Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf."— Sunum transkripti:

1

2 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf öğrencisi doğru adımlar attığı takdirde geleceği için önemli bir kazanım elde etmesini sağlayacaktır. “DOĞRU TERCİH”

3 Doğru tercihte amaç sadece akademik başarısı yüksek öğrencilerin değil, tüm öğrencilerin uygun okullara yerleşmesini sağlamak olmalıdır.Böylece öğrencinin, ailesinin ve tüm toplumun yararına sonuçlar elde edilebilir. Tercih yaparken kafa yormamız gereken sorular; Öğrenci için en uygun eğitimi hangi okul verir? Öğrencinin kişilik özelliği, öğrenme tarzı, baskın zeka alanı, yetenekleri doğrultusunda tercih edeceği okul hangisi olmalıdır? Hangi bölümün öğrencisi olmak onu heyecanlandırıp başarılı kılar? TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH”

4 Tercih Yaparken Dikkat Edilecekler Tercih listesi oluşturulurken anne babaların istekleri ile çocuklarımızın hayalleri uzlaşmalıdır.Yetenekleri göz önünde bulundurulmadan sağlıkçı olsun, fen kazansın düşüncesiyle liste oluşturmak doğru olmaz. Öğrencinin başarılı olacağı, sosyalleşebileceği, ulaşımı kolay ve güvenli, çağdaş ve günümüze ayak uyduran okullar listede yer almalıdır. Dış kaynakların değerlendirmelerini, arkadaşının nereye gittiğini, puanına yazık olmasın düşüncelerini bir kenara bırakıp özgür ve gerçekçi bir liste oluşturulmalıdır.

5 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH ” Tercih yaparken sadece puanlara bakmak yanıltıcı olabilir.Bunun yerine puanın bulunduğu yüzdelik dilimler göz önünde bulundurulmalıdır. Mümkünse tercih edilecek okullar ziyaret edilmelidir.

6 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH ” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? TEOG tercihleri bireysel olarak e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecektir. Tercih ekranındaki TERCİH YAPMAK İSTİYORUM butonu seçilecektir. Tercih listesi mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek onaylatılacaktır.İki nüsha çıktısı alınıp mühürlenerek birisi veli de birisi okul müdürlüğünde kalacaktır. Tercih listesinde herhangi bir düzeltme ya da değişiklik yapmak istenirse okul müdürlüklerinin onay işleminden önce yapılmalıdır.

7 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e okul sistemine kayıtlı olanlar internet adresinden kayıt yaptırarak okul müdürlüklerine onaylatabilirler. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkanı olmayan ve açık öğretim orta okulu öğrencileri ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan açık Öğretim Orta Okulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu Ek 2’yi doldurup posta yolu ile Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne göndermelidirler.

8 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Yerleştirme işlemi için en fazla 25 okul tercihi bulunmaktadır. Okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi,okulların yüzdelik dilimleri,yerleştirmeye esas puan dikkate alınarak tercih listesi oluşturulmalıdır.Okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmelidir. Tercih yaparken sadece puanlara bakmak yanıltıcı olabilir.Yüzdelik dilimleri dikkate alınarak yapılan tercihler daha sağlıklıdır.

9 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH ” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Özel okullara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler “ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRCAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM” butonunu işaretleyerek tercih hakkını kullanmış olacaklardır.Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse nakil döneminde nakil şartlarını taşıdığı sürece okul değiştirebileceklerdir. Tercih yapmayan öğrenciler otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yerleşecekleridir.

10 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Yüksek puanlı okulların üzerine düşük puanlı okullar yazılarak ölü tercihten kaçınılmalıdır. Puan eşitliği söz konusu olduğunda devamsızlık bile belirleyici olabileceğinden devamsızlığa dikkat edilmelidir.

11 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH” Tercih döneminde nasıl bir yol izlenmeli? Tercih dönemlerinde tercih ve meslek danışmanlığı konusunda eğitim almış okul rehber öğretmenleri okullarda görev yapmaktadırlar.Tercih konusunda eksik olan bilgileri tamamlamak, kafa karıştıran sorulara cevap bulmak için bu öğretmenlerle irtibata geçmek önemlidir.En doğru tercihi yapabilmeniz için onlar sizinle işbirliği yapmaya hazırdırlar.

12

13

14 ESENLİKLE KALIN

15 Manavgat Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu Rehber Öğretmeni Aslı BOZOĞLAN

16 Kaynakça: 2015 Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Ve Yerleştirme e- Klavuzu Güçlü,A.(2015)http://www.egitimajansi.co m/haber/teogda-en-dogru-en-guvenilir- tercih-tuyolari Çelik, B.S.(2014) http://www.milliyet.com.tr/teog-da-dogru- tercih-nasil-olur--egitimdigersinavlar


"TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları