Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir."— Sunum transkripti:

1

2 SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
1972 yılında kurulmuştur. 120’den fazla ülkede aktif olan SAP, şirket yazılım uygulamaları çeşitli büyüklükte firmalara sunmaktadır.

3 SAP Dünyanın en büyük iş yazılımları ve ciro bakımından en büyük 4
SAP Dünyanın en büyük iş yazılımları ve ciro bakımından en büyük 4. yazılım firmasıdır. Şirketin en iyi bilinen ürünleri SAP ERP(Enterprise Resources Planning) ve SAP Business Objects yazılımıdır. Kurumlarda sistem analizi ve bu analizin sonucuna göre program geliştirmesi olarak özetleyebiliriz.

4 NEDEN SAP ? SAP yıllar içerisinde yüzlerce firma içerisinde farklı farklı konulara binlerce çözüm üretmiş olup bu çözümleri kendi knowhow’una eklemiş ve neredeyse her sektöre ait bir çözüm sunabilecek hale gelmiştir.

5  SAP,  finansdan satınalmaya, lojistikten ambar takibine, puantajdan depo yönetimine kadar birbirinden ayrı bir çok yapıyı modüler sistemine aktarmış, bunları başarılı bir şekilde birbiriyle ilişkilendirmiştir.

6  Aynı zamanda yine bilgi birikimi sayesinde bu işlemler yapılırken hangi veriler nasıl toplanır, nasıl hesaplanır gibi sorular cevaplanmış, bunların hemen hemen hepsini barındıran bir havuz oluşturulmuş ve kullanıcılara bu havuzdan ihtiyaçlarına göre parçalar alarak çözümler sunabilir hale gelmiştir.

7 SAP MODÜLLERİ SAP FI : Mali Muhasebe modülü
SAP CO : Operasyonları yönetmekten ve kontrol etmekten sorumlu kişilere ihtiyaç duydukları bilgileri sağlayan modüldür. SAP MM : Satın alma, stok yönetimi, lojistik fatura yönetimi süreçlerini kapsayan modüldür.

8 SAP SD : Siparişten faturalamaya kadar tüm süreçleri yöneten modüldür.
SAP HR (İnsan Kaynakları) : İK birimlerinin süreçlerini otomatik hale getiren modüldür. SAP PP (Üretim Planlama) : Üretim kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmayı sağlayan modüldür.

9 SAP QM (Kalite Yönetimi) : Ürünün yaşam döngüsü içerisindeki kalite yönetimi bu modül tarafından sağlanır. SAP PM (Bakım-Onarım Yönetimi) : Ekipmandan maliyete kadar bakım ve onarım süreçlerini uçtan uca yöneten modüldür.

10 SAP ERP ÇÖZÜMÜ İŞ SÜREÇLERİNİZİ ÇETİN REKABET KOŞULLARINA HAZIRLAYIN
YÖNETİM KARLILIK PLANLAMA KONTROL İŞ SÜREÇLERİNİZİ ÇETİN REKABET KOŞULLARINA HAZIRLAYIN

11 Kurumunuzun mevcut kaynaklarını etkin bir şekilde kullanabilmenizi ve işinizden en yüksek verimi alabilmenizi hedefleyen SAP ERP, esnek ve gelişime açık yapısı ile bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz en iyi BT yatırımlarından biri olmaya aday. Yetenekli raporlama özellikleriyle donatılan SAP ERP, vereceğiniz kritik kararlarda size destek olabilmek için teknolojinin tüm imkânlarını ayağınıza seriyor.

12 Bu çözüm sayesinde, hedefler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlar için kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak çok kolay. Kurumlar, kaynaklarını kendilerine en fazla getirisi olacak projelere ayırabilmenin yanı sıra, atıl kaynaklarını da işe aktarma şansına sahip oluyor.

13 SAP ERP, farklı sektörlerden müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak konusundaki başarısı; izlenebilirlik, verimlilik ve tüm bunların doğal bir sonuç olarak da kârlılık getirilerini karşınıza koyar. Bu çözüm, modüler yapısı sayesinde ölçeklenebilir bir uygulamaya imkân verdiği gibi, dış kaynaklı yazılımlarla da sorunsuz bir şekilde entegre olarak iş akışına dahil olur.

14 ERP’DE BAŞARI İÇİN -    İhtiyaçların net ve detaylı tanımlanması  -    ERP hedeflerinin net bir şekilde belirlenmesi  -    Güçlü bir proje yönetim ekibi ve uygun kaynaklar  -    Verilerin ve iş süreçlerinin düzenlenmesi  -    Üst düzey yönetim desteği  -    Anahtar kullanıcıların projeye katılımı  -    Hedefe doğru ilerleme  -    Eğitimlere tam katılım  -    Eksiksiz test senaryoları

15 FAYDALAR Sistemin sağladığı raporlama araçları ve raporlar ile şirket yöneticilerinin hızlı karar alma süreçleri desteklenir.  Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) çözümü, iş hayatında gittikçe artan rekabet koşullarında yöneticilerin en doğru kararları mümkün olan en kısa sürede alabilmelerini sağlar.   Veri analizlerinin sonuçları şirkette yararlı bir işe dönüştürülür.

16 Detaylı ve uzun süren araştırmalara dayanarak geliştirilmiş olan Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) çözümü, kurumun iş süreçlerinde standartların yakalanmasını sağlar.  Sistemin faaliyete geçmesinin ardından iş birimleri aynı dili konuşmaya başladığından uyum artar, ortaya konan işin kalitesi yükselir ve tüm bunlar kurumun gelir hanesine yansır.


"SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları