Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
FARABİ PROGRAM KOORDİNATÖRÜ Ahmet GÖKGÖL

2 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Farabi Programında 2 Aşama çok önemlidir. 1-Öğrenim Protokolünün, Yükümlülük Sözleşmesinin ve Beyannamenin Doldurulması 2-Öğrencilerin Farabi Programında sırasıyla izleyeceği yol

3 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
BEYANNAME -Beyanname hazır formatta ve tek sayfadan oluşmaktadır. -Farabi web sitesinde belgeler kısmındadır. -1 adet çıktı alınarak mavi tükenmez kalemle ad-soyad, TC yazılarak imzalanacaktır.

4 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
YÜKÜMLÜLÜK SÖZLEŞMESİ -Öğrenciler kendi adlarına Vakıfbanktan bir hesap açtırmalıdır (Önceden hesabı olanlar hariç). -Açtırdıkları hesaba ait IBAN NUMARASI, ŞUBE KODU ve ŞUBE ADI nı yükümlülük sözleşmesine bilgisayar ortamında yazmalıdır. -Yükümlülük sözleşmesi doldurulduktan sonra 1 adet çıktı alınıp imzalanmalıdır.

5 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
ÖĞRENİM PROTOKOLÜ ve ÖĞRENİM PROTOKOLÜ EKLE-SİL BELGESİ

6 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Ders eşleştirmelerinde; 1-Aynı dersler birbiri ile eşleştirilmeli, 2-Birbirine yakın dersler eşleştirilmeli, 3-Bölüm içerisinde olan bir ders eşleştirmede kullanılmalıdır. NOT: Yukarıdaki her durumda da BÖLÜM KOORDİNATÖRÜ’nün onayı mutlaka ve zorunlu olarak alınmalıdır.

7 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Gidilen Üniversitede alınan kredi toplamı Selçuk Üniversitesindeki kredi toplamına ya eşit yada fazla olmalıdır. Öğrenim protokolü doldurulurken her iki Üniversitede aynı kredi sistemi kullanılacak. Mümkünse AKTS kredi sistemi kullanılsın.

8 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Protokolde ders kredilerinin eşitliği önemli değildir. 1 derse karşılık 2 ders eşleştirilebilir. Zorunlu bir ders seçmeli bir ders ile eşleştirilebilir.

9 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Birebir aynı bir ders farklı yıllarda veriliyorsa birbirine eşleştirilebilir. Selçuk Üniversitesinde güz döneminde olan bir ders gidilen Üniversitede bahar döneminde ise birbirine eşleştirilebilir.

10 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Zorunlu bir durum olursa farklı bir bölümden ders alınabilir. Ders çakışması-aynı saatte olması, özellikle alınacak ders farklı bir bölümde ise… Alttan kalan ders gidilen Üniversitede alınabilir (Özellikle bölüm koordinatörün onayı şart)

11 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Her protokoldeki kredi toplamı o protokole aittir. Protokolde dersler eşleştirilirken açıkta ders bırakılmamalıdır. Protokolde dersler eşleştirilirken; birebir isimleri, ders kodları ve kredileri yazılmalıdır.

12 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Selçuk Üniversitesinden üstten ders alınmaz. Gidilen Üniversitede alttan veya üstten ders alınabilir. Protokol hazırlanırken; gidilen Üniversite derslerinin güz döneminde olan dersler güz protokolüne, bahar dönemindeki dersler bahar protokolüne yazılmalıdır.

13 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Protokoller bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır. Tek sayfadan oluşmalıdır. Hem güz dönemi hem de bahar dönemi protokolü hazırlanmalıdır. Her dönem için 2 adet Öğrenim Protokolü hazırlanması gerekir. Gerekli durumlarda protokol yıllık hazırlanabilir.

14 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Protokoldeki ders değişiklikleri için (çok büyük bir değişiklik olmayacaksa) ekle-sil protokolü hazırlanmalıdır.

15 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Farabi Programı süresince derslerin hangi derslerle eşleştirileceği, kaldırılan ders veya derslerin yerine hangi dersin alınacağı kısacası öğrenim protokolünde yapılacak ders değişiklikleri hususunda mutlaka Selçuk Üniversitesindeki ilgili Bölüm Koordinatörleriniz tarafından uygunluk verilmelidir. Her zaman telefon ve maille Bölüm Koordinatörlerinizle irtibatta olmalısınız.

16 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Öğrenim Protokolü(2 adet güz ve 2 adet bahar), 1adet Yükümlülük Sözleşmesi ve 1 adet Öğrenci Beyannamesi; 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 17:00’ a kadar Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Teslim etmeyen öğrenciler Programdan feragat etmiş sayılacaklardır.

17 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
FARABİ GİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER

18 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Her ne olursa olsun tüm öğrenciler Selçuk Üniversitesi Farabi web sitesinde duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Programla ilgili kullanılacak tüm belgeler web sitemizde mevcuttur.

19 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Öğrenciler programla ilgili tüm sıkıntılarını mail ortamından ileteceklerdir. Telefonla kesinlikle bilgi verilmeyecektir. Mail adresi: Telefon numaraları değişen öğrenciler yeni numaralarını mail aracılığı ile Koordinatörlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir.

20 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Öğrenciler kayıt tarihlerini gidecekleri Üniversitelerden öğreneceklerdir. Kayıt tarihini geçiren öğrenciler programdan feragat etmiş sayılacaklardır. Yurt nakli yaptıracak öğrenciler, koordinatörlüğümüzden kabul belgesi alarak yurt nakillerini yaptırabilirler.

21 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Öğrenciler feragat edecek olurlarsa (yaz dönemi, akademik yılın başında, güz dönemi sonunda) mutlaka Selçuk Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğünü maille bilgilendirmeleri gerekir. Öğrenciler harç paralarını Selçuk Üniversitesine yatırmaları gerekir. Ders kaydı yaptırmayacaklardır.

22 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
İkinci öğretimde olan öğrenciler, % 10 luk dilime girmek için transkriptlerini Selçuk Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğüne göndermeleri gerekmektedir. Tüm sorumluluk öğrenciye aittir. Gidecekleri Üniversiteye kayıt yaptırırken eğitimin ilk haftalarında derslerde değişiklik olup olmayacağını kontrol etmelidir. Her iki Üniversite içinde geçerlidir.

23 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Protokolün değişmesi veya ekle-sil protokolü hazırlanması durumunda tüm belgeler gidilen Üniversite Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Öğrenciler gittikleri Üniversitelerde varsa yaz okulundan faydalanabilirler.

24 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Tüm öğrenciler Nihai Rapor Belgesini (döndükten sonra) Haziran 2017 tarihleri arasında doldurup imzaladıktan sonra taratarak mail atacaklardır. Belgeyi göndermeyen öğrencilerin notları otomasyon sistemine kesinlikle girilmeyecektir.

25 Başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle…
Başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle…. sabrınız ve dinlediğiniz için teşekkür ederim…


"FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları