Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı"— Sunum transkripti:

1 LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Mart

2 Başlangıç İşlemleri İnternet Explorer --- > > KOZA ÜYE GİRİŞİ tıklayınız Bilgileri giriniz Üye numarası: , Kullanıcı Adı: bmyo100, bmyo101, bmyo200 gibi Şifre:348913 LUCA MALİ MÜŞAVİR PAKETİ (Sarı renkli) tıklayınız Ana Sayfa (Çalışma yapacağınız Luca paket program sayfası)

3 Başlangıç İşlemleri Müşteri seç (bmyo100, bmyo200 gibi) Dönem seç
TAMAM Yönetici Modülü hariç 4 modüllü Luca paket programı hazır (Öğrenciler normal kullanıcı olarak programı kullanırlar) NOT: İlk girişlerde sizden Şifre (Parola) değiştirmeniz istenebilir. Bu durumda parolanızı değiştirebilirsiniz.

4

5

6

7

8

9

10 Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak
Hesaplar üç çeşittir: 1- Ana hesap 2- Ara hesap 3- Alt hesap Ana hesaplar, hesap planı üzerinde değiştirilemez. Ara ve Alt hesaplarda değişiklik yapılabilir.

11 Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak
Örnek Hesap Kodu Hesap Adı Hesap Tipi Kasa Hesabı Ana hesap Bankalar Hesabı Ana hesap Alıcılar Hesabı Ana hesap Satıcılar Hesabı Ana hesap Merkez Kasa Hesabı Alt hesap

12 Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak
Hesap Kodu Hesap Adı Hesap Tipi Kasa Hesabı Ana hesap Merkez Kasa Hesabı Alt hesap (Ara hesaba dönüşür) Merkez Ortahisar Kasa Hesabı Alt hesap Yani; Hesap Kodu Hesap Adı Hesap Tipi Kasa Hesabı Ana hesap Merkez Kasa Hesabı Ara hesap Merkez Ortahisar Kasa Hesabı Alt hesap Merkez Yenimahalle Kasa Hesabı Alt hesap

13 Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak
Hesap Planında Alt hesap açmak için aşağıdaki işlemler gerçekleştirilir: Muhasebe Menüsü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı Listesi’nden sayfanın sol altındaki Yeni sekmesine tıklanır. Hesap Kodu: Hesap Adı: Merkez Kasa Hesabı Hesap Kodu: Hesap Adı: Trabzon Şube Kasa Hesabı Hesap Kodu: Hesap Adı: Beşikdüzü Şube Kasa Hesabı Kaydet sekmesine tıklanır. Sağ alt kısımda bordo renkli «Hesap Kodu başarıyla tanımlanmıştır» yazsı çıkacaktır. Liste butonuna tıkladığımız zaman kaydetmiş olduğumuz alt hesap, hesap planında yerini alıyor.

14 Hesap Planından Fişe Gitmek
Luca muhasebe sisteminde, hesap planından fişe gidebilmek için Muhasebe Menüsü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı Listesi butonuna tıklıyoruz. Ve bu ekranda hangi alt hesabın detayına girmek istiyorsak, o alt hesabın üzerine 2 kez tıklıyoruz.

15

16

17

18

19

20

21

22 Hesap Planı XML Oluşturma
Excel tablosu halinde hazırlamış olduğunuz bir hesap planını Luca Muhasebe sistemi içerisindeki firmanıza doğrudan aktarım yapabilirsiniz. Ayrıca, mevcut bir muhasebe programı kullanıyorsanız ve Luca programına geçiş yapıyorsanız, programınızdan Excel ortamında aldığınız hesap planını Luca programında oluşturmuş olduğunuz firmalarınıza bir Excel ara yüzü ile aktarabilirsiniz. Bu Excel ara yüzünü Luca programı bize sunuyor. Kişisel Modülü --- > Yardımcı Programlar alanına gidiyoruz.

23

24 Hesap Planı XML Oluşturma
Ve buradan Hesap planı aktarımı için Excel programını buradan indirebilirsiniz butonuna tıklıyoruz.

25 Hesap Planı XML Oluşturma
Ve buradan Hesap planı aktarımı için Excel programını buradan indirebilirsiniz butonuna tıklıyoruz.

26 Hesap Planı XML Oluşturma
Karşımıza gelen pencerede Aç ve Kaydet seçeneklerini seçebiliriz. Aç diyelim.

27 Hesap Planı XML Oluşturma
Ve Excel ara yüzümüz karşımıza geliyor.

28 Hesap Planı XML Oluşturma
Ve Excel ara yüzümüz karşımıza geliyor.

29 Hesap Planı XML Oluşturma
Mevcut hâlihazırdaki hesap planımızı açalım.

30 Hesap Planı XML Oluşturma
Mevcut hâlihazırdaki hesap planımızı açalım. Buradaki Hesap Kodu ve Hesap Adı sütunlarını kopyalayalım. Buradan hesap kodu alanına tıklayıp yapıştır diyoruz.

31 Hesap Planı XML Oluşturma
Buradaki Hesap Kodu ve Hesap Adı sütunlarını kopyalayalım.

32

33 Hesap Planı XML Oluşturma
Hesap kodu alanına tıklayıp yapıştır diyoruz.

34

35 Hesap Planı XML Oluşturma
Böylelikle hesap kodu ve hesap adı sütunları otomatik olarak yerleşmiş oldu. XML oluştur butonuna tıklamamız yeterli olacaktır. Klasör Adı Giriniz OK C altında dosya oluşur Açılan ikinci kutuya Cancel deyip, açılan kutuya TAMAM deyiniz. Excel otomatik olarak Luca programına aktarılacak olan Hesap Planını hazırlıyor. NOT: Eğer bu işlem sırasında bir hata olursa, kırmızı olarak bize bir not düşecektir. Biz de bu uyarı yardımıyla, işlemlerimizi kolaylıkla devam ettirebiliriz.

36

37

38 Hesap Planı XML Aktarma
Luca programına aktarabilmek için oluşturmuş olduğumuz hesap planı XML dosyalarını, Muhasebe Modülü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı XML Aktar alanından gerçekleştirebiliyoruz.

39

40 Hesap Planı XML Aktarma
Bu ekranda yapmamız gereken, Gözat butonuna tıklayarak oluşturmuş olduğumuz firmamızın hesap planını seçmektir. Aç butonuna tıklıyorum.

41

42

43

44 Hesap Planı XML Aktarma
Ve ekranın sağ alt köşesindeki Kaydet butonuna tıkladığım zaman, program, XML dosyasındaki hesap planını alıyor ve ilgili firmaya aktarıyor. Kontrol açısından Muhasebe Modülü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı Listesi alanına giderek oluşturmuş olduğumuz hesap planını görebiliriz.

45 Hesap Planı XML Aktarma
Hesap planı listesine gittiğimiz zaman, açılmış olan tüm hesapları görebiliriz.

46

47 Toplu Hesap Kodu Silme Bakiyesi sıfır olan hesap kodları karşımıza geliyor. Luca programı bakiyesi olan hesap kodlarını silmeye izin vermiyor. Bir hesap kodunu silebilmek için mutlaka bakiyesini sıfırlamamız gerekiyor. Bu ekrana geldiğimizde yukarıda gruplandırma olarak hesap planı karşımızdadır. Şu anda herhangi bir veri girişi yapmadığımız için bütün hesap kodlarımız gelmiş durumdadır. Burada toplu olarak silmek istiyorsak eğer silmek istediğimiz hesap kodlarını işaretliyoruz. NOT: Bakiyesi sıfır olmayan hesap kodlarını silmek için önce Fiş Listesi’nden ilgili fişler silinir. Sonra ilgili hesap silinir.

48

49


"LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları