Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim."— Sunum transkripti:

1 BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim

2 1) “Açmak” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde “çevresini genişletmek” anlamında kullanılmıştır? B) Çocuklar, birlikte kollarını açtılar. B) Çocuklar, birlikte kollarını açtılar. C) Doktor tepen çıbanı açtı. C) Doktor tepen çıbanı açtı. D) Hediye paketini sevinçle açtım. D) Hediye paketini sevinçle açtım. Doğru cevap: C Doğru cevap: C A) Bahçede açan çiçekleri gördünüz mü? A) Bahçede açan çiçekleri gördünüz mü?

3 2) Aşağıdaki tümcelerin hangisinde özel isim ve tür isim birlikte bulunmaktadır? B) Köyümüz yola çok uzak. B) Köyümüz yola çok uzak. C) Oya kalemi yere düşürdü. C) Oya kalemi yere düşürdü. D) Ağaçtaki kuşların hepsi uçtu. D) Ağaçtaki kuşların hepsi uçtu. Doğru cevap: C Doğru cevap: C A) Babamla birlikte defterlerimi kapladık. A) Babamla birlikte defterlerimi kapladık.

4 D) -e, -den D) -e, -den Doğru cevap: C Doğru cevap: C A) -de, -e A) -de, -e B) -den, -de B) -den, -de C) -de, -den C) -de, -den

5 4.Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti (?) konmaz ? B) Hangi gömleğimi giyeyim ? B) Hangi gömleğimi giyeyim ? C) Bu güzel kalemi nereden aldın ? C) Bu güzel kalemi nereden aldın ? D) Ali, ödevini yaptın mı? D) Ali, ödevini yaptın mı? Doğru cevap: A Doğru cevap: A A) Kış denildi mi aklıma “kar” gelir ? A) Kış denildi mi aklıma “kar” gelir ?

6 5. “her – dosta- vardır – gerçek – gereksinimimiz –bir - zaman” kelimelerinden, anlamlı ve kurallı bir cümle haline getirildiğinde baştan 4. kelime hangisi olur? B) her B) her C) dosta C) dosta D) yakın D) yakın Doğru cevap: B Doğru cevap: B A) gereksinimimiz A) gereksinimimiz

7 , 8500, 4800 sayıları bir çıkarma işleminin terimleridir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? B) 4800 fark olabilir. B) 4800 fark olabilir. C) 3700 çıkan olamaz. C) 3700 çıkan olamaz. D) 4800 eksilen olamaz. D) 4800 eksilen olamaz. Doğru cevap: C Doğru cevap: C A) 8500 eksilendir. A) 8500 eksilendir.

8 7. (84 – 39) < Δ < (13 – 36) sıralamasına göre Δ yerine aşağıdaki sayılardan hangisi yazılamaz? B) 47 B) 47 C) 48 C) 48 D) 49 D) 49 Doğru cevap: D Doğru cevap: D A) 46 A) 46

9 8. Yandaki tabloda, sayılar soldan sağa ve yukarıdan aşağıya toplandığında toplamlar eşittir. Tabloya göre; ▲ – ■ =? işleminin sonucu kaçtır? B) 3 B) 3 C) 4 C) 4 D) 5 D) 5 Doğru cevap: B Doğru cevap: B A) 2 A) 2 16 ▲ 15 ©#18 ■ 1420

10 9. C sayısı 1000 ile çarpıldığında; sayısı elde ediliyor. Buna göre C sayısının 500 ile çarpımı aşağıdakilerden hangisi olur? B) B) C) C) D) D) Doğru cevap: C Doğru cevap: C A) 1400 A) 1400

11 10. Bir otobüse birinci durakta 24 yolcu biniyor. İkinci durakta, otobüstekilerin 3/8 ’i kadar daha yolcu biniyor ve 8 kişi iniyor. İkinci duraktan otobüs hareket ettiğinde otobüste kaç yolcu vardır? B) 26 B) 26 C) 25 C) 25 D) 28 D) 28 Doğru cevap: C Doğru cevap: C A) 24 A) 24

12 11. Aşağıdaki araçlardan hangisi sürtünmeden, hem olumlu hem de olumsuz yönde etkilenmez? B) B) C) C) D) D) Doğru cevap: B Doğru cevap: B A) A)

13 12. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? B) Sürtünme, fiziksel temas gerektiren bir kuvvettir. B) Sürtünme, fiziksel temas gerektiren bir kuvvettir. C) İki topun çarpışması fiziksel bir temastır. C) İki topun çarpışması fiziksel bir temastır. D) Uçurtmanın uçması, temas gerektiren kuvvettir. D) Uçurtmanın uçması, temas gerektiren kuvvettir. Doğru cevap: A Doğru cevap: A A) Kuvvet, fiziksel temas olmadan cisimlere etki etmez. A) Kuvvet, fiziksel temas olmadan cisimlere etki etmez.

14 13. Apandist nedir? B) Mide ile yemek borusunun birleştiği yerdeki çıkıntıdır. B) Mide ile yemek borusunun birleştiği yerdeki çıkıntıdır. C) Midenin ince bağırsağa bağlandığı yerdeki çıkıntıdır. C) Midenin ince bağırsağa bağlandığı yerdeki çıkıntıdır. D) Kör bağırsağın ucundaki uzantıdır. D) Kör bağırsağın ucundaki uzantıdır. Doğru cevap: D Doğru cevap: D A) İnce bağırsakla kalın bağırsağın birleştiği yerdir. A) İnce bağırsakla kalın bağırsağın birleştiği yerdir.

15 14. Vücudumuzun dik durmasını ve hareketi sağlayan çatıya ne denir? B) kas B) kas C) eklem C) eklem D) kemik D) kemik Doğru cevap: A Doğru cevap: A A) iskelet A) iskelet

16 15. Yukarıdaki tabloda, I, II, III, IV yerine, sırasıyla hangi terimler gelmelidir? Doğru cevap: B Doğru cevap: B halısıolayYeni hal katıIerimesıvı alırbuharlaşmagaz IIyoğunlaşmasıvı verirdonmaIII katıalırIVgaz IIIIIIIV A)verir gazsıvı B)alırverirkatısüblimleşme C)alır gazErime D)veriralırkatısüblimleşme

17 16. Çocuğun uçurtmayı uçurmasını, aşağıdakilerden hangisi /hangileri doğrudan etkiler? I. Yerçekimi Kuvveti II. Sürtünme kuvveti III. Temas gerektirmeyen kuvvet IV. Temas gerektiren kuvvet B) II, - III, - IV B) II, - III, - IV C) I, - II, - IV C) I, - II, - IV D) I, II, - III, - IV D) I, II, - III, - IV Doğru cevap: C Doğru cevap: C A) I, - II, - III A) I, - II, - III

18 17. Halkın seçme ve seçilme hakkına sahip olması, Atatürk’ün hangi ilkesi ile açıklanabilir? B) Laiklik B) Laiklik C) Halkçılık C) Halkçılık D) Devletçilik D) Devletçilik Doğru cevap: A Doğru cevap: A A) Cumhuriyetçilik A) Cumhuriyetçilik

19 18. Aşağıda, Coğrafi bölgeler ve özelliğini yansıtan ürünler verilmiştir. Hangisi yanlıştır? B) Marmara: sanayi, zeytin, ayçiçeği B) Marmara: sanayi, zeytin, ayçiçeği C) Ege: turizm, sanayi, pancar, zeytin C) Ege: turizm, sanayi, pancar, zeytin D) Doğu Anadolu: çay, fındık, muz D) Doğu Anadolu: çay, fındık, muz Doğru cevap: D Doğru cevap: D A) Akdeniz: turizm – pamuk, narenciye A) Akdeniz: turizm – pamuk, narenciye

20 19. “Meraklıdır, kararlıdır, şüphecidir, eleştiricidir, tarafsızdır, araştırmacıdır, planlı çalışır.” Bu özellikler kime ait olabilir. C) Doktor C) Doktor D) Mühendis D) Mühendis Doğru cevap: B Doğru cevap: B A) Öğretmen A) Öğretmen B) Bilim adamı B) Bilim adamı

21 20. Araştırma yaparken, topladığımız bilgileri rapor haline getirirken, insanların emeğine saygı göstermek için, çalışmalarımın sonuna; …….… yazarım. Yukarıdaki cümle en uygun hangi sözcükle tamamlanır. B) Parasını ödeyeceğimi B) Parasını ödeyeceğimi C) Teşekkürlerimi C) Teşekkürlerimi D) Hiçbir şey D) Hiçbir şey Doğru cevap: A Doğru cevap: A A) Kaynakçayı A) Kaynakçayı


"BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları