Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ
ELİF YETİMOĞLU HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ

2 İÇİNDEKİLER 1) Harici Depolama Nedir ? Avantajları Nelerdir ?
2) Harici Depolama Türleri 2.1) Manyetik Depolama 2.2) Optik Depolama 2.2.1) CD 2.2.2) DVD 2.2.3) Blu-Ray 2.2.4) M-DISC 2.3) Katı Hal Depolama 2.3.1) Avantajları 2.3.2) Dezavantajları 2.3.3) Flash Bellek Cihazları 2.4) Akıllı Bulut Cihazları 2.5) Diğer Cihazlar

3 1) HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR? AVANTAJLARI NELERDİR?
Harici Veri Depolama : Bilgiyi gelecekte kullanmak üzere bilgilerin depolanacağı yerde genellikle işlemciye gerek duymayan verilerin depolandığı ortamlardır. Harici veri depolama aygıtları bilgisayardaki depolamanın dışında ek depolama sağlar. Veriler bir yerden başka bir yere kolayca taşınabilir. Verilerin depolandığı ortamda yazılıma ihtiyaç duyulmaz. Veri yedeklerini depolanan ortamdan çalıştırabilir ve geri yükleme yapılabilir. Bilgisayarımız bozulduğu gibi durumlarda veri kayıplarımız olmaması açısından önemlidir.

4 2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ?
2.1) Manyetik Depolama : Büyük miktarda veri ve bilgi saklama kapasitesine sahip manyetik olarak kaplanmış plastik şeritlerden oluşan depolama birimidir. 2.2) Optik Depolama : Metal, plastik veya lakeden yapılmış, lazer ile yazılan ve okunan düz, yuvarlak ve taşınabilir diskten oluşur. Sadece okunabilir ve yeniden yazılabilir olmak üzere iki tiptedir ) CD : CD, CD-R ve CD-RW olmak üzere 2 ye ayrılır. CD-R diski sadece okunabilir disktir. CD-RW ise hem okunabilen hem de yazılabilen CD çeşitidir. Maximum alacağı veri kapasitesi 700 MB dir.

5 2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ?
2.2.2) DVD : DVD, DVD-R ve DVD-RW olmak üzere 2 ye ayrılır. DVD-R diski sadece okunabilir disktir. DVD-RW ise hem okunabilen hem de yazılabilen DVD çeşitidir. Standart disklerin boyutu 4.7 GB dir. Bunun harici çift katmanlı olan 8.5 GB disk boyutuna sahip olan DVD ler de mevcuttur ) BLU-RAY: BLU-RAY diskler DVD ve CD ye oranla daha yüksek kapasiteye sahiptir. 25 GB kapasiteden başlayıp 200 gb kapasiteye ulaşan disklerdir ) M-DISC: M-DISC ler diğer disklere göre 1000 yıl dayanabileceğini garanti etmektedir. Diğer disklere göre ortam şartları daha genişletilmiştir. Daha dayanıklıdır.

6 2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ?
2.3) Katı Hal Depolama : Katı hal sürücülerinde mekanik disklerde bulunan dönen manyetik diskler yerine tamamen hareketsiz ve genellikle NAND flaş teknolojisinin kullanıldığı bellek çipleri bulunur. 2.3.1) AVANTAJLARI: Daha hızlı açılır. Hareketli okuma/yazma kafası olmadığı için daha hızlı okuma sağlar. Gecikme süresi son derece azdır. Hareketli parçaları olmadığı için hiç ses yoktur. Düşük kapasiteli flash tabanlılar için, güç tüketimi ve ısı üretimi çok daha azdır. Hareketli parçaları olmadığı için, sarsıntıya oldukça dayanıklıdır. 2.3.2) DEZAVANTAJLARI: Fiyatları yüksektir ve kapasitesi daha düşüktür. Ani güç kayıplarına hassastır.

7 2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ?
2.3.3) Flash Bellek Cihazları: Bellek Kartı: Bir bilgisayarda, mobil aygıtta veya kart okuyucu/yazıcıda takıp çıkarttığınız bir çıkartılabilir flash bellek aygıtıdır USB flash sürücüleri: Bilgisayar veya mobil aygıtın USB portuna takılır.

8 2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ?
2.4) Akıllı Bulut Cihazları Bilgisayar kullanıcılarının depolama yapmasını sağlayan web tabanlı bir internet hizmetidir. Herhangi bir bilgisayardan dosyalara kolaylıkla ulaşabilir ve büyük dosyalarımızı depolayabiliriz. 2.5) Diğer Cihazlar Bilgisayara dışarıdan harici olarak bağladığımız cihazlardır. Örnekler : Harici Sabit Disk Sürücüleri Disk Muhafazaları


"HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları