Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Etkin Özgeçmiş Hazırlama

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Etkin Özgeçmiş Hazırlama"— Sunum transkripti:

1 Etkin Özgeçmiş Hazırlama
Teknikleri H. İbrahim ÖZMEN ş n lk I ŞANSIN Z

2 Standart Formları Kullanmayın
! Özgeçmiş Kaynakları Kitaplar, Kariyer Dergileri, İnternet Siteleri, Microsoft Word, ….. UNUTMAYIN Özgeçmiş hazırlamak isteyenler sizler gibi bu kaynakları kullanıyor Farklı Olmaya Çalışın

3 bu özgeçmişlerin hepsi aynı.
Doktor, farklı baksam da bu özgeçmişlerin hepsi aynı.

4

5 Genel Özgeçmiş İçeriği
! Kişisel Bilgiler Uzmanlık Alanı ve Tecrübeler Eğitim ve Kurslar Sosyal Yetenekler Organizasyonel Yetenekler İş Tekniği Bilgi ve Becerileri Diğer Bilgi ve Beceriler UNUTMAYIN Özgeçmişte sıralama yoktur, güçlü yanlarınız en üste olsun

6 İK Yöneticileri Aptal Değil
Kişisel Bilgiler ! Adı Soyadı Adres Telefon-Faks Uyruğu UNUTMAYIN Ön tamlamaları kullanmadan da isminiz olduğu anlaşılabilir Ön Tamlamaları Kullanmayın İK Yöneticileri Aptal Değil

7 Uyruğu yazmasaydı ne olurdu...
Ön tamlamalar

8 Alın bir tane daha !!

9 İstanbul 01/01/1970 yazmasa da doğum yeri ve tarihi olduğu anlaşılır!
İnternetten bir örnek İstanbul 01/01/1970 yazmasa da doğum yeri ve tarihi olduğu anlaşılır! Büyük Sorun YABANCI DİL İnternet !!! (ne demek?)

10 Uzmanlık Alanı ve Tecrübeler
! Yüksekokul Öğrencisi için Staj bir tecrübedir. Staj yeri önemlidir. Hangi departmanda yaptınız, Yöneticiniz referansınızdır. UNUTMAYIN Staj performansınız (naylon değil ise) size iş kazandırır. Staj işletmesi ne kadar tanınan bir işletme ise size referansı o kadar etkili olur.

11 nerede öğrendiğinizi yazın.
Yabancı Dil ! Orta İleri Perfect İfadelerini Kullanmayın Ne kadar sürede, nerede öğrendiğinizi yazın. UNUTMAYIN Yabancı dil düzeyiniz konuşma becerinize bağlıdır Yanlış bilgi vermeyin rezil ederler

12 - How is your English? - Sıradaki !!! - Çat, Pat.

13 Sayılar kullanın, okulun özelliklerini ifade edin
Eğitim ve Kurslar İlköğretim Gerek yok Lise Özelliği varsa Üniversite Zorunlu Yüksek Lisans Varsa Tez Konusu Sayılar kullanın, okulun özelliklerini ifade edin Hazırladığınız çalışmaları, bitirme tezlerini sayfa sayısı, kaynak sayısı, sunulduğu yeri ekleyerek kullanın.

14 Sosyal Yetenekler ! İnsan İlişkileri İletişim Becerileri
Ekip çalışmasına Yatkınlık Spor ve benzeri aktivite bilgileri UNUTMAYIN Her birimizin mutlaka güçlü olan bir yönü vardır Maddeler halinde, örnekleri ile açıklayın.

15 Referanslar ! Yönetici Staj yeri sahibi Eğitimci
UNUTMAYIN Referanslar istenildiğinde sunulacaktır gibi bir ifade Kullanmayın!! Referans Önemlidir. Eski yöneticilerin ve işletme sahiplerinin referans olarak kullanılması çalışılan yerden iyi ayrıldığınızın göstergesi olarak değerlendirilir. Çalışmak İçin Başvurduğunuz Kurum İçinden Alacağınız Referanslar Daha Etkilidir

16 İş Tekniği Bilgileri ! Bilgisayar Yazıcı Fotokopi Makinesi Faks
UNUTMAYIN Bir ofisteki en korkulan canavar faks ve fotokopi makineleridir!! Genel olarak nasıl kullanıldıklarını bilmeden ofiste çalışmayı düşünmeyin. Kullanımı kolay gibi görünebilir, ama görünüş aldatıcıdır !!!

17 İlgi Alanları ! Doğa Gezileri, Nerede? Sinema, Hangi tür/kimin filmi?
Tiyatro, Hangi Tiyatro? Kitap Okumak, Ne tür kitap? ! UNUTMAYIN İlgi alanları sizin üniversitede okumak dışında neler yaptığınızı da anlatır. Stephen King Romanları Amin MAALOUF’un tüm Kitapları Japon Tarihi Kitapları Hobileri yazmış olmak için yazmayın, bu sizin ciddiyetinizi gösterir.

18 Daha ne kadar yürüyeceğiz ?
Ama siz Doğa Sporlarının hobiniz olduğunu söylemiştiniz!

19 Yakışıklıyım ama, vesikalıklarım sanki ben değil.
Fotoğraf ! Yakışıklıyım ama, vesikalıklarım sanki ben değil. UNUTMAYIN Hoşunuza gidiyorsa koyun, yoksa hiç gerek yok. İşinizi görünüşünüzle yapmayacaksanız.

20 İş İlanına Uygunluk ARKAS Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun, Mesleki seviyede İngilizce bilen, Benzer bir görevde en az 2 yıl deneyimli, 30 Yaşını aşmamış, Askerlik görevini tamamlamış ( Baylar için ), Kurumsal şirketlerde çalışma disiplinine sahip, 1 2 TEKNOSA * Üniversite Mezunu, * İyi derecede Oracle bilgisine sahip, * Tercihen Perakende sektöründe en az 3 yıl tecrübeli, * MS Office programlarını çok iyi seviyede kullanabilen, * Raporlama bilgisine sahip, * Tercihen iyi düzeyde İngilizce bilen, * Askerlik hizmetini tamamlamış.(Erkek adaylar için) Mali Müşavir *MİKRO PAKET PROGRAMINI BİLEN, *MS OFFİCE PROGRAMLARINI İYİ DERECEDE KULLANABİLEN, *ERKEK ADAYLAR İÇİN ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ YA DA EN AZ 2 YIL TECİL ETTİRMİŞ, *İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA İKAMET EDEN, *ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİNE UYABİLECEK, 3 Her ilan için ayrı bir özgeçmiş daha etkili sonuç verecektir.

21 Önemli Ayrıntılar Kapak sayfası hazırlayın.
Önemli olan bilgileri koyulaştırabilir, altını çizebilir, farklı renkte veya BÜYÜK HARFLE yazabilirsiniz. Sayılar içeren ifadelere ağırlık vermeye çalışın, Part time çalıştıysanız içeriğini açıklayın, Staj konusu ve gerçek bir staj olduğunu ifade etmeye çalışın, Kulüp üyelikleri önemlidir, kulüp organizasyonlarında aldığınız görevlere mutlaka yer verin. Özgeçmişinizi boğmayın. Özgeçmişinizi, sadece ilanlarda gördüğünüz işletmelere göndermeyin.

22 Klişe Mülakat Soruları
! Bana kendinizden bahsedin? Sizi neden işe alalım? Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz? En olumsuz yönünüz? Neden bu işi seçtiniz? Kurumumuz hakkında neler biliyorsunuz? Kendinizi nasıl bir insan olarak tarif edersiniz? Sizi en çok ne kızdırır? Özgeçmişinizde ……. becerisine sahip olduğunuzu yazmışsınız. Bu becerinizi ortaya koyduğunuz bir olayı anlatır mısınız? UNUTMAYIN Bu soruları önceden cevaplayarak hazırlık yapabilirsiniz!!

23 Dinlediğiniz için sonsuz teşekkürler


"Etkin Özgeçmiş Hazırlama" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları