Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları"— Sunum transkripti:

1 Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
EBSCOadmin’deki EBSCOhost ve EBSCO Discovery Service raporlarına nasıl erişilir? support.ebsco.com

2 Raporlar ve istatistikler, kurumunuzun EBSCOhost veri tabanları ve EDS kullanımlarını takip etmenize olanak veren etkili bir yönetim aracıdır. Erişebildiğiniz kullanım raporları kurum içi raporlarmalarda kullanılabilir, kaynak sağlayıcıları ile paylaşılabilir ya da eğitim ya da tanıtım ihtiyaçlarını belirlemekte faydalanılabilir.

3 EBSCOadmin’e giriş yaparak başlayınız.

4 Raporlama seçeneklerini görmek için raporlar ve istatistikler (Reports & Statistics) sekmesine tıklayınız.

5 Abone olduğunuz EBSCO ürünleri ile bağlantılı olarak, Counter R4 rapor bağlantıları aracılığıyla erişilebilen COUNTER destekli raporlar da dahil olmak üzere çeşitli raporlama seçenekleri sunulmaktadır.

6 EBSCOhost veri tabanları ve EDS istatistiklerine erişmek için standart kullanım paporları (Standard Usage Reports) bağlantısına tıklayınız.

7 Standart kullanım raporları ekranı size veri tabanı (Database) ya da arayüz (Interface) kullanımı, bağlantı aktivite (Link Activity), giriş (Login) türü ve başlık (Title) kullanımı bazında rapor oluşturma imkanı sağlar. Raporlardan birini seçtikten sonra parametrelerinizi belirleyiniz, indirme (Download) çıktısı seçeneğine karar veriniz ve indirmek için rapor oluştur (Create Report for Download) seçeneğine tıklayarak bilgisayarınıza kaydediniz. Ya da belirlediğiniz e-posta adreslerine göndermek için e-posta iletme çıktısı belirleyiniz ya da düzenli rapor almak için istatistiklerinizi takvimlendiriniz.

8 Bağlantı aktivitesi raporları (Link Activity Reports), birbirleri arasında bağlantı olması durumunda, belirlenen bir hedefe ya da hedeften yapılan ziyaretleri tutar. Örneğin, bu rapor ile kullanıcılarınızın kurumunuzun web sayfasından EBSCOhost’a kaç sefer yönlendirildiğini görebilirsiniz. Ek olarak, kullanıcılarınızın CustomLink olarak adlandırılan bağlantılar ile EBSCOhost üzerinden kaç kere kurumunuza ait dış kaynaklara yönlendirildiğini görebilirsiniz.

9 Giriş kullanım raporları (Login Usage Reports) kullanıcılarınızın EBSCO arayüzlerine nasıl eriştikleri bilgisini tutar. Kullanılan giriş yöntemi (Login Method), IP adresi, tarayıcı (Browser) ve işletim sistemi (Operating System) ya da ürünlerinize erişim sağlarken kullanılan mobil cihaz arasından bir aktivite türü seçiniz. Tarayıcı ve işletim sistemi raporları, kullanıcıların EBSCO’ya erişim sağlarken kullandıkları versiyonlar özelinde daha da detaylandırılabilmektedir.

10 Kullanım analizleri ekranına erişmek için standart kullanım analizleri (Standard Usage Analytics) bağlantısına tıklayınız.

11 Standart kullanım analizleri ekranı, veri tabanı (Database), arayüz (Interface), ve giriş (Login) kullanımları bazında raporlarınızı ve kullanıcı aktivitelerinizi bir bakışta görmenize olanak sağlayan etkileşimli grafikler ile sunar. Aylık kullanım trendi (Monthly Usage Trend) grafiği, tüm rapor türleri için son 13 aylık kullanım trendi grafiğini çizer. İstediğiniz ay için kullanım istatistiklerini görmek amacıyla, işaretçinizi grafiğin üzerinde gezdiriniz. Sağdaki özet kutusu toplam sayılara ek olarak işaretçinizi gezdirdiğiniz aylara ait sayıları da gösterir. Özet kutusundaki bir ölçüte tıklamak, o ölçütü aylık kullanım trendi grafiğinden silecektir.

12 Veri tabanı (Database) ve arayüz (Interface) analizleri raporları, grafik raporunun altında bir rapor örgüsü de içerir. Rapor örgüsü, son 13 ay için kullanım sayılarını veri tabanı ve arayüz bazında ayırarak, seçilen ölçütlere ait verileri listeler. Sütunları göster/sakla (Show/Hide Columns) açılır menüsü kullanılarak sütunlar gizlenebilir ya da gösterilebilir. Rapor örgüsünde sadece belirli veri tabanlarının ya da arayüzlerin istatistiklerinin görünmesi için arama kutusunu kullanarak o veri tabanlarını ya da arayüzleri bulunuz.

13 Giriş kullanım analizleri (Login Usage analytics) raporu, giriş yöntemi (Login Method), cihaz (Device), işletim sistemi (Operating System), ve tarayıcı (Browser) bazında görülebilir. Grafikte gösterilmesini istediğiniz raporlar için daha fazlasını gör (View More) bağlantısına tıklayınız.

14 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım (Help) bağlantısına tıklayınız.

15 EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/
Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye: support.ebsco.com


"Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları