Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)"— Sunum transkripti:

1 MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)

2 Projenin Hedef Kitlesi: Projenin hedef kitlesinde ortaokul öğrencileri vardır. Ortaokul öğrencilerinde matematik algısının olumlu şekilde değiştirilmesi geliştirilmesi, yeni yöntem, tekniklerle desteklenmesi hedeflenmiştir. Projenin Amacı: Matematik bilgisinin günlük hayata aktarılması aşamasında disiplinler arası yaklaşım ile desteklenerek diğer derslerle etkileşiminin sağlanması sonucunda matematik eğitiminin kalitesini artırmak projenin genel amacıdır.

3 Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi ve Süresi:
Proje süresi 24 aydır.

4 Proje Ortaklarımız: Ömer Mart Ortaokulu (Çanakkale)
BFS EĞİTİM ve DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. (İzmir) POLARIS S.R.L.S. (İtalya) ASSOCİAZİONE (İtalya) AIDEJOVEN (İspanya) STEM Akademi (İstanbul)

5 BFS Eğitim ve Danışmanlık
Singapur Matematiği ise ortaklardan BFS Eğitim ve Danışmanlık tarafından verilecektir. Eğitimde, somut-görsel-soyut ilkesine dayalı olarak tam öğrenme modeliyle yapılan öğretimi içermektedir.

6 STEM Akademi STEM Akademi tarafından STEM Eğitimi verilecektir. Eğitimde dünya ile rekabet edebilen ve yaratıcı bir toplum olmanın anahtarı fen ve matematik eğitiminin teknoloji ve mühendislik ile entegre edilmiş bir eğitim verilecektir.

7 Polaris S.r.l.s & Associazione
Montessori ve Malaguzzi Eğitimi, İtalyan ortaklarımız Polaris S.r.l.s ve Let’s Keep Learning Association Onlus tarafından verilecektir. Bu eğitimde çocukların sosyal, fiziksel, duygusal ve bilişsel alanlarının geliştirilmesini hedeflemektedir.

8 Aıdejoven “Öğrencilerde Matematiğe Yönelik Olumlu Tutum Geliştirme Semineri” İspanyol ortak AIDEJOVEN tarafından verilecektir.

9 Ulusal Ajansın Uygun Gördüğü Hibe:
Proje Bütçesi: Ulusal Ajansın Uygun Gördüğü Hibe: 87.360,00 AVRO

10 Proje İşleyiş ve Uygulaması:
Proje Ekibinin Kurulması ve Toplantılar Proje Açılış Toplantısı Website Sosyal Ağlar Proje Logo Yarışması Okul Köşesi ve Sergi

11 Matematiğin Günlük Hayattaki Yeri ve Diğer Mesleklerle İlişkisi Konulu Öğretmenlere Farkındalık Semineri Velilere Matematik Eğitimi Farkındalık Semineri Stem Eğitimi Stem Eğitici Eğitimi Singapur Matematiği Singapur Matematiği Eğitici Eğitimi

12 İtalya İşbaşı İzleme Hareketi
Montessori ve Malaguzzi Eğitici Eğitimi E-öğretmen Kılavuz Kitabı Çalıştay Öğrenci Röportaj Videoları İspanya İşbaşı İzleme Hareketliliği Projenin Kapanış Toplantısı

13 http://www.mathsrealorfiction.com/ Website: Duyurular
Etkinlik Fotoğrafları Öğrenci Röportaj Videoları Eğitimler Öncesi ve Sonrası Ders Videoları Logo Yarışması

14 Sosyal Ağlar: Projenin görünürlüğünü sağlamak için proje adına facebook, twitter, youtube kanalı hesapları açılacaktır. Proje boyunca sürekli olarak güncellenecektir. Facebook Twitter Youtube

15 Proje Logo Yarışması: Çanakkale Ömer Mart Ortaokulu öğrencileri tarafından tasarlanan logolar içerisinden web sitesi üzerinde yayınlanmış ve genel oylama sonucunda proje logo yarışması birincisi seçilecektir.

16 Matematiğin Günlük Hayattaki Yeri ve Diğer Mesleklerle İlişkisi Konulu Öğretmenlere Farkındalık Semineri: Matematiğin günlük hayattaki kullanımı ve yöntem tekniklerinin geliştirilmesi ile STEM, Singapur Matematiği ve Montessori ile Malaguzzi Eğitimleri hakkında Çanakkale ili içerisindeki öğretmenlere yönelik olarak bilgilendirme konferansı verilecektir.

17 Velilere Matematik Eğitimi Farkındalık Semineri:
Matematiğin günlük hayattaki kullanımı Ders başarısının artırılmasında veliye düşen görevler Stresle baş etme yöntemi Proje hakkında bilgi ve detaylar

18 STEM EĞİTİMİ : Ortaklardan STEM Akademi tarafından STEM Eğitmen Eğitimi alınacaktır.

19 SİNGAPUR MATEMATİĞİ: BFS Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ltd
SİNGAPUR MATEMATİĞİ: BFS Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ltd. tarafından Singapur Matematiği eğitmen eğitimi alınacaktır.

20 İTALYA İŞBAŞI İZLEME HAREKETİ: Polaris ve Associazione Let’s Keep Learning Onlus adlı iki İtalyan ortak tarafından İtalya’nın Vasto şehrinde, “Montessori ve Malaguzzi Eğitimi” alınacaktır.

21 E-öğretmen Kılavuz Kitabı: Alınan eğitimler ve yapılan çalışmalar neticesinde proje ekibi ve Ömer Mart Ortaokulu ile yurt dışı ve yurt içi ortaklarında katkılarıyla elektronik öğretmen ders kılavuz kitabı oluşturulacaktır.

22 Çalıştay: Çanakkale’de 50 katılımcı ile 5 gün süre ile gerçekleştirilecek olan çalıştayda matematik dersine yönelik yeni yöntem, metod ve teknikler ile matematik ders anlatımının yenilikçi yöntemlerle geliştirilmesi üzerine olacaktır.

23 İspanya İşbaşı İzleme Hareketliliği: İspanya’daki AIDEJOVEN adındaki ortak tarafından TORRELODONES şehrinde “Öğrencilerde Matematiğe Yönelik Olumlu Tutum Geliştirme Semineri” verilecektir.

24 TEŞEKKÜRLER Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi


"MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları