Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
Faydalı Olması Dilegiyle… Aykut DURDAĞI

2 KARİYER PLANLAMA MERKEZİ
Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar içinde; - MK bünyesinde özgeçmiş havuzu oluşturmak, - Özgeçmiş hazırlamaya yardımcı olmak, - Şirket ve meslek tanıtımları yapmak, - Şirket gezileri düzenlemek, - İş dünyasında tecrübeli ve bilgili kişilerle sohbetler yer almaktadır.

3 AMAÇLARIMIZ - Arkadaşlarımıza kariyer planlamaları için yol göstermek, - Özgeçmiş hazırlamalarında yardımcı olmak, - Okulda edinilen teorik bilgileri pratiğe aktarmak amacıyla arkadaşlarımızı staj vb. programlarına yerleştirmek, - Meslek tanıtımlarını yaparak kişilere doğru meslek seçimi yapmalarını sağlamak.

4 İŞ BULMA SÜRECİ İYİ BİR SİZ CV İŞ İ.Ü Diploması Deloitte? PwC? E&Y?
KAMU Kaymakam, Hesap Uzmanı Spk Uzmanı, Merkez Bankası, İMKB ÖZEL Bankalar, Denetim Şirketleri, Diğer Şirketler OFİS Mali Müşavir, YMM Danışmanlık Şirketi Deloitte? PwC? E&Y? T.İş Bankası? Mali Müşavirlik? KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLER İŞ DENEYİMLER LİSAN BİLGİLERİ BİLGİSAYAR BİLGİSİ SERTİFİKA HOBİ REFERANS İ.Ü Diploması ÇANTA

5 ÖZGEÇMİŞ HAVUZU OLUŞTURMADAKİ AMAÇLARIMIZ?
- Öncelikle herkesin kendi özgeçmişine sahip olmasını sağlamak, - MK bünyesinde tuttuğumuz özgeçmişleri şirketlere sunmak, NOT: Özgeçmişinizi hazırlamanız durumunda; adresine göndermenizi rica ederiz.

6 ÖZGEÇMİŞ(CV) NEDİR? - “Cirriculum Vitae” den gelen bir kelimedir.Genel olarak kişinin hayatını özetler. - Kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş deneyimleri, lisan bilgileri, hobileri ve yetenekleri, almış olduğu sertifikalar ve referanslar gibi bölümlerden oluşur. - Kişiye özeldir. - Görüşmeye gitmeden önce sizi temsil etmek için gönderilir. Aslında ön mülakat yapar. - Kesinlikle formalite gereği hazırlanması gereken bir belge değildir. - İyi hazırlanmış bir özgeçmiş sizi mülakata götürür.

7 ÖZGEÇMİŞ NASIL OLMALIDIR?
- Öncelikle güncel olmalıdır. - Ayrıntıdan uzak, sade bilgiler içermelidir. - Bir İK’cı tarafından kolay okunmalıdır. - Başvurulan iş pozisyonuna uygun olmalıdır. - Günümüzde çoğu şirket özgeçmişleri ya word dosyası halinde ya da kendi belirledikleri formatta istediklerinden bilgisayar çıktısı olması gerekir.(El yazısı-karakter testi yapan şirketler hâla bulunmaktadır.(T.İş Bankası))

8 ÖZGEÇMİŞİNİZDE İNSAN KAYNAKLARININ EN ÇOK İLGİLENDİREN YERLER
- Genellikle İK’cılar eğitim bilginiz, varsa iş deneyiminiz ve lisanınızla ilgilenir. Bu nedenle bu kategorilerde belirtilmek istenen özellikler ön plana çıkarılmalıdır.

9 ÖZGEÇMİŞTE YER ALMASI GEREKEN BİLGİLER
- Formata ve şekle göre değişiklik göstermekle birlikte, genel olarak; - Kişisel Bilgiler, - Eğitim Bilgileri, - İş Deneyimleri, - Lisan Bilgileri, - Bilgisayar Program Bilgisi, - Sahip Olunan Sertifikalar, - Referanslar yer alır.

10 ÖZGEÇMİŞTE YER ALMASI GEREKEN BİLGİLERİ AYRINTILI OLARAK ELE ALALIM

11 KİŞİSEL BİLGİLER - Adı, - Soyadı, - Doğum Yeri ve Tarihi, - Ev Adresi, - İletişim Bilgileri(Cep Tel, e-posta adresi) NOT: E-posta adresinin ad ve soyaddan oluşması önerilir.

12 EĞİTİM BİLGİLERİ - Kişinin öğrenim gördüğü okullar yer almaktadır. - Öncelikle sıralamaya son okuduğunuz yerden başlamalısınız. - Lisans : Üniversite adı, Bölüm, Başl.-Bitiş Yılı - Hazırlık Okulu: Ortalama, Başl.-Bitiş Yılı - Lise : Lise adı, Bölüm, Ortalama, Başl.-Bitiş Yılı - İlkokul: Yazmaya gerek yoktur.

13 İŞ DENEYİMLERİ - Başvurulan işle ilgili iş deneyimlerinin yazılması gerekir. İlgisiz deneyimler özgeçmişinizin okunmasını karmaşık hâle getirir. - Ancak yeni mezun ya da öğrenci arkadaşlar için bu duruma uymaya gerek yoktur. - Özgeçmiş hazırlamaya başlamama en önemli nedeni “iş tecrübem yok, özgeçmişimi dolduramam” gibi düşünülmesidir. Kesinlikle yanlış bir düşüncedir. - Buraya yarı zamanlı olarak çalışılan yerler eklenebilir. Eğer hiç tecrübeniz yoksa bu başlığı açmaya gerek yoktur.

14 LİSAN BİLGİLERİ - Bu alana bildiğiniz dil(ler) yer alır. - Dilleri ne derece bildiğiniz, varsa TOEFL, IELTS sınav sonuçları referans olarak belirtilmelidir. - Bu dili(leri) nereden öğrendiğinizi belirmelisiniz.

15 BİLGİSAYAR PROGRAM BİLGİSİ
- Bu konuda herkes kendini uzman olarak görür. Bu düşüncesini de özgeçmişine Microsoft office programlarını bildiğini yazarak gösterir. Word formatında yazdığınız özgeçmiş sizin ne kadar programa hakim olduğunuzu gösterir. - Bildiğiniz muhasebe(Mikro, Eta, Logo, Netsis, SAP) Programları yer alır.

16 SERTİFİKALAR - Okuldaki öğrenci kulüplerinin ya da bir kurumun eğitim sonunda verdiği sertifikalar yer alır. - Sahip olunan tüm sertifikalar yer almamalıdır. - MK’nın düzenlediği “Kampüste 2010” adlı sempozyumdan aldığınız sertifika özgeçmişinizde işinize yaramayabilir.

17 REFERANSLAR - Burada da dikkat edilmesi gereken önemli bir konu “Referans” olarak yazdığınız kişinin sizi tanıyor olması gerektiğidir. - Referans vereceğiniz sadece kişinin adının verilmesi yeterli değildir. Telefon numarası, e-posta adresi, unvanı belirtilmelidir.

18 KARİYER PLANLAMA MERKEZİ
TEŞEKKÜR EDERİZ MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ Aykut DURDAĞI İ.Ü Kariyer-Destek Birimi Başkanı adurdagi(at) gmail.com


"MALİYE KULÜBÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları