Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR"— Sunum transkripti:

1 KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR

2 NEREDEN BAŞLAMALIYIM?

3 BEN KİMİM?

4 Kendimi nasıl tanımlıyorum?
Nelerden hoşlanıyorum? Nelere sinirleniyorum, üzülüyorum? Hangi durumlarda MUTLU oluyorum? Hangi konularda başarılıyım?

5 NE İSTİYORUM

6 Hangi alanlar ilgimi çekiyor?
Hangi sektörlerde çalışmak istiyorum? Neden? Hedefim Ne?

7 Ben Kimim? Ne İstiyorum? Kendimi nasıl tanımlıyorum?
Nelerden hoşlanıyorum? Nelere sinirleniyorum, üzülüyorum? Hangi durumlarda MUTLU oluyorum? Hangi konularda başarılıyım? Hangi alanlar ilgimi çekiyor? Hangi sektörlerde çalışmak istiyorum? Neden? Hedefim Ne?

8 Ben Kimim? Ne İstiyorum?

9 Eksiklerimi Nasıl Tamamlarım?
Stajlar Sektör hakkındaki araştırmalar Firma hakkındaki araştırmalar Pozisyon hakkındaki araştırmalar

10 HEDEFİMİ BELİRLEDİM ŞİMDİ SIRADA NE VAR?

11 NASIL BAŞARACAĞIM?

12 STAJ: İLK İŞ DENEYİMİ YAPIN
Staj yerinizi belirlerken hedefinize göre bir işletme ve bölüm olmasına özen gösterin Gözlemleyin Deneyimleyin Hevesli olun ve iş isteyin YAPMAYIN Değerli zamanınızı boşa geçirmeyin Devamsızlık yapmayın

13 ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA

14 ADIM ADIM ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA
Kariyer Hedefi Başvurduğunuz pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğiniz, kendinizi tanıtacağınız ve başvuru amacınızı belirteceğiniz çok kısa bir paragraf yazmalısınız Kişisel Bilgiler Adınızı, açık adresinizi, size ulaşılabilecek telefon numaralarını ve adresinizi özgeçmişinizin başına mutlaka yazmalısınız. Sayfanın ortasına ya da sol üst köşeye yazılmalı. Eğitim Bilgileri Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.

15 İş/Staj Deneyimi Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerinizi yazın. Çalıştığınız yerdeki pozisyonunuzu belirtin. Her birinin altına sorumluluklarınızı ve genel olarak yaptığınız işleri kısaca listeleyin. Başarılarınızı özellikle vurgulayın Beceriler Bildiğiniz yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını ve hangi seviyede bildiğinizi yazın. Eğitimler/Sertifikalar Katıldığınız mesleki kurs ve eğitimleri, sertifikalarınızı uygun başlıklar altında belirtin.

16 Referanslar İki referans yeterlidir. Referanslarınızın biri hocanız, biri de stajyer olarak bağlı çalıştığınız yöneticiniz olabilir. Eğer referansınız yoksa bu bölümü eklemeyebilirsiniz. !!! Sizi çok yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermeyin ve referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber verin.

17 Etkili bir özgeçmiş yazmanın püf noktaları
Bir A4 sayfasını geçmeyecek uzunlukta olmalı Kurumsal nitelikli bir fotoğraf eklenmeli Hedefinizdeki işletmenin hedefinizdeki pozisyonu için gönderilmeli ( Genel Başvurudan kaçının!!!) Bilgisayarda hazırlanmalı ve Times New Roman veya Arial gibi okunaklı karakterler seçilmeli İmla kurallarına dikkat edilmeli, sade anlaşılır bir dil kullanılmalı ( Size ait olmayan “ havalı” olduğunu düşündüğünüz ifadelerden kaçının!!!) Gereksiz bir çok bilgi içermemeli. Örnek sistematik kullanılabilir. En uzun bölüm iş / staj deneyimleri bölümü olmalı Özellikle başarılarınızı ön plana çıkarmalı ( iş / pozisyon ile ilgili başarılar!!!!)

18 ZORLU SINAV MÜLAKAT

19 Ne Yapmalı?

20 Mülakat Öncesi Firma ve pozisyon hakkında detaylı bilgi sahibi olun.
Başvurduğunuz firma ve pozisyonu tercih etme nedenlerinizi iyi belirleyin. Mülakat yerini ve adresi öğrenin. Mümkünse mülakat yapacak kişinin ismini ve pozisyonunu öğrenin. Mülakata geç kalmayın, mümkünse 10 dakika önce orada olun. Kıyafet seçiminize dikkat edin. Mülakatlarda karşılaşabileceğiniz sorular hakkında hazırlık yapın.

21 Mülakat Sırasında Gerginliğinizi olabildiğince yenin ancak samimiyetin dozunu kaçırmayın. Kendinize güvenin, motivasyonunuzu belli edin. Dürüst olun. Çok kısa veya çok uzun konuşmalardan kaçının. Mülakatçınız sözünü kesmeyin. Ücreti uzun uzadıya pazarlık konusu etmeyin. Göz teması kurarak konuşmaya çalışın. Soru sorun.

22 Mülakat Sonrasında Mülakatçıya teşekkür ederek ayrılın.
Kısa zamanda geri dönüş beklemeyin ve sık sık geri aramayın. Red cevabı alırsanız özgüveninizi kaybetmeyin.

23 BAŞARILAR!


"KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları