Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UZUNKÖPRÜ TARIMSAL SANAYİ PROJESİ ARAŞTIRMA KONFERANSLARI EDİRNE İLİNDEKİ VERİMSİZ İŞLETMELERİN TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Araştırma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UZUNKÖPRÜ TARIMSAL SANAYİ PROJESİ ARAŞTIRMA KONFERANSLARI EDİRNE İLİNDEKİ VERİMSİZ İŞLETMELERİN TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Araştırma."— Sunum transkripti:

1 UZUNKÖPRÜ TARIMSAL SANAYİ PROJESİ ARAŞTIRMA KONFERANSLARI EDİRNE İLİNDEKİ VERİMSİZ İŞLETMELERİN TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Araştırma Görevlisi: GÜLBAHAR HARMANBAŞI

2 ÖZET -İşletmelere Genel Bakış -Uzunköprü İlçesi’nin İşletme İstatistikleri -Uzunköprü İlçesi’nde Yapılan Anket Sonuçları -İşletmelerin Başarısız Olma Nedenleri -İşletmelerin Verimsizleşmesini Önlemek İçin Çözüm Önerileri

3 İşletmelere Genel Bakış İşletmeler kar amacı güden kuruluşlardır. Kar amacı güden kuruluşlar için kaynakların iyi değerlendirilip az çıktıyla çok girdi sağlanabilmesi yani verimlilik çok önemlidir.

4 Uzunköprü İlçesi’nin İşletme İstatistikleri Edirne İli Uzunköprü İlçesi Ticaret ve Sanayi Odasından aldığımız veriler sonucunda; son 10 yılda sadece bu bölgede 225 adet işletme tasfiye olmak zorunda kalmıştır ve bu işletmelerin 49 adedi tarım ve tarım sanayisi bağlantılı işletmelerdir.

5 Uzunköprü İlçesi’nde Yapılan Anket Sonuçları

6 İşletmelerin Başarısız Olma Nedenleri İşletme yönetiminin almış olduğu yanlış kararlar; yanlış bir yatırım yapılması, yüklü miktarda kredi kullanılarak borçlanılması, uygun olmayan ihalelere girilmesi gibi durumlar işletmelerin başarısız olmalarında büyük etken oluşturmaktadır.

7 İşletmelerin Başarısız Olma Nedenleri

8

9

10

11 Coğrafi Etkenlere Bir Örnek: Ergene Nehri

12 İşletmelerin Verimsizleşmesini Önlemek İçin Çözüm Önerileri - Meriç nehrine yapılacak olan seddeler bu felaketten korunmak için bir önlem olacaktır ve seddelerde biriken su ise tarımsal faaliyetlerde kullanılarak değerlendirilebilecektir. -Çevre kirliliği direkt müdahale edebileceğimiz bir alandır, Ergene Nehri’nin kirli olmasıyla ilgili devletin bölgedeki sanayi işletmelerinin atıklarını filtresiz olarak nehre akıtmasını önlediği takdirde çözüm sağlanmış olacaktır.

13 İşletmelerin Verimsizleşmesini Önlemek İçin Çözüm Önerileri - Ulusal ve uluslar arası ekonomiyle ilgili nedenlere direkt müdahale edilememektedir; fakat şirket politikasını ekonomik duruma göre yönlendirmek mümkündür. - Aile şirketleri başta olmak üzere tüm işletmelerde tüm ilişkiler dışarıda bırakılıp profesyonel iş hayatının getirdiklerine odaklanılmalıdır. Personel alımlarında da buna dikkat edilmelidir.

14 İşletmelerin Verimsizleşmesini Önlemek İçin Çözüm Önerileri - Uzunköprü İlçesinin ara elaman ihtiyacı da bulunmaktadır. Bunun için de ilçede bulunan Meslek Yüksekokul’unda bölgedeki tarımsal faaliyetlerle ilgili bölümler açılarak ara eleman yetiştirilmesi sağlanabilir.

15 TEŞEKKÜRLER


"UZUNKÖPRÜ TARIMSAL SANAYİ PROJESİ ARAŞTIRMA KONFERANSLARI EDİRNE İLİNDEKİ VERİMSİZ İŞLETMELERİN TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Araştırma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları