Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri

2 EBSCOhost kullanım klavuzundaki EBSCO’nun Makale Okuma bölümüne hoşgeldiniz. Bu klavuzda Sonuç Listesindeki bir öğenin EBSCOhost Detaylı Kayıt özelliklerini inceleyeceğiz.

3 Seçili ekran olarak Tüm Sonuçları gösteren bir Sonuç Listesi gelir. Sonuçlar soldaki sütunda yer alan işaret kutularını kullanarak, Akademik Dergi, Popüler Dergi ya da Kitap/Monografi gibi belirli bir belge tipine göre filtrelenebilir. Detaylı Kaydı (Detailed Record) görmek için makale başlığına tıklayınız.

4 Soldaki sütundan görüntülediğiniz öğenin bütün erişilebilir versiyonlarına ulaşabilirsiniz. HTML ya da PDF Full Text (Tam Metin) içeriliyor olabilir. Ayrıca, benzer sonuçlar bulmak için arama terimleriniz için Akıllı Metin Taraması(SmartText Search) yapabilirsiniz.

5 Sağdaki sütundaki araçları kullanarak, Klasöre Ekleme(Add to Folder), Yazdırma(Print), E-mail gönderme, Kaydetme(Save), Atıflama(Cite) ya da Aktarma(Export) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, makale için Not Oluşturup(Create a Note) kişisel klasörünüze ekleyebilirsiniz. Makalenin kalıcı linkine erişmek için Permalink seçeneğine tıklayınız ya da makaleyi tarayıcı favorilerinize eklemek ve Facebook, Twitter, Del.icio.us gibi servisler üzerinden paylaşmak için Bookmark linkine tıklayınız

6 Eğer yöneticiniz tarafından HTML Full Text(Tam Metin) izni verilmişse Text-to-Speech özelliğini kullanarak makalenizi Dinleme(Listen) seçeneğinin yanı sıra seçenekler arasından bir dile Çevirme(Translate) özelliğini de görebilirsiniz.

7 PDF Görüntüleme Aracında görüntülenecek Tam Metni görmek için PDF Full Text(Tam Metin) linkine tıklayınız.

8 Sonuç listesine geri dönebilir, sonuçlarınızı daraltabilir ya da Görüntüleyicinin üzerindeki linklere tıklayarak PDF’i indirebilirsiniz. Bu çalışmanın içinde (Inside this work) sütununu kullanarak, kaynağınız ile aynı sayıda yer alan diğer makalelere erişebilir ya da Başka Bir Sayı Seçebilirsiniz(Choose Another Isuue)

9 Sağdaki simgeleri kullanarak, makaleyi klasöre ekleyebileceğiniz(Add the article to the folder) gibi E- mail ile gönderebilir ya da makaleyi Aktarabilirsiniz(Export)

10 Yardım sisteminin tamamını görmek için Yardım (Help) linkine tıklayınız.

11


"Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Tam Metin EBSCO Makaleleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları