Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "METAL TEKNOLOJİSİ ALANI"— Sunum transkripti:

1 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
MESLEK LİSELERİ METAL TEKNOLOJİSİ ALANI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

2 TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI YERİ : BAŞKENT ÖĞRETMENEVİ TOPLANTI SAATİ : 10:00 TOPLANTIYA KATILANLAR : ADİL KATI, ZEYNEP BAYINDIR, BUKET TAŞ, GÜLSEN SOYSAL, METİN SEZER, SALİH KAMALI, METİN ÇELİKER, MUZAFFER ERTÜRK KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN …, SEKTÖR TEMSİLCİSİ ….

3 GÜNDEM MADDELERİ : Açılış ve Yoklama. Metal Teknolojisi alanı çerçeve öğretim programının incelenmesi. 11.sınıf dal seçiminin yapılması. Dala yönelik okutulacak derslerin belirlenmesi. Modül süreleri dikkate alınarak haftalık ders saatlerinin belirlenmesi. Dilek ve Temenniler.

4 GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:
Açılış yapıldı, zümre öğretmenlerinin tamamının hazır olduğu görüldü.

5 2- Buket TAŞ tarafından Metal Teknolojisi Alanı ders çerçeve öğretim programı okundu. Açıklamalar, çizelgeler, formlar incelendi.

6 3- Metal Teknolojisi Alanı Ders Çerçeve Öğretim Programı’nda:
Kaynakçılık, Isıl İşlem, Çelik Konstrüksiyon Metal Doğrama dallarının bulunduğu görüldü.

7 İlimizde yapılan Metal Teknolojisi Alanı sektör araştırmaları sonucunda %70 oranında kaynakçılık alanında yetişmiş elemana ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Okulumuzdaki atölye donanımı, öğretmen yeterlikleri, Öğrencilerin tercihleri sektörün ihtiyaçları ve önerileri doğrultusunda; 11.sınıfta KAYNAKÇILIK Dalının okutulması zümre öğretmenlerinin ortak görüşü ile kabul edilmiştir.

8 4- Dala yönelik okutulacak derslerin belirlenmesi konusunda, kaynakçılık dalında zorunlu derslere ait çizelgeler incelendi; Elektrik Ark Kaynağı-1 dersi okutulacak zorunlu ders olarak belirlendi.

9

10 Belirlenen Haftalık Ders Saati
5- Haftalık ders saatinin belirlenmesi için : Meslek Lisesi 11. Sınıf Metal Teknolojisi Alanı KAYNAKÇILIK Dalı: Sıra Dersin Adı Modül Sayısı Belirlenen Haftalık Ders Saati 1 *Elektrik Ark Kaynağı-1 8 2 Bilgisayar Destekli Çizim 5 4 3 Demir Doğrama Oksi-Gaz Kaynağı Teknik Yabancı Dil 6 Malzeme Muayene TOPLAM … 24 * ELEKTRİK ARK KAYNAĞI 1 (*) Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri ifade eder.

11 Modül Saatleri Ortalaması : 9 + 6 = 15 / 2 = 7,5 =~ 8 ders saati
Elektrik Ark Kaynağı-1 Ders Saatinin hesaplanmasına ait Örnek : Dersin Modülleri Süre Kazandırılan Yeterlikler Dolgu Kaynağı 40/24 Elektrik ark kaynağı ile çeşitli dolgu kaynakları yapmak Pozisyon Kaynakları 1 40/32 Elektrik ark kaynağı ile dik pozisyon kaynaklarını yapmak Pozisyon Kaynakları 2 Elektrik ark kaynağı ile yan ve tavan pozisyon kaynaklarını yapmak Elektrik Arkı ile Kesme Elektrotla ve plazma ile kesme yapmak MIG-MAG ile Yatayda Küt Ek Kaynağı MIG-MAG ile küt ek kaynağı yapmak MIG-MAG ile Yatayda Köşe Kaynağı MIG-MAG ile köşe kaynağı yapmak MIG-MAG ile Yatayda Boru ve Profil Kaynağı 40/16 MIG-MAG ile küt boru ve profil kaynağı yapmak MIG-MAG ile Pozisyon Kaynakları MIG-MAG ile pozisyon kaynakları yapmak 40*8=320 …… /36 hafta= 8,8 =~ 9 saat =200 … 200/36 hafta = 5,5=~ 6 saat Modül Saatleri Ortalaması : = 15 / 2 = 7,5 =~ 8 ders saati

12 Belirlenen Haftalık Ders Saati
Meslek Lisesi 12. Sınıf Metal Teknolojisi Alanı KAYNAKÇILIK Dalı: Sıra Dersin Adı Modül Sayısı Belirlenen Haftalık Ders Saati 1 * İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ > Elektrik Ark Kaynağı-2 Modülleri > İleri Düzeyde Metal İşleme Modülleri 8 4 24 2 Metal Yüzey İşlemleri Modülleri 3 Temel Elektrik Modülleri Isıl İşlem TOPLAM … 29 Seçmeli Ders : Grupla Çalışma Teknikleri

13 Not: Zümre kararı ile modül sayılarına göre ders saatleri belirlenir.

14 TEŞEKKÜR EDERİZ


"METAL TEKNOLOJİSİ ALANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları