Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır."— Sunum transkripti:

1

2 1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.  CE işareti, bir ürünün belirlenen sağlık, güvenlik, çevrenin ve tüketicinin korunması gereklerine uygun olduğunu gösteren bir birlik işaretidir.  “CE İŞARETİ ÜRÜNÜN KALİTESİNİ GÖSTEREN BİR İŞARET DEĞİLDİR!!!”

3  Dolayısıyla TSE,VDE,TÜV,GS gibi markalarının yerine kullanılamazzz!!!  CE işareti, o malın performans özelliklerini belgeleyen ürün markalarıyla birlikte kullanılmaktadır.!  !!!!!!!

4

5 Kuruluşlar bu sistemi uygulayarak;  Atık yöntemi ile kirleticileri daha verimli bertaraf ederler.  Enerji hammadde verimliliğini arttırırlar.  İşletim maliyetlerini düşürürler.  Sanayi ve hükümet işbirliğini geliştirirler.  Tüketicinin çevreyle ilgili beklentilerine cevap verirler.  İmaj ve pazar payını artırırlar.kuruluş içerisindeki eğitim ve bilincini arttırırlar.

6  Özellikle verimlilik ve tasarruf olgusu üzerinde durmaktadır.  Bu sistem kuruluşların çevresel performanslarının sürekli iyileştirilmesi ve kuruluşların kullandıkları kaynakların sonsuz olmadığının farkında olarak sürdürülebilir.  Global olduğu artık tüm dünyada kabul edilmiştir.

7  Bir Ç.Y.S.uygulayan bu sistemi geliştiren ve sürdüren  Kendi çevre politikasına uymayı taahüt eden  Bu isteği başkalarında gösterebilen  Ç.Y.S.dışındaki bir kurulaşa tescil ettirmek ve bu konuda sertifika almak isteyen  Kendi isteğiyle bu standarda uyma konusunda kararlı olan ve bunu açıkça beyan eden her boyut ve tipteki organizasyona uygulanabilir.

8  TS-EN-İSO 14000 uygulanması zorunlu değildir,gönüllü uygulanmaktadır.  TS-EN-İSO 14000 Ç.Y.S.standartları günümüzde çevre mevzuatları yerine kullanılmamaktadır.  TS-EN-İSO 14000 Ç.Y.S.standartaları yürürlükteki çevre mevzuatını kanun ve yönetmeliklerin uygulanabilirliğini desteklemektedir.

9

10

11  “NASA”nın uzaya giden astronotların tüketeceği gıda maddelerinin güvenliğini garanti altına alacak sıfır hatalı program isteği üzerine başlamıştır.  Türkiye’de 16 Kasım 1997 tarihi itibariyle “Türk Gıda Kodeksi” ile gıda sanayisinde HACCP(Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) uygulamaları zorunlu hale getirildi.  Uluslar arası bir standarttır.

12  Bu standart Gıda zinciri boyunca son tüketime kadar Gıda Güvenliğini sağlamak için takip eden genellikle anahtar öğeler olarak kabul edilen öğeleri birleştiren Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi için ihtiyaçları tanımlamaktadır.  Bu ihrtiyaçlar;  İnternatif iletişim  Sistem yönetimi  Ön gereksinim programları

13 İSO 22000 1 E ylül 2005’de yayınlandı ve dünya çapında GIDA GÜVENLİĞİ ÜRETİM ZİNCİRİ oluşturmak amacıyla oluşturuldu…

14 İSO 22000 Sertifikası sahibi olmak için HACCP kuralları, TÜRK GIDA KODEKS’i ve ilgili Bakanlıkların yönetmeliklerle belirlediği kuralların karşılanması zorunludur…

15

16  Kuruluş Çiftçileri; * Hasatçılar *Gıda servisleri *Hazır yemek firmaları *Gıda satıcıları *Gıda bileşeni üreticileri *Yem üreticileri *Temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar *Depolama ve dağıtma kuruluşlar vb.

17 Dolaylı Olan Kuruluşlar  Ekipman sağlayan kuruluşlar  Temizlik va sanitasyon ayarları  Ambalaj malzemeleri  Gıda ile temasta bulunan diğer öğeleri üreten kuruluşlar.

18

19 HAZIRLAYAN ; ZÜHRE KILINÇ NO:091015019


"1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları