yoktu.Ancak AB bakanlığı ve Merkezi Finans İhale Birimi ile çok anlamlı ve ciddi çalışmalar yaparak sizlerin sayesinde gerçekleştirdik. Eğer Başarabilirsek EKİM AYI içinde de AYÇİÇEĞİ FESTİVALİNİ gerçekleştirmek istiyoruz.

9 Bu bağlamda Uzunköprü de Proje kapsamında İLK leri gerçekleştirmişolacağız.İşte AB projelerinin hedefi ve sürdürülebilirliği bu anlamda çok değer kazanır ve hedeflerine ulaşır.

10 Projemizin en önemli değişkenlerinden birini ERGENE KİRLİLİĞİ OLUŞTURMAKTADIR. Bu konuda araştırma yaptık, uzmanlara panel konferans verdik. Araştırmalarımızı yayın haline getirdik.

11 Hükümet Başkanımız Sayın Başbakan’ın dikkatini çektik ve İlgili bakanına bu konuda talimat vermesini ve kirliliğin önlenmesi için gerekeninin yapılmasını sağladık.

12 Eski köy sınır kapısı ile ilgili de araştırma yaptık,çalışmamızı yayın haline getirdik.Bu konuda Uzunköprü’nin yapacağı bir şey kalmadığını,bu konuda yapılması gerekenlerin tamamının yapıldığını ve araştırmamızda bunu belgeledik.

13 Kararın tamamen Yunan hükümet yetkililerine kaldığını, şu andaki ekonomik kriz nedeniyle bu kapının açılmasının mümkün olmadığı bilgilerini sağladık. Bunun için de Türk tarafı baskı gruplarını daha fazla zorlamadık.

14 Projemiz kapsamında EĞİTİM DÜZENLEDİK
Projemiz kapsamında EĞİTİM DÜZENLEDİK. Bu eğitimde Uzunköprü nün tarımsal yapısını, ticaret ve sanayi sektörünün çalışma şeklini, Türk Bulgar ekonomik ilişkilerini, iki ülkenin iki yakasında tarımsal sanayinin nasıl geliştirileceğini, iki ülkenin iş dünyasının bir araya gelmelerini, tanışmalarını, birlikte ortak yatırımlara karar almalarına yardımcı olduk.

15 Bunun için de sizlere EĞİTİM SERTİFİKASI VERDİK
Bunun için de sizlere EĞİTİM SERTİFİKASI VERDİK. Bu belge herhangibir kurumun ve kuruluşun verdiği belge değildir. İki ülkenin ortak imzalarını taşıyan ve AB nin desteklediği bir EĞİTİM SERTİFİKASI’dır. Bunun içinde bu belgenin anlamı çok büyüktür.

16 Günümüzde sınırların güvenlik anlamı ekonomik ve ticaret değişkenine dönüşmüştür. Sınırda geçişlerde devam eden sorunlar vardır. Ancak bunun düzeyi geçtiğimiz yıllara göre daha düşüktür. Bundan böyle de daha da azalacağına inanmaktayım. Bu anlamda Uzunköprü nün iki değerli komşusu vardır. Bulgaristan ve Yunanistan.

17 Bu üç ülke çok yakın ve sıcak anlamda ekonomik, ticari, siyasi ve kültürel anlamda çalışmalar yapacaklar ve bibirlerine yarar sağlayacaklardır. Bu zamana kadar bu tür çalışmalar olmamışsa da AB Komisyonunun desteklediği bu tür projelerle bundan böyle olacaktır. İşte bu projelerin yararı nedir diyenlere verilecek en güzel yanıtlardan biridir.

18 Bürokrasi her ülkede vardır. Ülkelerin kendi değerlerini yansıtır
Bürokrasi her ülkede vardır. Ülkelerin kendi değerlerini yansıtır. Koşullara göre değişir. Ancak AB’nin finanse ettiği ve AB Bakanlığının desteklediği Tarımsal Sanayi Geliştirme Projesi sayesinde Bürokratik işlemler arasındaki farklılık ülke içinde ve iki ülke arasında uyum aşaması yaşamışlar ve bundan sonraki projelerde bürokrasinin düşüncesi ile eylemi başarı, dostluk ve performansa yönelik olarak ülkelerin komşuluk ve ticari ilişkilerine katkı sağlayacaktır.

19 Kurum ve kuruluşlar ile projelerde çalışanlar bu işten para kazanamazlar sadece emeklerinin karşılığını alırlar. Bunların çoğu sosyal içerikli projelerdir. Yatırım projelerinin parasal dinamikleri yüksektir. Yapılan harcamalar yatırıma yöneliktir . Kazanç budur. Bu anlamda cılız bütçeli projeleri hiçbir kurum çoğunlukla yapmaz.

20 Uzunköprü Projeler kenti olmuştur
Uzunköprü Projeler kenti olmuştur Proje belli bir dönemde yürütülmüş ve tamamlanmıştır. Bundan böyle süreçteki çalışmalarla daha yeni projeler gündeme gelecektir.

21 Bundan 3-4 sene önce ilçeye geldiğimde bu projelerin önemini anlatmaya çalıştım. Tüm kurum ve kuruluşlardan bazılarını ziyaret ettim. Bu ağaçlar fidan oldu. şimdi meyvelerini toplamaya başladık.

22 Bu Uzunköprü’yü yöneten seçilmiş ve atanmış yönetimlerle bölge insanının başarısı ve dünya görüşüdür. Seminerimize katılarak bizleri onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür ediyor. Saygılar sunuyorum.


"TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları