Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çağrı Kuçat 21294322 SQL Yapısı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çağrı Kuçat 21294322 SQL Yapısı."— Sunum transkripti:

1 Çağrı Kuçat SQL Yapısı

2 Öncelikle Veri tabanı nedir?
Veri tabanı; bilgisayardaki verilerin belli bir düzen içinde saklandığı, belli bir sistem dahilinde erişim imkanı bulunan, yönetilebilir, güncellenebilir ve birbirleri arasında ilişki kurulabilir verilerden (bilgilerden) oluşan bir sistemdir.

3 SQL NEDİR? SQL, veri tabanı sorgulama dilidir. Şöyle de diyebiliriz: SQL verileri modellemek ve yönetmek için kullanılan bir dildir. Structured Query Language (Yapılandırılmış Sorgu Dili) ifadesinin kısaltılmış şeklidir. SQL dili; MS SQL Server, IBM DB2, Oracle, MySQL ve Microsoft Access gibi tüm modern veritabanı sistemleri için temel bir yapıdır. SQL, tanımlı anahtar kelimelerden oluşturulan SQL cümleleri ile veri tabanındaki veri kümelerini modelleyebilir.

4 SQL NE İŞE YARAR? SQL kullanarak birçok veri tabanı işlemi gerçekleştirebiliriz. Veri tabanındaki milyonlarca veri üzerinde sorgu gerçekleştirebilirsiniz. Veri tabanından veri çekebilirsiniz. Veri tabanına veri kaydedebilirsiniz. Veri tabanındaki verileri güncelleyebilirsiniz. Veri tabanındaki kayıtları silebilirsiniz. Yeni veri tabanları oluşturabilirsiniz. Veri tabanında yeni tablolar oluşturabilirsiniz. Veri tabanında veri depolayabilirsiniz. Veri tabanına ulaşım izinlerini denetleyebilirsiniz.

5 Joomla Sql Yapısı Standart Joomla Tabloları
jos_assets: her bileşen için bir satır , her bileşen kategori için bir satır ve her yazı için bir satır içerir. jos_banners: Sitede tanımlanan her banner için bir satır içerir. jos_banner_clients: Sitede tanımlanan her müşteri banneri için bir satır içerir. jos_banner_tracks: Sitede tanımlanan her bannerin parçası için bir satır içerir . jos_categories: Sitede tanımlanan her kategori için bir satır içerir .

6 Joomla Sql Yapısı jos_contact_details:Sitede tanımlanan her kişi için bir satır içerir . jos_content:Sitede tanımlanan her yazı için bir satır içerir . jos_content_frontpage:Özellikli blog menü öğesi tercih edilen her makale için bir satır içerir. jos_content_rating:Sitedeki her anma makale için bir satır içerir. jos_core_log_searches:Site tarafından kaydedilen her arama terimi için bir satır içerir.

7 Joomla Sql Yapısı jos_extensions:Sitede yüklü her bir uzantı için bir satır içerir. Bu bileşen, kütüphane, modül, eklenti, şablon, dil içerir ve dosya uzantılarıdır. jos_languages:Sitede yüklü olan her dil için bir satır içerir. jos_menu:Site için tanımlanan her ön ve arka uç menü öğesi için bir satır içerir . jos_menu_types:Site için tanımlanan her satır için bir ön uç menü içerir. jos_messages:Siteye gönderilen her özel mesaj için bir satır içerir.

8 Joomla Sql Yapısı jos_messages_cfg:Ayarlar seçeneğinde menü mesajlar seçeneğini belirledikten sonra bileşenleri yapılandırma ayarları her tekrar için bir satır ve son kullanıcı içerir. jos_modules:Sistemde tanımlı her modül için bir satır içerir. jos_modules_menu:Hangi modülleri göstermek için haritalama tablo, menü öğeleri için atanır. jos_newsfeeds:Sitede oluşturulan her haber için bir satır içerir. jos_redirect_links:Sitede oluşturulan her yönlendirme için bir satır içerir.

9 Joomla Sql Yapısı jos_schemas:Kurulum sırasında veritabanı değişiklikler yaptı uzantısı yüklü en son sürümü ile birlikte olan her uzatma için bir satır içerir. jos_session:Site için her etkin oturum için bir satır içerir. jos_template_styles:Site için tanımlanan her şablon stil için bir satır içerir. jos_updates:Her mevcut paket yüklü olması için bir satır içerir. jos_update_categories:Bu tablo güncellemeleri kategorize etmek için kullanılır.

10 Joomla Sql Yapısı jos_update_sites:Güncelleme sitelerin listesi. Bu her uzantı için güncelleme XML dosyasından alınır. jos_update_sites_extensions:Jos_updates ile jos_extensions bağlayan eşleştirme tablosu. Uzantısı ve bu uzantı güncellenebilir nerede güncelleme istenirse site her birleşimi için bir satır içerir. jos_usergroups:Site için tanımlanan her kullanıcı grubu için bir satır içerir. jos_users:Site için tanımlanan her kullanıcı için bir satır içerir. jos_user_profiles:Kullanıcı kimliği ve profil alanında her birleşimi için bir satır içerir.

11 Joomla Sql Yapısı jos_user_usergroup_map:Bir kullanıcının üye olduğu her grup için bir satır içerir. jos_viewlevels:Site içinde tanımlanan her görünüm düzeyi için bir satır içerir. jos_weblinks:Site içinde tanımlanan her web bağlantısı için bir satır içerir.


"Çağrı Kuçat 21294322 SQL Yapısı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları