Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile."— Sunum transkripti:

1 Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile kolaylıkla programlanabilir. Örnek ve kütüphane veritabanı oldukça zengindir. Atmega 328P Mikrodenetleyici kullanan bir geliştirme ve prototipleme kartıdır. Web sayfası: www.arduino.cc

2 Arduino yazılımı kurulumu www.arduino.ccwww.arduino.cc sayfasından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi önce daha sonra ‘a tıklayarak yazılımını indiriyoruz.

3 Arduino nun bilgisayara bağlanması ve ilk ayarlar -1 Arduinoyu usb kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra Arduino yazılımının ana menüsünden aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

4 Arduino nun bilgisayara bağlanması ve ilk ayarlar -2 Daha sonra port ayarlarını aşağıdaki gibi yapıyoruz. Port numarası sizde farklı olabilir. Öğrenmek için Bilgisayar Yönetimi>> Aygıt yöneticisi>> Bağlantı noktalarına bakıyoruz

5 Arduino IDE ye Genel bir bakış Program menüsünden Dosya >> Örnekler>>0.1Basic sekmesi altında > uygulamasını yükle butonuna basarak kartımıza yükleyebiliriz. Bu örnek de Arduino üzerindeki 13 nolu pine bağlı LED bir saniye aralıklarla yanıp sönecektir.

6 Arduino temel fonksiyon kodları  Arduino için kullanmamız gereken kodları sayfasından inceleyebilir nasıl kullanıldığını öğrenebiliriz.

7 Yeni Kütüphane ekleme  Arduino IDE yazılımında diğer C++ yazılımlarında olduğu gibi kütüphaneler çok önemlidir.  Bu sunumda kütüphaneler ile ilgili ayrıntıya girilmeyecektir.  Projemizde bize lazım olacak iki kütüphaneyi programımıza şekilde görüldüğü gibi ekleyeceğiz.  Program Menüsünden - Taslak>>library ekle>>.ZIP Kitaplığı Ekle - yolunu takip ederek aşağıda adresleri verilen iki kütüphaneyi de ekleyeceğiz. Kütüphaneleri indirdikten sonra ZIP dosyasını  çıkartmayacağız. Program bizden ZIP formatında isteyecek. Bu kütüphanelerden biri enkoder kütüphanesi bir diğeri ise zaman kesmesi kütüphanesi. http://www.pjrc.com/teensy/td_libs_Encoder.html https://code.google.com/archive/p/arduino-timerone/downloads


"Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları