Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ."— Sunum transkripti:

1 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2 İnşaat mühendisliği barınma, ulaşım ve insanoğlunun yaşamı ile ilgili yerleşim ve ona bağlı her türlü ihtiyacının giderilmesini sağlayan uygulamalı bir disiplindir. İnşaat mühendisleri günümüzde bina, havaalanı, baraj, liman, yol, köprü, metro, demiryolu ve her türlü alt yapı tesisinin tasarımı, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda faaliyet gösterilebilmektedir.

3 İnşaat Mühendisliği Bölümü 1994 yılında kurulmuştur. 1999 Gölcük Depremine kadar Anıtpark yerleşkesinde bulunan bölüm depremden sonra Vinsan yerleşkesine taşınmıştır. 2009 yılından bu yana Umuttepe yerleşkesinde Mühendislik Fakültesi-B binasında eğitim-öğretim sürmektedir.

4 Temel mühendislik bilgilerine ve analitik zihin yapısına sahip, yaratıcı, sorgulayıcı, yenilikçi, girişimci, takım çalışmasına yatkın, sürekli öğrenmeye ve kendini geliştirmeye odaklanmış mezunlar. Tasarım ve analiz yapma, yönetim potansiyelleri ve karar verme becerilerini, bilimsel ve teknik temellere dayalı olarak geliştirebilen mezunlar. İnşaat Mühendisliği alanındaki güncel ve çağdaş teknolojileri takip edebilen mezunlar.

5 MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir.

6 İnşaat Mühendisliği Bölümü Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine yönelik eğitim vermektedir. Eğitim dili Türkçe ve İngilizcedir. Lisans öğrencileri 1 yıl hazırlık sınıfı okuduktan sonra lisans derslerini almaya başlamakta; Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri ise Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarını başardıktan sonra ders aşamasına geçmektedirler. LisansYüksek LisansDoktora

7 Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

8

9

10

11

12 I. Öğretim 593 II. Öğretim 485

13 Bölümün akademik kadrosunda, 2 Profesör,7 Doçent ve 5 Yardımcı Doçent bulunmaktadır.

14 GEOTEKNİK ANABİLİM DALI Prof. Dr. Sami ARSOY (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Utkan MUTMAN Arş. Gör. Murat KARADENİZ (ÖYP) Arş. Gör. Tansu EMİROĞLU (50/d) HİDROLİK ANABİLİM DALI Prof. Dr. Safa Bozkurt ÇOŞKUN (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Aydın KAVAK* Doç. Dr. Mücahit OPAN *:"Geoteknik" alanında çalışmaktadır. MEKANİK ANABİLİM DALI Doç. Dr. Fuad OKAY (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Seval PINARBAŞI ÇUHADAROĞLU Arş. Gör. Dr. Serkan ENGİN

15 ULAŞTIRMA ANABİLİM DALI Prof. Dr. Safa Bozkurt ÇOŞKUN (A.B.D. Başkan V.) YAPI ANABİLİM DALI Doç. Dr. Kemal BEYEN (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Burcu AKÇAY ALDANMAZ* Yrd. Doç. Dr. Salih Taner YILDIRIM* Yrd. Doç. Dr. Adnan ÖNER* Yrd. Doç. Dr. Erkan AKPINAR Yrd.Doç. Dr. Hakan ERDOĞAN Yrd.Doç. Hilal MEYDANLI ATALAY Arş. Gör. Cüneyt YILMAZ** Arş. Gör. Onur ÖZTÜRK* Arş. Gör. Servet MERT Arş. Gör. Aytuğ SEÇKİN *:"Yapı Malzemeleri" alanında çalışmaktadır. **:"Geoteknik" alanında çalışmaktadır. YAPI MALZEMELERİ ANABİLİM DALI Doç. Dr. Burcu AKÇAY ALDANMAZ (A.B.D. Başkanı)

16 İnşaat Mühendisliği Akademik Faaliyet Raporu 2015 SCI Kapsamlı Yayın Sayısı5 SCI Kapsamı Dışındaki Yayın Sayısı- Toplam Bildiri Sayısı27 Bu tablodaki bilgiler Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Faaliyet Raporlarından derlenmiştir.

17 Proje AdıProje Kodu Destekleyen Kurum Proje KatılımcısıSüre Kazık Hasarlarının İnovatif yaklaşımla Hızlı Belirlenmesi 108M297TÜBİTAKProf. Dr. Sami ARSOY (Yürütücü) 36 Ay İleri Teknolojiyle Zemin Su Muhtevasının Belirlenmesinin Geoteknik Mühendisliğine Getireceği İnovasyonların İrdelenmesi 106M231TÜBİTAKProf. Dr. Sami ARSOY (Yürütücü) 30 Ay Metakaolin içeren çimentolu malzemenin içyapı özelikleri, erken yaş davranışı 110R008TÜBİTAK Doç. Dr. Burcu Akçay ALDANMAZ (Yürütücü) 24 Ay Normal Dayanımlı Betonda Donatı Kenetlenme Özelliklerinin Karbon Elyaf Sargısıyla İyileştirilmesi İÇTAG - I670 TÜBİTAK Doç. Dr. Fuad OKAY (Yardımcı Araştırmacı) 18 Ay Performansa Dayalı Tasarım ve degerlendirme Yontemlerinin Deprem Sonrası Türkiye'de Gözlenen Yapı Performansları ile Karşılaştırılarak Geliştirilmesi 108M303TÜBİTAK Doç. Dr. Kemal BEYEN (Yardımcı Araştırmacı) 36 Ay

18 MetrogardenBosphorus City Kartal-Kadıköy metro hattı

19

20

21 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ


"T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları