Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK."— Sunum transkripti:

1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ZONGULDAK

2 ÜLKEMİZDE JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Aksaray Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Batman Üniversitesi Balıkesir Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Cumhuriyet Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Osmangazi Üniversitesi Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Tunceli Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi,

3 JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ TANIMI
Geo (yer) ve logos (bilim) sözcüklerinden türeyen jeoloji, yerbilimi anlamındadır. Jeoloji, dünyanın içinde ve üzerinde gerçekleşen tüm olguları gözlemleme ve yorumlama işini uğraş edinen bilim dalıdır. Jeoloji Mühendisi; jeoloji biliminin veri, teknik ve ilkelerini her türlü mühendislik kullanıma sunmak üzere eğitim almış, proje alanının 4 boyutlu (x-y-z-t) jeolojik modelini hazırlayan, eğitimi ve pratik bilgi ve deneyimi ile yerkabuğunu oluşturan malzemeyi tanımlamak, sorunları önceden belirlemek ve sorunlara karşı mühendislik çözümlerini geliştirmek konusunda yetki ve sorumluluk sahibi kişidir.

4 ÇALIŞMA ALANI Jeoloji Mühendisleri gerek MTA, TPAO, DSİ, TKİ, ETİ HOLDİNG, BOTAŞ,TTK, Karayolları, Afet İşleri, Yapı İşleri, İller Bankası, Elektrik İşleri Etüt İdaresi gibi Genel Müdürlükler ile Yerel Yönetimler (Belediyeler ve İl Özel İdareleri) gibi kamu, gerekse de özel sektör kurum ve kuruluşlarında ya da “Serbest Meslek Uygulaması Yapan Büroların Tanımı ve Tescil Yönetmeliği” kapsamında faaliyet gösteren “Serbest Jeoloji Mühendisliği” kuruluşlarında çalışmaktadır.

5 ZKÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TARİHÇE
Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 1992 yılında 3837 sayılı yasa ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ-2012) Mühendislik Fakültesi’nin 8 bölümünden biri olarak kurulmuştur. Bölümümüz tarihli Fen Bilimleri Enstitüsü Kurulu ve tarihli Üniversite Senatosu kararı ile yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Lisans düzeyinde eğitime 2011 yılında yeni başlamış olan bölümümüz, Mühendislik Fakültemiz İnşaat, Maden, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümlerine ve Zonguldak Meslek Yüksek Okulu Maden Programına jeoloji bilimiyle ilgili servis dersleri vermektedir.

6 VİZYONUMUZ Jeoloji Mühendisliği alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde tanınan ve tercih edilen bir bölüm olmak, Yer bilimi ile ilgili mühendislik sorunlarına çözüm bulmak, yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirmek, Proje ve ekip çalışmalarında görev alabilmek, Yer bilimi ile ilgili güncel bilgileri öğrencilere aktararak, endüstride bilinçli rol alabilecek mühendisleri yetiştirmektir.

7 TEMEL DEĞERLERİMİZ Bilimsellik, çağdaşlık ve evrensellik
Toplum yararını gözetmek Bilimsel ve akademik etik ilkelere bağlılık Katılımcı olmak ve paylaşımcılık Araştırma ve yenilikleri önemseme

8 MİSYONUMUZ Eğitim-öğretim ve jeoloji bilimi ile ilgili olan konularda teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, Teknik alanda iyi eğitim alarak sorun çözen, Alternatif geliştirme ve merak duygusuna sahip, Ekip çalışmasına uygun, Rekabetçi, Doğruya duyarlı mühendisler yetiştirmekdir.

9 BÖLÜMÜMÜZ PERSONELİ Mineraloji-Petrografi Anabilim Dalı
Jeoloji Mühendisliği Bölümü kendi içinde 3 anabilim dalından oluşmaktadır. Her anabilim dalının bir anabilim dalı başkanı bulunmaktadır. Bu anabilim dalları ve bu anabilim dallarında çalışan öğretim üye ve elemanları aşağıdaki çizelgede verilmiştir. Bölümümüzde idari personeli olarak; 1 adet bölüm sekreteri görev yapmaktadır. Mineraloji-Petrografi Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. Gürkan BACAK Arş.Gör. Recep Melih AKMAZ Maden Yatakları-Jeokimya Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. İbrahim BUZKAN Uygulamalı Jeoloji Anabilm Dalı Yrd.Doç.Dr. Hülya KESKİN ÇITIROĞLU Aydın POLAT

10 Bölümümüze emeği geçenler;
Prof. Dr. Selehattin PELİN Arş. Gör. Şenol YÜCEL Arş. Gör. Okan PULAT Arş. Gör. Meftun PEHLİVAN Arş. Gör. İmran BİLİR Arş. Gör. Ayhan BAYRAK

11 MİNERALOJİ-PETROGRAFİ ANABİLİM DALI

12 MADEN YATAKLARI-JEOKİMYA ANABİLİM DALI

13 UYGULAMALI JEOLOJİ ANABİLİM DALI

14 GENEL JEOLOJİ ANABİLİM DALI

15 Mineraloji-Petrografi Laboratuvarı
LABORATUVARLAR Mineraloji-Petrografi Laboratuvarı

16 LABORATUVARLAR Jeokimya Laboratuvarı

17 Koridor Müze

18 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TEŞEKKÜRLER


"BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları