Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2007-2008 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2007-2008 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ."— Sunum transkripti:

1 2007-2008 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

2 Danışmanı olduğunuz öğrencilerin listesini görmek için tıklayınız.

3 1- Danışmanı olduğunuz öğrencinin derslerini onaylamadan önce öğrencinin transkriptini mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir. Bunun için Program menüsünden Transkript (Harf) seçeneğini işaretleyiniz. 2- Daha sonra Transkriptini görmek istediğiniz öğrencinin numarasını tıklayınız.

4 Yeni yönetmeliğe tabi olan önlisans ve lisans öğrencilerinin durumları incelenirken transkriptlerinde ilk önce bakmamız gereken Genel Not Ortalaması (GNO) dur. GNO’su 2,00 ve üzerinde olan öğrenci FF,FD,NA ve K notu olmaması koşuluyla başarılı sayılır. GNO’su 2,00 ve üzerinde olan öğrencilerin dönem not ortalamaları takip edilmez. Bu öğrenciler DC ve DD notu aldığı dersleri tekrar etmek zorunda değildirler. Bu öğrencilere öncelikle alt yarıyıllardan daha önce almadığı dersler ile FF,FD,NA ve K notu almış olduğu dersler ve alması gereken dönem dersleri yüklenmelidir. Ancak not yükseltmek amacıyla koşullu ya da başarılı olduğu dersleri tekrar etmek isteyen öğrenciler ekle/sil haftasında birim öğrenci işlerinden temin edecekleri formu danışman öğretim elemanına onaylatmak suretiyle birim öğrenci işlerine başvurmalıdırlar. Bu derslerden alt yarıyıllarda devam alınmamış derslerle dönem derslerinin toplamı 36 saati geçmemelidir.

5 Eğer öğrencinin GNO’su 2,00’ın altındaysa son iki dönem not ortalamasına (SDNO) bakılır. Son iki dönem SDNO’sunun her ikisinin de örnekteki gibi 1,80’in altında kalması durumunda öğrenci başarısız sayılır. Bu öğrencilere öncelikle alt yarıyıllardan bahar dönemlerinde daha önce almadığı dersler ile FD,FF,NA ve K notu alarak başarısız olduğu derslerin yanında 2006-2007 Bahar dönemi DC ve DD notu aldığı dersleri de yüklenir. Bu durumdaki lisans öğrencilerine 2007-2008 Bahar yarıyılı dersleri verilmez.

6 2006-2007 Bahar yarıyılı sonu itibariyle akademik yetersizlik (GNO’su 2,00’ın altında olup son iki dönem üst üste dönem not ortalamalarının 1,80’in altında olması) durumuna düşmüş olan önlisans ve lisans öğrencileri GNO’larını 2,00 ve üzerine çıkaramadıkları sürece 2006- 2007 Bahar yarıyılı DC ve DD notu aldıkları derslerini tekrar etmek zorundadırlar. GNO:1,10

7 Bir önceki slaytta bahsedilen lisans öğrencilerinin döneminden ders alıp alamayacakları incelenirken 2007- 2008 Güz dönemi SDNO’su yerine 2006-2007 Güz dönemi SDNO’su dikkate alınır. SDNO’su 1,80 ve üzerine çıkaran öğrenciler döneminden ders almayı hak ederler.

8 Tüm bu işlemler bittikten sonra onay işlemini yapmak için “İnternette Kayıtlanma Onayı“ butonuna tıklayınız.

9

10 * İşaretli olan öğrenciler ders seçimi yapmış olan öğrencilerdir. Yapmanız gereken derslerini seçmiş olan öğrencileri seçerek gönder butonuna basmaktır.

11 1- Öğrencinin alt yarıyıllarından sadece bahar dönemlerinde başarısız ya da devamsız olduğu (NA) tekrar etmesi gereken bir ders listede görünmüyorsa bu ders bu kutucuğa ders kodu yazılmak suretiyle tarafınızdan atanmalıdır. 2- Ancak atanmak istenen dersin öğrencinin bölümüne ait olması gerekmektedir.

12 Bir öğrencinin almak zorunda olduğu ders saati 36 saati aşıyorsa sistem bu gibi öğrencilere ders seçimi için izin vermez. Bu durumda olan öğrencilerimizin onay işlemleri öğrencinin ders seçimi yapıp yapmadığı aranmaksızın ders yükü 36 saate düşürülmek suretiyle tarafınızdan yapılmalıdır. Bunun dışında danışmanı olduğunuz öğrenciler arasında ders seçimini yapmayan öğrenci olur ise bu öğrencilerin kayıt yenileme onayı mutlaka 08 Şubat 2008 günü tarafınızdan yapılmalıdır.

13 Kayıt Yenileme İşlemleri İle İlgili Sorularınız İçin: SDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 211 1066 ISPARTA-2006


"2007-2008 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları