Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI."— Sunum transkripti:

1 SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI

2 SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ Sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik davsanı değişikliği oluşturmak amacı ile verilen sağlık eğitimine, örgütsel, ekonomik ve çevresel tabanda verilen tüm desteklerin bileşimi Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi olarak adlandırılmaktadır.

3 Sağlığı geliştirmedeki amaç doğru sağlık davranışlarının geni halk kitlelerine ulaşmasının sağlanmasıdır. Bu kapsamda sağlığı geliştirme uygulamaları ile kişilerin, kişisel seçim ve sosyal sorumluluklarını geliştirerek kendi sağlıklarını geliştirmelerini sağlayacak süreci ifade etmektedir.

4 Hayatın her noktasında hemen her türlü ilişki sürecinde daha sağlıklı bir hayat yönünde davranış geliştirilmelidir.

5 Başta çocuklarımız (öğrencilerimiz) olmak üzere toplumun her kesiminde sağlıklı hayat davranışlarını geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarda bulunulması, özellikle obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin teşviki alanında farkındalık yaratılması, bilgi düzeyinin arttırılması, kişilerin kendi sağlıkları konusunda sorumluluk alması ve karar süreçlerine katılımlarının sağlanması sağlığın teşviki ve geliştirilmesi açısından önem kazanmaktadır.

6 FİZİKSEL AKTİVİTE İL EYLEM PLANI AMAÇ : Fiziksel Aktivite konusunda toplum bilinci oluşturmak. HEDEF: Toplumun Obezite ve Fiziksel Aktivite konularında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi,fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması.

7 ETKİNLİKLER Yaş gruplarına göre en çok ihtiyaç duyulan Beden Eğitimi hareketlerinin belirlenerek bu hareketlerin yapılmasında, öğrenciye kazanımlarının ders, seminer, toplantı ve broşürlerle tanıtımının yapılması,

8 Yaz okulları, kamplar v.b. yerlerde öğrencilere fiziksel aktivitenin önemine yönelik bilgilerin verilmesinin sağlanması,

9 Öğrencilere en yakın fiziksel aktivite ve spor alanlarının tanıtılması, Geleneksel oyunlarımıza öğrencilerin ilgisi çekilip sağlığı geliştirme bilincinin artırılması,

10 Benzer çalışmaların dershane v.b. gibi öğrencilerin bulunduğu yerlerde yapılması, okullardaki obez öğrencilerin tespiti yapılarak, bu öğrencilere Beden Eğitimi öğretmenleri gözetiminde fiziksel aktiviteler yaptırılması.

11


"SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları