Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

2 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI

3 EMİN YILMAZ ARI CEVDET KARANFİL
ALAN ÖĞRETMENLERİ ALAN ŞEFİ MEHMET OKKESİM ATÖLYE ŞEFİ ÖĞRETMEN EMİN YILMAZ ARI CEVDET KARANFİL

4

5 Metal Teknolojisi Alanı;
Türkiye’ de mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında 62 meslek alanı içerisinde bulunan meslek alanıdır. Gelişen teknoloji ve yeni ihtiyaçlar neticesinde, bünyesinde bulunan dal ve derslerden yeni meslek alanları oluşturulmasıyla da üretken bir alandır.

6 Metal Teknolojisi Alanı;
Tanımı: Metal teknolojisi alanı altında yer alan kaynakçılık, ısıl işlem, çelik konstrüksiyon, metal doğrama dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

7 Metal Teknolojisi Alanının Amacı;
Amacı: Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler  doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

8 Metal Teknolojisi Alanı Programında Bulunan Dallar:
     1. Kaynakçılık      2. Çelik Konstrüksiyon      3. Metal Doğrama      4. Isıl İşlem

9 1. Kaynakçılık: Tanımı: Kaynakçının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında kaynakçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

10 1. Kaynakçılık: Kaynakçılık mesleğinden mezun olan öğrenciler, Lise seviyesinde genel kültür dersleri ile beraber; Temel Soğuk ve Sıcak Şekillendirme, Endüstride ihtiyaç duyulan TIG, MIG-MAG Kaynağı, Elektrik Ark ve Oksi-Gaz Kaynağı, Malzeme Muayene, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik, Teknik Yabancı Dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

11 2. Çelik Konstrüksiyon: Tanımı: Çelik konstrüksiyoncusunun sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında çelik yapılandırmacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

12 2. Çelik Konstrüksiyon: Çelik konstrüksiyonculuğu mesleğinden mezun olan öğrenciler, Lise seviyesinde genel kültür dersleri ile beraber; Temel Soğuk ve Sıcak Şekillendirme, Elektrik Ark ve Oksi-Gaz Kaynağı, Metal Yüzey İşlemleri, Çelik yapılandırma, Çelik Çatı Kiriş Sistemleri, NC, CNC Tezgahlarında Mesleği ile ilgili Kesme-Bükme Çalışma, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik, Teknik Yabancı Dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

13 3. Metal Doğrama: Tanımı: Metal doğramacısının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında metal doğramacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

14 4. Isıl İşlem: Tanımı: Isıl işlemcinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında ısıl işlemcilik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

15 Metal Teknolojisi Alanı Eğitim Durumu:
Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinde; 10. Sınıf Metal Teknolojisi Temel Yeterlik Gerektiren Bilgi ve Uygulamalar 11. Sınıf Dal Seçimi ve Dalın Gerektirdiği Yeterlik Gerektirdiği Bilgi ve Uygulamalar 12. Sınıf Dalın Gerektirdiği İleri Düzey Bilgi ve Uygulamalar ve Staj Eğitimi

16 Metal Teknolojisi Alanı Mezunlarının Durumu:
Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler; Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Mezuniyet Diploması alırlar. Mezun Olduğu Dal ile ilgili İş Yeri Açma Belgesi alırlar. Ustalık Belgesi alabilirler. Usta Öğreticilik Kurslarına girebilirler.

17 Metal Teknolojisi Alanı Mezunlarının Durumu:
Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler; Üniversitelerin 2 Yıllık Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız geçiş yapabilirler. Üniversitelerin 4 Yıllık Mühendislik Bölümlerine öncelikli girebilirler. Askeri Meslek Yüksek Okullarına girebilirler.

18 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Meslek Liselerinde metal teknolojisi alanını tercih eden öğrencilerin mezun olduktan sonra işsiz kalma ihtimalleri yok denecek kadar azdır.

19 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Makine metal sektöründeki fabrikalarda, 2. Metal işleri atölyelerinde, 3. Isıl işlem atölyelerinde, 4. Dövme atölyelerinde, 5. Alüminyum doğrama imal ve montajı yapan atölyelerde vb. yerlerde çalışabilirler.

20 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Bu alanda lise eğitimini tamamlayan öğrenciler kendi alanlarında ön lisans ve lisans eğitimine devam edebilirler. Başarılı öğrenciler bu alanda akademik çalışmalar yapmak üzere, lisans üstü eğitim alarak yüksek lisans ve doktora yapabilir, eğitimlerini en üst seviyeye kadar sürdürebilirler.

21 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Metal teknolojisi dünya ticaretinde ve ülke kalkınmasında önemli yeri olan sektörlerden biridir. Kendini yenilemeyi bilen, yabancı dil konusunda yeterli kişiler yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da branşıyla ilgili iş bulma imkânına sahiptir. Avrupa Birliği ülkelerinde ya da diğer yabancı ülkelerde mesleğini ustalıkla yapan bir kişi, kariyer yapabilir ve yüksek standartlarda çalışabilir ya da kendi atölyesini kurarak,iş yeri sahibi olabilir.

22 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:

23 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ferforje ürünlerin imalatı (aynalık, çiçeklik, sehpa)

24 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ferforje ürünlerin imalatı (aynalık, çiçeklik, sehpa)

25 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ferforje ürünlerin imalatı (aynalık, çiçeklik, sehpa)

26 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ulaşım Sektörü (Marmaray, 3. Köprü)

27 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ulaşım Sektörü (Marmaray, 3. Köprü)

28 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Çelik Yapılar (Arena Stadyum, Eyfel Kulesi)

29 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Otomotiv Sanayi, Çatı Sistemleri (Oto kaporta, Egzoz, çatı oluğu)

30 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Enerji Sistemleri (Doğal gaz tesisatı, boyler)

31 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
NC, CNC Sac Kesme ve Bükme Tezgahı Operatörlüğü

32 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
NC, CNC Sac Kesme ve Bükme Tezgahı Operatörlüğü

33 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
NC, CNC Sac Kesme ve Bükme Tezgahı Operatörlüğü

34 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
İnşaat Sektörü (Kum eleme, Taş kırma makineleri imalatı)

35 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
İnşaat Sektörü (Kum eleme, Taş kırma makineleri imalatı)

36 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Gemi İmalat Sanayi

37 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Gemi İmalat Sanayi (Su Altı Kaynakçılığı)

38 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Petrol, Doğalgaz, Su Boru Hatları

39 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Petrol, Doğalgaz Boru Hatları (Mavi Akım Boru Hattı)

40 TEŞEKKÜRLER


"ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları