Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZRET MUHAMMED (SAV).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZRET MUHAMMED (SAV)."— Sunum transkripti:

1 HAZRET MUHAMMED (SAV)

2 ÖĞRETMENLERE OLAN İHTİYAÇ
Peygamberimizin (asm) kâinata gereklidir. Çünkü anlaşılmaz bir kitap, muallimi olmadan manasız bir kağıt parçası gibiyken, muallimi ile bir anlam kazanır. Kâinat kitabı da Peygamber Efendimiz (asm) ile bir anlam kazanmıştır Gâyet mânidar bir kitab, onu ders verecek bir öğretmen ister. 

3 SON PEYGAMBERİMİZ HAZRETİ MUHAMMED (SAV)
Binlerce peygamber gibi Hz Muhammed (sav) de insanlığın öğretmeni olmuş, İnsanlara Allah’ı tanıtmış, Allah’ın şu kainatı yaratmasındaki maksatları ders vermiştir.

4 İNSANLIK PEYGAMBERLERE MUHTAÇTIR
Peygamberimiz’den (asm) önce gelen peygamberlerin kitaplarıyla, suhuflarıyla ,mucizeleriyle ,sözleriyle peygamberimizi haber vermeleri nübuvvetinin delillerindendir Allah büyük bir kitap olan şu kainatın sırlarını peygamberleriyle anlatmıştır. 124 bin peygamber sen kimsin? Nereden geliyoruz? Nereye gidiyoruz? Soruların cevaplarını insanlığa açıklamıştır.

5 Okuma yazma bilmeyen bir kişinin (ümmi)dünyadaki bütün kitaplardan daha üstün bir kitap ile meydana çıkması, en güzel sözleri söylemesi, ortaya koyduğu hükümler ile asırlarca insanların dörtte birini adaletle idare etmesi Peygamber efendimiz ’in (sav) nübüvvetinin delillerindendir.

6 Büyük bir lider küçük bir toplulukta uzun zamanlar çalışarak küçük adetleri ancak değiştirebilirken! Peygamberimiz ise son derece inatçı ve adetlerine son derece bağlı kaba katı büyük kavimlerin bütün çirkin adetlerini değiştirip yerlerine güzel ahlakın her çeşitini damarlarına işleyecek şekilde değiştirmesi nübüvvetin delillerindendir.

7 Hazret-i Muhammed’in (asm) sahih kaynaklardan bize ulaşan yüzlerce mucizesi vardır. Bir parmağının işaretiyle ayın iki parça olması ve düşman ordusuna attığı bir avuç toprak bin avuç toprak olup gözlerine girmesiyle kaçmaları ve on parmağından çeşme gibi su akması ve eliyle temas ettiği yaraların şifa bulması gibi yüzlerce mucize peygamberimiz’in (sav) nübüvvet delillerindendir.

8 PEYGAMBERİMİZ ALLAH’IN İZNİYLE
GELECEKTEN DE HABER VERMİŞTİR Peygamberimiz ’in (asm) gelecekle ilgili olarak haber verdiği hadiseler pek çoktur. Mesela Hz. Osman (ra)’ın Kur’an okurken şehit edileceğini haber vermesi, Hz. Hüseyin (ra)’ın Kerbela’da şehit edileceğini haber vermesi, Şam, İran ve İstanbul’un fetihleri gibi yüzlerce doğru haberler nübüvvetin delillerindendir.

9 Her peygamber, insanlara Allah’tan, ahiret gününden, hesaptan, Cennet ve Cehennemden haber vermiştir. Çünkü Allah, iman edip itaat edenleri mükâfatlandırmak ister. İsyan edenlerin, kötü ve zararlı insanların hesap vermesini ister.

10 Hiçbir kuvvete dayanmayan ve tek başına yola çıkan bir zatın, son derece kuvvetli düşmanları arasında, kendi davasını korkmadan, tereddütsüz, telaş göstermeden ve son derece cesaretle tebliğ etmesi ve tebliğ ettiği dinin, bütün dinlerden üstün hale gelmesi nübüvvetinin delillerindendir.

11 KAİNATIN SIRLARINI ÇÖZEN O’DUR
İnsanlık aleminin kafasını meşgul eden : Necisin? Nereden geliyorsun? Nereye gidiyorsun? Sorularına ikna edici ve kabul edilir cevaplar vereceklerdir.

12 DÜNYA YA NEDEN GELDİK? (Ben) cinleri ve insanları, ancak bana ibâdet etsinler diye yarattım. (Zâriyât , 56)

13 Peygamberimiz Efendimiz Hz
Peygamberimiz Efendimiz Hz.Muhammed (sav) son peygamber olup, iki cihan saadetinin yolunu, yaşantısıyla, kişiliğiyle, ibadetiyle göstermiştir.

14 Peygamberimiz ’in (asm) ibadette emsalsiz olması , duada emsalsiz olması , ahlakta emsalsiz olması, dostlarıyla birlikte düşmanlarının da ona Mahammed’ül Emin demeleri Peygamber efendimiz ’in (sav) nübüvvetinin delillerindendir.


"HAZRET MUHAMMED (SAV)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları