Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT."— Sunum transkripti:

1 KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.

2 KONUNUN ANA HATLARI Kaza ve kadere iman Ahiret gününe iman

3 KAZA VE KADERE İMAN Her şeyi yaratan Allah'tır. Takdir O'nundur, her şeye gücü yeten O`dur. İnsan alınması gereken bütün tedbirleri alacak, takdiri Allah'a bırakacaktır. Cenab-ı Allah insanı en mükemmel bir şekilde yaratmıştır.

4 KAZA VE KADERE İMAN(devamı)
Hem de insanı yaratıkların en üstünü olarak ilan etmiştir. Hiç bir yaratığa vermediği akıl, fikir ve irade nimetlerini insana vermiştir. Her şeyi insanoğlunun emrine ve hizmetine sunmuştur.

5 KAZA VE KADERE İMAN(devamı)
Kitaplar ve peygamberler göndermiştir. İnsanlara dünya ve ahiret saadetinin yollarını göstermiştir. Hayrı da şerri de yaratan Allah'tır, ancak şerre rızası yoktur.

6 KAZA VE KADERE İMAN(devamı)
İnsanları hür ve serbest iradeleri ile hareket etmek için serbest bırakmıştır. Ama sonunda imtihan olduğunu bildirmiştir. İnsanların iyilikleri, güzellikleri yapmaya davet etmiştir.

7 KAZA VE KADERE İMAN(devamı)
İnsanları, Allah'ın rızasına uygun olan işleri yapmaya davet etmiştir. İnsana düşen görev aklını, fikrini ve iradesini kullanmasıdır. Hayırlı işleri, dünyası ve ahiret için yararlı olan şeyleri yapmaktır.

8 AHİRET GÜNÜNE İMAN Hepimizin de bildiği gibi hayat vardır, ölüm vardır. Ölümden sonraki alem vardır. Öldükten sonra dirilip Allah'ın huzurunda hesap verme vardır.

9 AHİRET GÜNÜNE İMAN(devamı)
Dünyada yaptıklarının mükafat veya cezasını görme durumu vardır. Biz bunların hepsine inanıyoruz. Ahirette zor durumlara düşmemek için bu dünyada yaptıklarımıza dikkat ediyoruz.

10 AHİRET GÜNÜNE İMAN(devamı)
Bir taraftan Allah'ın emirlerini yerine getirip yasaklarından kaçıyoruz. Diğer taraftan da kul haklarına dikkat ediyoruz. Cennet var, cehennem vardır.

11 AHİRET GÜNÜNE İMAN(devamı)
Dünyada iken güzel amel işleyenlere, Allah'ın emirlerini yerine getirip yasaklarından kaçanlara, Cennet mükafaat yeridir.

12 AHİRET GÜNÜNE İMAN(devamı)
Dünyada iken Allah'ın emirlerini yerine getirmeyenler, Yasaklarından uzak durmayanlara, Cehennem ceza yeridir.

13 AHİRET GÜNÜNE İMAN(devamı)
Kul hakkına tecavüz etmekten kaçınırız. Çünkü kul haklarına Allah karışmıyor. Kul hakkı ile huzuruma gelmeyin buyuruyor.

14 AHİRET GÜNÜNE İMAN(devamı)
Onun için bu dünyada ne yaparsak ahirette onun karşılığını alacağız. Burada ne ekersek ahirette onu biçeceğiz. Bu nedenle sevgili Peygamberimiz dünya ahiretin tarlasıdır buyurmuştur.


"KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları