Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)

2 EBA’YA GİRİŞ Öğretmeninizden aldığınız şifre ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. T.C KİMLİK NO ŞİFRE

3 YENİ EBA Yeni EBA üç modül üzerine inşa edilmiştir. 1. EBA Ders
2. Paylaşım 3. Portaller

4 1. EBA DERS EBA Ders ile öğrencilerimiz, mevcut öğretim programlarının içeriklerine kolaylıkla erişilebilecek, konu anlatımları, sınavlar, çalışmalarım, kitaplarım v.b işlemleri dijital olarak görebileceklerdir.

5 1. EBA DERS KULLANIMI EBA Ders ‘e girdikten sonra ORTAOKUL yazan yere giriyorsunuz.Burada konu anlatımı,test,oyun gibi kısımlara ulaşabilirsiniz.

6 EBA DERS İÇERİK BAŞLIKLARI

7 EBA İLE HER YERDE ÖDEV VE
KONU TARAMA TESTLERİ

8 EBA DERS İÇERİKLERİ

9 EBA DERS - KONU ÖZETLERİ

10 EBA DERS EBA Ders ile öğrencilerimiz, mevcut öğretim programlarının içeriklerine kolaylıkla erişilebilecek, konu anlatımları, sınavlar, çalışmalarım, kitaplarım v.b işlemleri dijital olarak görebileceklerdir.

11 2. EBA PAYLAŞIM Öğretmen ve öğrencilerimizin içeriklerini, videolarını, görsellerini, seslerini, dergilerini, e-kitaplarını paylaşabilecekleri ortamdır.

12 3. EBA PORTALLER Kamu, üniversite ve özel sektöre ait içerik portallerinin yer aldığı ortamdır. İçerik geliştirme firmalarınca hazırlanan hemen hemen bütün firmaların kaynaklarına ücretsiz erişim sağlanarak zengin ve farklı e-içeriklerin kullanılabileceği ortamdır.

13 EBA BİLEŞENLERİ Yenilenen EBA ile tüm öğretmen ve öğrencilerimizin her an erişebileceği içerik havuzu oluşturulmuştur. EBA alt alanlarında : EBA DERS E-DERGİ E-KİTAP VİDEO SES GÖRSEL E-DOKÜMAN YARIŞMA İÇERİK ÜRETİMİ EBA DOSYA E-KURS Başlıklarından oluşmakta olup, her bir alt alanda zengin içerikler mevcuttur. Arama

14 E - DERGİ

15 E - KİTAP

16 VİDEO EBA’nın video modülü eğitsel amaçlı videoları tek adreste bulabilmeniz için tasarlandı. Ders destek, kişisel gelişim, belgesel, çizgi film, rehberlik, meslekî eğitim gibi alanlarda bireysel ve toplu öğrenmeyi destekleyen video programlarının yer aldığı bu modülde kimya dersinden matematik dersine, dil ve anlatım dersinden İlköğretim Hayat Bilgisi’ne kadar geniş bir yelpazede derslerinizde kullanabileceğiniz videoları bulabilirsiniz.

17 SES

18 GÖRSEL Eğitimi daha görsel hale getirmek için öğretmen, öğrenci ve velilerin kullanımına açılan bir modüldür. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden seçilen fotoğraflar derslerinizdeki görsel malzemeyi zenginleştirmek için artık EBA görsel modülünde. Zaman içerisinde öğretmenlerimizin de katılımıyla eğitimin görsel tarihine dönüşmesi planlanan bu modülde sizler için hazırlanan harita, grafik, animasyon ve simülasyonlar da yer alacak.

19 E- DOKÜMAN

20 YARIŞMA

21 EBA DOSYA EBA dosya ile öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla kolayca dosya paylaşabilir ve güvenli bir ortamda dosyalarınızı depolayabilirsiniz. Öğrencilerimizin kullanması için 1 GB’lık kotası bulunmaktadır.

22 E - KURS E-Kurs, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin üniversite sınav çalışmalarına destek olmak amacıyla okullardaki Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme kurslarıdır.


"EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları