Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

5. ÜNİTE : İYİ Kİ VAR KONU : HAYATIMIZDA TEKNOLOJİ Rabia TAYFUR 1001010733/2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "5. ÜNİTE : İYİ Kİ VAR KONU : HAYATIMIZDA TEKNOLOJİ Rabia TAYFUR 1001010733/2."— Sunum transkripti:

1 5. ÜNİTE : İYİ Kİ VAR KONU : HAYATIMIZDA TEKNOLOJİ Rabia TAYFUR 1001010733/2

2 Kazanım : Kazanım : Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre s ı n ı flandırır. Kavram : Kavram : teknoloji Beceri : Beceri : kar ş ıla ş t ı rma yapma De ğ er : De ğ er : bilimsellik

3 teknoloji ürünleri Günlük yaşantınızda “iyi ki var” dediğiniz teknoloji ürünleri nelerdir?

4 Günlük yaşamımızın artık bir parçası olmuş yüzlerce teknolojik ürün sıralayabiliriz. Peki, tüm bu teknolojik ürünler herkes için aynı öneme mi sahiptir?

5 İyi ki var!ihtiyaçlarımıza “İyi ki var!” dediğimiz ürünler ihtiyaçlarımıza göre değişmektedir.

6 Teknolojik ürünlerin artması, örne ğ in; çama şı r ve bula şı k makinesi gibi ürünlerin kullanılması hayatımızı kolayla ş tırmı ş tır.

7 Deney ve gözleme dayanan yöntemlerle doğru sonuçlar çıkarmaya yarayan bilimin geliştiği toplumlarda teknoloji de gelişmiştir. Bilim ile teknoloji birbirlerinin gelişimlerine katkıda bulunurlar.

8 Örne ğ in;

9 sanayisi Dünyada teknolojisi gelişmiş toplumların sanayisi de gelişmiştir. Sanayisi gelişen kalkınmış toplumlar kalkınmış toplumlardır.

10 Günümüzde teknolojik ürünler günlük hayatımızın her alanına girmiştir. kullanım alanlarına Bazı teknolojik ürünler, kullanım alanlarına göre sınıflandırılmıştır.

11

12 Bu örneklere eklemeler yapalım.

13 Dinleme kurallarına uygun bir şekilde, dinledi ğ iniz için te ş ekkürler…


"5. ÜNİTE : İYİ Kİ VAR KONU : HAYATIMIZDA TEKNOLOJİ Rabia TAYFUR 1001010733/2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları