Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,"— Sunum transkripti:

1

2 375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş, ortodoks meshebini seçmişlerdir. Ortodoksların dini lideri Patrik imparator tarafından tayin edilmiştir. Bu durum imparatorun kilise üzerinde etki ve baskısı olduğunu göstermektedir. Oniki farklı sülale tarafından yönetilen bizansın en parlak dönemi justinyen dönemidir. İmparator baş komutan,baş yargıç ve yasal koruyuculuk yetkilerini elinde toplamıştır ülkeyi eyaletlere ayırıp bu eyaletlere tekfur ismi verilen yöneticiler göndermişlerdir bu yöneticiler bizans imparatorluğu eski gücünü kaybedince, merkezi dinlemişler ve çıkarlarına göre hareket etmişlerdir. Malazgirt ve miryekefelon savaşlarını kaybeden bizans anadolunun türk yurdu olduğunu kabul etmek zorunda kalmışlardır. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in istanbulu feth etmesiyle bizans imparatorluğuda yıkılmıştır.

3 JUSTINIANUS DÖNEMİ BİZANS İMPARATORLUĞU’NUN EN GENİŞ SINIRLARI Altıncı yy da Büyük Roma’yı tekrar düzeltmek için son bir çaba, 527 yılında Konstantinopolis'te tahta çıkan Justınıanus’tan (527-565) gelir. İmparatorun politikasının ekseninde Roma İmparatorluğunu eski sınırları ile tekrar kurmak vardır ve bu amaçla orduyu batı seferine gönderir.

4 Erken Bizans Dönemi


"375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları