Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)"— Sunum transkripti:

1 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu TEKNOFEST 2018 ROKET YARIŞMASI Öncül Tasarım Raporu (ÖTR) Sunuşu UYARI: Bu Format dışında herhangi bir format kullanılması yasaktır. Herhangi bir ekran görüntüsü alınması yasaktır. El çizimi yasaktır. Tamamen profesyonel bir sunum hazırlanmasına özen gösterilmelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

2 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Takım Yapısı Takım üyelerinin bölüm ve Üniversite bilgileri ile beraber takım içerisindeki rollerinin dahil edildiği bir şema oluşturulması beklenmektedir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

3 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Roket Genel Tasarımı 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

4 Open Rocket Genel Tasarım
Takım Logosu Open Rocket Genel Tasarım Roketin genel tasarımı open rocket dosyasından alınarak eklenmelidir. CAD Tasarımı yapılmış olan roketin birebir boyutta Open Rocket’a yansıtılmış olması gerekmektedir. Burun Konisi, Elektronik ve Kurtarma Sistemleri gibi roketin hep bir alt sisteminin boyutunun detayı verilmelidir. Örnek bir uçuş profili şunları içermelidir: Fırlatma, Rampa, Burn Out, Tepe Noktası, Paraşüt Açılması ve Paraşüt Sonrası hız, irtifa ve olay zamanlarını içeren bir tablo hazırlanması. Tablonun görselleştirilmiş hali ekstra puan olarak değerlendirilecektir. Tablonun görselleştirilmiş bir uçuş profili olarak gösterilmesi ve tahimini düşüş noktasının 10 m/s rüzgar hızı için belirlenlenmesi. Bir sonraki yansıda belirtilen örnek grafik gibi, hız, anlık ivme ve irtifa verilerini içeren zamana bağlı bir grafiğin oluşturularak eklenmesi gerekmektedir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

5 Open Rocket Genel Tasarım
Takım Logosu Open Rocket Genel Tasarım Open Rocket Üzerinden elde edilebileceği gibi hesaplamalarla yarışmacı takımlar kendileri de grafikleri olulturabilir. Örnek Uçuş Profili Tablosu 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

6 Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi
Takım Logosu Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi Genel CAD tasarım verilmelidir. Roketin tüm parçaları listelenmeli ve malzemeleri belirtilmelidir. Genel bir kütle bütçesi çıkartılarak yansıda yer veilmesi. Burun Konisi, Elektronik ve Kurtarma Sistemleri gibi roketin hep bir alt sisteminin boyutunun detayı verilmelidir. Malzeme ve mekanik özelliklerinden bahsedilmelidir. Roketin genel olarak hangi aşamalarda nasıl çalışacağı belirtilmelidir. Bu bölüm en az 4 yansıdan oluşarak tüm alt sistemlerin CAD Tasarımlarına yer verilmelidir. Bu bölümde malzeme seçimlerinin kriterleri, detayları ve hangi kriterlere göre seçim yapıldığının detayları paylaşılmalıdır. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

7 Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi
Takım Logosu Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi Örnek Kütle Bütçesi 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

8 Sistem Uçuş Analizi Verileri
Takım Logosu Sistem Uçuş Analizi Verileri Giriş Raporunda verilmiş olan değerlerin detayları burada belirtilmelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

9 Operasyon Konsepti (CONOPS)
Takım Logosu Operasyon Konsepti (CONOPS) Uçuş profili üzerinden operasyonel olarak uçuşun hangi aşamasında nelerin gerçekleştirileceği belirtilmelidir. Anlık alınan veriler nerede nasıl depolanacaktır bildirilmelidir. Fırlatma Süreci Fırlatma Sonrası Süreç ve Kurtarma Roketin rampaya taşınması, motorun yüklenmesi ve ateşlemenin takımın hangi üyeleri tarafından nasıl yapılacağı belirtilmeli. Kurtarma ekibi ve roketin bulunması konusundaki stratejiler belirtilmeli. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

10 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Roket Alt Sistemleri 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

11 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Burun Konisi Boy, Geometri (Von Karman vb.), Malzeme ve üretim metodu gibi veriler paylaşılmalıdır. Üretim ve test planları belirtilmelidir. Bu kısım iki yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

12 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Kurtarma Sistemi Karar verilen kurtarma sistemi karşılaştırılmalı olarak açıklanmalıdır. En az farklı bir sistem daha gösterilerek avantajı ve dezavantajları belirtilmelidir.Sistemin rengi boyutu detaylarıyla açıklanmalıdır. Roketin düşüş hızı, sistemin roket dışına çıkacaksa nasıl çıkacağı ve açılacağı özet olarak (varsa örnek resimlerle ) açıklanmalıdır. Bu kısım iki yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

13 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Aviyonik Roketin uçuş verilerinin hangi sensörler aracılığı ile alınacağı , kurtarma sistemlerinin kontrollerinin yapılacağı bir uçuş bilgisayarı tasarımı ortaya konulmalıdır. Kontrol diyagramı eklenmesi ekstra puan olarak değerlendirilecektir. Uçuş bilgisayarının gerekli tüm testleri ve alt sistemleri detaylı olarak açıklanmalıdır. Kullanılacak olan sensörler, işlevleri ve diğer sensör/işlemcilerle ilişkisi kontrol diyagramında verilmelidir. Bu kısım iki yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

14 Yapısal – Gövde/Gövde İçi Yapısal Destekler
Takım Logosu Yapısal – Gövde/Gövde İçi Yapısal Destekler Gövde malzemesi ve mekanik özellikleri paylaşılmalıdır. ( İç mekanik yapısalları da açıklanmalıdır. ) Özgün üretim gövde ise üretim yöntemi detayları ile açıklanmalıdır. Yapısal malzemelerin mekank özellikleri şartnamade belirtilen ivmelere dayanıklı olmalıdır. Bununla ilgili olarak yapılacak olan testler belirtilmeli ve malzemelrin dayanım özellikleri gösterilmelidir. Bu kısım 2 Yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

15 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Yapısal - Kanatçık Kanatçık malzemesi ve mekanik özellikleri paylaşılmalıdır. Kanatçık tasarımı,geometrisi ve yapısı belirlenmiş olmalıdır. Özgün üretim gövde ise üretim yöntemi detayları ile açıklanmalıdır. Bu kısım 2 Yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

16 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Motor Seçilen motor , rokete uyumu ve itki zaman grafiği paylaşılmalıdır. Motorun montaj startejisine çok detaylı yer verilmelidir. Bu kısım 1 yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

17 Roketin Bütünleştirilmesi ve Testler
Takım Logosu Roketin Bütünleştirilmesi ve Testler 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

18 Roket Bütünleştirme Stratejisi
Takım Logosu Roket Bütünleştirme Stratejisi Tüm sistemlerin birbirine nasıl bağlanacağı ve dayanımı hakkında detaylı bilgi verilmelidir.CAD Çizimden detaylar verilmelidir. Gövde birden fazla yapıdan oluşuyorsa bağlantı mekanizması anlatılmalıdır. Bu kısım 2 yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

19 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Testler Tüm alt sistemlerin test takvimi ve test yöntemleri detayları ile açıklanmalıdır. Yapısal/Mekanik mukavemet testleri, Kurtarma sistemleri açılma testleri, Burun açılma testleri, Aviyonik sistem testleri, Telekominikasyon testleri ( var ise) Herhangi harelketli bir mekanizma var ise testleri belirtilmelidir. Bu yansı en az 3 en fazla 7 yansıyı geçmemelidir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

20 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Takvim Proje takvimi detayları ile paylaşılmalıdır. Öneri: Microsoft Projet Kullanılması tavsiye edilmektedir. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

21 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Bütçe Ön görülen tüm malzeme ve bütçe burada paylaşılmalıdır. 16 Şubat 2019 Cumartesi 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)


"2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları