Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim."— Sunum transkripti:

1 EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI

2 EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), 3 yıl gibi kısa bir sürede Dünya’nın en büyük içerik portali haline gelmiştir. Bu zaman içerisinde ortaya çıkan yeni ihtiyaçları karşılamak üzere yapılan çalışmalar sonuçlanmış ve 08.09.2015 tarihi itibariyle EBA v2 test yayınına başlamıştır

3 EBA v2 EBA v2 temelde 3 ayak üzerine inşa edilmiştir: EBA Ders: öğretmen ve öğrencilerin kullanıcı adı ve şifreleri ile e-içeriklere ulaşabildiği, öğretim yönetim sistemi, EBA Paylaşım: öğretmenlerin, okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinin yaptıkları çalışmaları tanıtabilecekleri, ben de varım diyebilecekleri haber, video, ses, görsel paylaşım alanı, EBA Portal: YEĞİTEK’in protokoller yaparak sisteme entegre ettiği özel sektör ve kamu eğitim portallerinin olduğu bölüm.

4 Yeni EBA’nın Sunduğu Yenilikler Zengin, etkileşimli içerikler hazırlanmıştır. Elektronik ders içerikleri öğrenmeyi sağlayan, anlamayı kolaylaştıran ve pekiştiren niteliklere sahip; etkileşim düzeyi yüksek halde sunulmaktadır. Öğretmen – öğrenci etkileşimi sağlanmıştır. Bu özellik sayesinde öğretmen ve öğrenciler sistem üzerinden etkileşim içinde olabilecekler; öğretmenler öğrencilerine ödev, soru ve ders içerikleri gönderebileceklerdir.

5 Yeni EBA’nın Sunduğu Yenilikler Okul içi ve dışı paylaşım, ödev atama sistemi oluşturulmuştur. Öğretmenlerimiz hazırladıkları içerikleri okul içinde ve dışında paylaşıma açabilecekler;ders dışında ve okul saatleri dışında öğrencilerine ödev atayabileceklerdir. Raporlama sistemi kurularak karar vericilere destek sağlanmıştır. Öğrencilerin sistem içindeki hareketlerine göre raporlama yapılabilecek, öğrencilere geri dönüşlerde bulunulabilecektir. Ayrıca okul, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na da raporlama imkânı tanınmaktadır.

6 Yeni EBA’nın Sunduğu Yenilikler Ölçme – Değerlendirme sistemi kurulmuştur. Kazanımlarla eşleştirilmiş çok sayıda soru sisteme yüklenmiştir. Öğretmenlerimiz de yine sistem üzerinden soru ve sınav hazırlayabileceklerdir. Tüm içerikler ve sorular alt kazanımlarla ilişkilendirilmiştir. Etkin eğitsel arama motoru geliştirilmiştir. Sadece eğitsel amaçlı aramalar yapan, sınıf veya derse göre aramalar yapıp sonuçlar getiren arama motoru da Yeni EBA ile sunulmaktadır.

7 EBA BİLİŞİM AĞINA GİRİŞ EBA Bilişim Ağına https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS web adresiyle girilir. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS

8 EBA BİLİŞİM AĞINA GİRİŞ Karşımıza gelen EBA Giriş ekranındaki Kullanıcı Adı kısmına çocuğumuzun TC Kimlik Numarasını,şifre kısmına da okul tarafından size verilen eba şifresini yazarak Giriş butonunu tıklıyoruz. TC Kimlik No EBA Şifresi

9 EBA BİLİŞİM AĞI Şimdi çocuğumuzun EBA ana sayfasındayız; EBADERS'i tıklayarak başlıyoruz.

10 EBA DERS Karşımıza gelen çocuğumuzun EBA Ders ekranında Bilgilerim butonunu tıklıyoruz.

11 BİLGİLERİM Bilgilerim bölümünden, çocuğumuzun çalıştığı interaktif eğitimler, çözdükleri tarama test sayısı gibi bilgilerine ulaşabilirsiniz.

12 EBA DERS Tekrar çocuğumuzun EBA DERS ekranına dönüp,Konular butonuna tıklıyoruz.

13 KONULAR Konular bölümünde çocuğumuza, Sosyal Bilgiler, Matematik, Türkçe, Fen ve İngilizce derslerinden interaktif eğitim videoları izletebiliriyoruz.

14 EBA DERS Bu sefer de çocuğumuzun EBA DERS ekranından,Okulum butonuna tıklıyoruz.

15 OKULUM Bu bölümde çocuğunuzun öğretmenleri tarafından, çocuğunuza EBA bilişim ağından gönderilen ödevlere ulaşabilirsiniz.

16 EBA DERS Şimdi de çocuğumuzun EBA DERS ekranından,Sınavlar butonuna tıklıyoruz.

17 SINAVLAR Sınavlar bölümünde ise Sınava Başla butonunu tıklayarak, çocuklarımıza tarama testlerini çözdürebiliriz.

18 EBA DERS Tekrar çocuğumuzun EBA DERS ekranına dönerek,Kitaplarım butonuna tıklıyoruz.

19 KİTAPLARIM Kitaplarım bölümünden çocuğumuzun ders kitaplarını bilgisayarımıza indirebiliyoruz.

20 E-DERGİ Çocuğumuzun EBA ortamında yüklü olan e-dergilerden faydalanması için EBA anasayfa ekranındaki e-DERGİ bağlantısını tıklarız.

21 E-KİTAP Çocuğumuzun EBA ortamında yüklü olan e-kitaplardan faydalanması için EBA anasayfa ekranındaki e-KİTAP bağlantısını tıklarız.

22 VİDEO Çocuğumuzun EBA ortamında yüklü videolara erişebilmesi için EBA anasayfa ekranındaki VİDEO bağlantısını tıklanır.

23 SES Çocuğumuzun EBA ortamında yüklü ses dosyalarına erişebilmesi için EBA anasayfa ekranındaki SES bağlantısı tıklanır.

24 GÖRSEL Çocuğumuzun EBA ortamında yüklü görsel içeriklere erişebilmesi için EBA anasayfa ekranındaki GÖRSEL bağlantısı tıklanır.

25 E-DÖKÜMAN Çocuğumuzun EBA ortamında yüklü dökümanlara erişebilmesi için EBA anasayfa ekranındaki e-DÖKÜMAN bağlantısı tıklanır.

26 YARIŞMA Çocuğumuzun EBA ortamında düzenlenen yarışmalara erişebilmesi ve başvurabilmesi için, EBA anasayfa ekranındaki YARIŞMA bağlantısı tıklanır.

27 E-KURS Çocuğumuzun EBA anasayfa ekranında E-KURS bağlantısı tıklanarak E-KURS modülüne girilir.

28 E-KURS E-KURS Modülünde ÖĞRENCİLER İÇİN EBA GİRİŞİ ni tıklarız.

29 E-KURS E-Kurs modülünde çocuğumuzun kurs tercihlerini görebilir, kazanım ve tarama testlerini Testler kısmından çocuğumuza çözdürebiliriz.

30 E-KURS E-Kurs modülünde çocuğumuzun kurs tercihlerini görebilir, kazanım ve tarama testlerini Testler kısmından çocuğumuza çözdürebiliriz.

31 ÇOCUĞUMUZUN EBA ŞİFRESİNİ DEĞİŞTİRME İstersek çocuğumuzun EBA şifresini değiştirebiliriz.Bunun için çocuğumuzun EBA anasayfasından isminin üzerine tıklayarak açılan menüden Şifre Değiştir'i tıklamamız gerekiyor.

32 ÇOCUĞUMUZUN EBA ŞİFRESİNİ DEĞİŞTİRME Daha sonra karşımıza gelen ekranda Okul Tarafından verilen EBA Şifresi Kendi belirlediğimiz şifre Kendi belirlediğimiz şifre tekrar

33 PAYLAŞ Çocuğumuz, EBA anasayfa ekranında Paylaş butonunu tıklayarak haber,video,görsel ve dökümanlarını diğer EBA kullanıcılarıyla paylaşabilir.

34 TEŞEKKÜRLER! HAZIRLAYAN: ÖZLEM ERYILMAZ


"EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları