Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının."— Sunum transkripti:

1 Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması

2 İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının Nedenleri »Yaygınlaşması için Yapılabilecekler »Artı ve eksileriyle Weblog »Son söz Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

3 Weblog »Web-blog sözcükleri yerine kısaca "blog" kelimesi kullanılmaktadır ve “web’ de oluşturulan günlük” ya da “ağ günlüğü” şeklinde tanımlanabilir. 3 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

4 Weblog »Ağ günlükleri; – İleri düzey web bilgisine sahip olmadan oluşturulabilen, – metin ve grafiklerle desteklenebilen, 4 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

5 Weblog – yazarların yazıları hakkında yorumlar alabildiği, 5 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

6 – yapılan yorumların kronolojik olarak arşivlenmesini sağlayan, – kullanıcıları belirlemenize, sınırlandırmanıza imkan sağlayan, 6 Weblog Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

7 Weblog »diğer web sayfalarına, videolara vb. uygulamalara bağlantı sağlayabilen “çevrimiçi günlükler” dir. 7 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

8 Weblog Sınıflandırılması 8 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Teknik Açıdan Filtreleme Özellikli Dergi Tİpi İçerdiği Medya Türüne Göre Metin Fotoğraf Video Kullanım Amaçlarına Göre Kişisel Temasal Toplumsal Eğitim

9 Eğitimde Weblog »Ağ günlüklerinin yapıları ve yapılan araştırmalar incelendiğinde “eğitim amaçlı kullanım” için de uygun olabildikleri anlaşılmaktadır. 9 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

10 Eğitimde Weblog 10 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! »Çevrimiçi dosyalama platformu »İşbirlikçi öğrenme alanları »Çevrimiçi tartışma »Profesyonel gelişim »Bilgi-İletişim

11 »Öğrenciler ve öğretmenler, planlarını, ders notlarını, çalışmalarını saklayarak, depolama alanı olarak kullanabilir. 11 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Çevrimiçi Dosyalama Platformu

12 »Öğrenciler sınıfın dışında sohbet oturumları geliştirebilirler ve davet ettikleri misafirler ile işbirlikçi çalışma alanları hazırlayabilirler. 12 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog İşbirlikçi Öğrenme Alanları

13 »Öğrenci ve öğretim görevlileri arasında tartışma grupları oluşturularak, belirlenen konu tartışılabilir. 13 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Çevrimiçi Tartışma

14 »Yeni öğretmenler blogları portfolyo paylaşımı veya uzmanlarla tartışma forumu olarak kullanabilirler. 14 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Profesyonel Gelişim

15 »Bloglar bilgiyi yönetmek için iyi bir çözüm sağlar. 15 Eğitimde Bir Günlük: Weblog! Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Weblog Bilgi-İletişim

16 Eğitimde Weblog Ocak 2009 tarihinde 717 blog kullanıcısıyla yapılan “Türkiye’ de Blog Yazarlığı Araştırma Raporu” – "blogların yalnızca %24’ün eğitim amaçlı kullanıldığını göstermektedir." 16 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

17 Eğitimde Yaygınlaşmamasının Nedenleri Ağ günlüklerinin bu kadar geniş kullanım alanları olduğu düşünülmekle birlikte eğitim sistemimiz içerisinde günlüklerin nadiren kullanıldığı görülmektedir. Bunun sebeplerinden bazıları; – Öğrenenlerin bilgisayarı sadece sohbet, oyun, eğlence vb. etkinlikler için kullanıyor olmaları, – Öğrenenlerin ya da ailelerin tutumu, – Maddi imkansızlıklar, 17 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

18 »Bilgi eksikliği, »Öğrenenlerin teşvik edilmemesi, »Öğretmenlerin ortam hakkında bilgi, beceri sahibi olmamaları, »Öğretmenlerin bilgisayara karşı olumsuz tutumları, »Donanım eksikliği olarak sıralanabilir. 18 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Eğitimde Yaygınlaşmamasının Nedenleri

19 Yaygınlaşması için Yapılabilecekler Ağ günlüklerinin özellikle eğitim alanında etkili ve verimli biçimde kullanılması için; »Hizmet içi eğitimlerle öğretmenleri bilinçlendirme çalışmaları, »Okullarda örnek ağ günlüğü uygulamalarının gerçekleştirilmesi, 19 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

20 »Ders kitaplarında ağ günlüklerinin kullanımına uygun olan etkinliklerin tasarlanması, »Öğretmenlerin ağ günlüğü ile ilgili devamlı destek alabilmelerinin sağlanması gibi uygulamalarla ağ günlüğünün eğitim amaçlı kullanımında artış göstereceği söylenebilir. 20 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog! Yaygınlaşması için Yapılabilecekler

21 Artılarıyla Weblog +Öğrencilerin aktif olması +Değerlendirme kolaylığı +Kullanıcı grubunu sınırlandırılabilme +Sınıfı duvarlar arasından çıkarma +Daha fazla katılım +Dinamik içerik 21 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

22 Artılarıyla Weblog +Çalışma ve kullanım kolaylığı +Öğrenmenin içselleştirilmesi +Düşük maliyet +İşbirliği ortamı +Bilgi yönetiminin yapılması, +Ders notları, ödevler ve her türlü sınıf içi ve okul ile ilgili etkinlik ve duyuruların yayımlama. 22 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

23 Artılarıyla Weblog +Danışmanlık ve rehberlik hizmetleri +Öğrencilerin düşünce ve başarılarını paylaşacakları bir okur gurubu oluşturma (mezunlar blogu, öğretmenler blogu, vb ) +Ailelerle iletişim kurulması (bilgilendirme, öğrenci çalışma dosyalarının paylaşımı,vb) şeklinde sıralanabilir. 23 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!

24 Eksileriyle Weblog -İnternete bağlantısına ihtiyaç duyuluyor olması -Sosyal açıdan izolasyon yaratabilmesi -İletişim sorunlarına yol açması şeklinde sıralanabilir. 24 Eğitimde Bir Günlük Uygulaması : Weblog!


"Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları