Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını."— Sunum transkripti:

1 1

2 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını sağlamak ve –varsa- düzeltme işlemlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yapmaktır. Ödevin hazırlanmasında şu hususlara dikkat etmeniz önem taşımaktadır:

3 3 1.Formatta değişiklik yapmayınız. 2.Slayt sayfalarına metinleri yığmayınız. 3.Maddelendirme yapacaksanız, numaralandırma stilini tercih ediniz. 4.Varsa, görsellerinizi yanda görünen çerçevenin içerisine yerleştiriniz. 5.Çerçeveyi genişletip döndürebilirsiniz. 6.Her sayfadaki bilgilerin kaynağını, sayfanın altında ayrılmış olan bölüme yazınız 1. (Örnek aşağıdadır.) 1. Aydın, Hüsnü. 2015, Etkin Sunu Hazırlama Yöntemleri, Ankara: İmaj Yayıncılık.

4 4 7.Kaynak gösteriminde, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Yönergesi’nde belirtilen (madde 8) kurallara uyunuz. 8.Bu yönergeye http://www.sbe.hitit.edu.tr/UserFiles/files/18591_182201512577378.pdf linkinden ulaşabilirsiniz. http://www.sbe.hitit.edu.tr/UserFiles/files/18591_182201512577378.pdf 9.Sunuyu kendiniz hazırlayınız. Kaynaklardan yardım almak, oradaki bilgiyi kopyalayıp aynen yasmak demek değildir. Kendi cümlelerinizi ve ifadelerinizi, anlatılmak isteneni bozmadan ve değiştirmeden yazabilirsiniz.

5 5 10.Özgün bir çalışma yapmak, sizin ve işinizin kalitesini yükseltecektir. 11.Resim çerçevesi olarak, kapak sayfasında yer alan farklı renklerdeki çerçeveleri de kullanabilirsiniz. 12.Ödevin yazımında, Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz. 13.En son sayfada KAYNAKÇA kısmının olmasına özen gösteriniz. 14.Burada anlatılmamış durumlarla karşılaşmanız durumunda, odama gelerek yardım isteyebilirsiniz.

6 6 Ödevin değerlendirilmesinde şu kriterler göz önünde bulundurulacaktır: 1.Ödevin uygun formatta hazırlanmış olması 2.Ödev konusunun ne derecede detaylı incelendiği 3.Ödevin raporunun nasıl yazıldığı (SBE Tez Yazım Yönergesi esastır) 4.Ödevin özgün oluşu 5.Kaynak kullanım zenginliği 6.Ödevin zamanında hazırlanmış olması

7 7 Bu ödevin hazırlanmasının istenmesindeki amaç; antrenör olarak mesleğe atılacak olan sizlerin, diğer iş olanakları da (öğretmen, uzman vb.) göz önünde bulundurulduğunda, zaman zaman kendi alanınız ile ilgili ders ve sunu gibi, yazılı ve/veya sözlü anlatıma ihtiyaç duyulan faaliyetlerde bulunma olasılığınızın yüksek olduğunun değerlendirilmiş olması ve anılan durumlarda en iyi performansı gösterebilmeniz için size katkı sağlamaktır.

8 8 Ödevinizi hazırlarken, bu ödevi sınıf ortamında dinleyicilere sunacağınızı aklınızda tutmanız önemlidir. Bu sayede, yazdıklarınızı dinleyicilere ne şekilde aktaracağınızı da zihninizde canlandırabilirisiniz. Ödevin sunulmasında; dış görünüş, konuya hazırlıklı olma, konunun etraflıca öğrenilmiş olması, diksiyon, sunum ve sorulara cevap verilme düzeyi değerlendirilecektir. Sunumunuz esnasında, bir konuyu dinleyicilere aktarmak en önemli unsur olduğundan, sunum esnasında ekrana çok fazla bakmamaya gayret göstermeniz, konuya hakimiyet düzeyinizin iyi olduğuna işaret edecektir.

9 9 Sunu içerisinde yer alacak olan görseller tercihen transparan ve yüksek kaliteli olmalıdır (bk. bu sununun kapak görselleri). Görsel içerisinde var olan metinler görsellerden çıkartılmalı, eğer çok gerekli ifadeler var ise, metin kutuları kullanılarak bu ifadeler görsellere eklenmelidir.

10 10 Sunu, 00300 fontu ile yazılacak, font büyüklüğü ise 28 olacaktır. Bu font bilgisayarınızda yüklü değil ise, http://web.hitit.edu.tr/yetkinkamuk/dersmateryalleri/26032/odevler/522 adresinden bu fontu indirerek bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. http://web.hitit.edu.tr/yetkinkamuk/dersmateryalleri/26032/odevler/522 Kurulum için, indirdiğiniz font dosyasına tıklayarak açmanız ve sol üst köşede görünen “Install” ya da “Yükle” tuşuna basmanız yeterlidir. Fontu yükledikten sonra, Power Point programında font seçeneğinden bu fontu seçip, yazılarınızı yazabilirsiniz.

11 11 Font yüklenmediği takdirde, sunudaki yazılar doğru bir şekilde görüntülenemeyecektir. Bu nedenle, önce fontu yüklemiş olmanız ve daha sonra sunu dosyasını açmış olmanız gerekmektedir.

12 12 1.Aydın, Hüsnü. 2015, Etkin Sunu Hazırlama Yöntemleri, Ankara: İmaj Yayıncılık. 2.Sülün, Adalet. 2013, Sunum Yaparken Dikkat, İstanbul: Sofi Yayınları. 3.Vatoz, Cevahir. 2015. İleri Power Point Teknikleri, Çorum: Aydın Matbaacılık. 4.Kalamar, Gürgen. 2014. Kaynak Nasıl Yazılır, Konya: Hızlı Press Basın Yayın. 5.Tarumar, Hayrettin. 2012. Bilgisayar Yoksa Ödev de Yok, Sinop: Ağ Yayıncılık.


"1. 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları