Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Soru da bilgiden doğar, cevap da... (MEVLANA). TÜRKÇE Gazetelerden biri Ahmet Rasim’den yazı yazmasını ister. Ahmet Rasim: - Yazılarım uzun mu olsun,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Soru da bilgiden doğar, cevap da... (MEVLANA). TÜRKÇE Gazetelerden biri Ahmet Rasim’den yazı yazmasını ister. Ahmet Rasim: - Yazılarım uzun mu olsun,"— Sunum transkripti:

1 Soru da bilgiden doğar, cevap da... (MEVLANA)

2 TÜRKÇE Gazetelerden biri Ahmet Rasim’den yazı yazmasını ister. Ahmet Rasim: - Yazılarım uzun mu olsun, kısa mı? Gazetenin yetkilisi bu soruya bir mana veremez. Ahmet Rasim: - Uzun olacaksa beş, kısa olacaksa on günde yazabilirim. 1-Yukarıdaki paragrafta Ahmet Rasim'in gazete yetkilisine vermek istediği mesaj aşağıdakilerden hangisidir? A) Kısa yazılar, uzun yazılardan daha çok okunur. B) Uzun yazıları kimse okumak istemez. C) Kısa yazılar daha dikkat çekicidir. D) Anlatılmak istenenlerin az sözle ifade edilmesi daha zordur.

3 TÜRKÇE Gazetelerden biri Ahmet Rasim’den yazı yazmasını ister. Ahmet Rasim: - Yazılarım uzun mu olsun, kısa mı? Gazetenin yetkilisi bu soruya bir mana veremez. Ahmet Rasim: - Uzun olacaksa beş, kısa olacaksa on günde yazabilirim. 1-Yukarıdaki paragrafta Ahmet Rasim'in gazete yetkilisine vermek istediği mesaj aşağıdakilerden hangisidir? A) Kısa yazılar, uzun yazılardan daha çok okunur. B) Uzun yazıları kimse okumak istemez. C) Kısa yazılar daha dikkat çekicidir. D) Anlatılmak istenenlerin az sözle ifade edilmesi daha zordur.

4 TÜRKÇE Kip eklerinin kendi anlamının dışında kullanılmasına anlam kayması denir. 2-Aşağıdaki altı çizili eylemlerin hangisinde anlam kayması vardır? A) Yarın sınıfça pikniğe gidiyoruz. B) Çocuklar okulun bahçesinde top oynuyor. C) Her sene bu güzel yerleri gezeriz. D) Sabah erkenden okula gitmişler.

5 TÜRKÇE Kip eklerinin kendi anlamının dışında kullanılmasına anlam kayması denir. 2-Aşağıdaki altı çizili eylemlerin hangisinde anlam kayması vardır? A) Yarın sınıfça pikniğe gidiyoruz. B) Çocuklar okulun bahçesinde top oynuyor. C) Her sene bu güzel yerleri gezeriz. D) Sabah erkenden okula gitmişler.

6 TÜRKÇE Görülmemiş bir fırtına bir tufan Koştu geldi kuzey ufuklarının arkasından. Ağaç dimdik durdu, kamış eğildi. Toz bulanık bir hal aldı gök. 3- Yukarıdaki dörtlükte aşağıdaki varlıklardan hangisi kişileştirilmemiştir? A) Tufan B) Ağaç C) Kamış D) Gök

7 TÜRKÇE Görülmemiş bir fırtına bir tufan Koştu geldi kuzey ufuklarının arkasından. Ağaç dimdik durdu, kamış eğildi. Toz bulanık bir hal aldı gök. 3- Yukarıdaki dörtlükte aşağıdaki varlıklardan hangisi kişileştirilmemiştir? A) Tufan B) Ağaç C) Kamış D) Gök

8 MATEMATİK 1.

9 MATEMATİK CEVAP: D

10 MATEMATİK 2.

11 MATEMATİK CEVAP: C

12 MATEMATİK 3.3.

13 CEVAP: C

14 SOSYAL BİLGİLER 1 ) I. İrade-i Milliye II. Hakimiyet-i Milliye III. İstanbul radyosu IV. Anadolu Ajansı Yukarıda verilenleri kronolojik olarak sıralayınız.

15 SOSYAL BİLGİLER CEVAP: I-II-IV-III

16 SOSYAL BİLGİLER 2)Türkiye'de nüfus sayımlarını yapan ve sonuçlarını yayımlayan kurumun kısa adı nedir?

17 SOSYAL BİLGİLER CEVAP: TÜİK

18 SOSYAL BİLGİLER 3) Balıkesir ve Çanakkale dolaylarında kurulan, devralınan donanması Osmanlılara büyük yarar sağlayan beyliğin adını yazınız.

19 SOSYAL BİLGİLER CEVAP:KARESİOĞULLARI

20 FEN VE TEKNOLOJİ 1)

21 FEN VE TEKNOLOJİ CEVAP : 24mm

22 FEN VE TEKNOLOJİ 2)

23 FEN VE TEKNOLOJİ CEVAP : D

24 FEN VE TEKNOLOJİ 3) Aşağıdaki durumlardan hangisinde taşa uygulanan kuvvet en büyük olur? A)1 B)2 C)3 D)4

25 FEN VE TEKNOLOJİ CEVAP : 4

26 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 1. İnsanların sevap ve günahlarını yazan meleklere ne ad verilir? A. Kiramen KatibinB. Cebrail C. Mikail D. İsrafil

27 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ CEVAP : A

28 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 2) Bir kimsenin Kur’an okuyup, diğerlerinin de dinlemesi veya Kuran’dan takip etmelerine ne ad verilir? A)Hafız B)Hatim C)MukabeleD)Tefsir

29 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ CEVAP : C

30 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 3) Abdulkadir Geylani’ nin eseri aşağıdakilerden hangisidir? A) Fütûhu’l- GaybB) Mesnevi C) Divan-ı KebirD) Divan-ı Hikmet

31 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ CEVAP : A

32 İNGİLİZCE 1-) Aşağıdaki fiillerin hangisi düzensiz bir fiildir? (Which one is an irregular verb?) A) go B) watch C) listen D)cook

33 İNGİLİZCE CEVAP : A

34 İNGİLİZCE 2-)Once upon a time, there a very handsome prince. (Boş bırakılan yere hangi seçenekteki kelime getirilmelidir? ) A) is B) was C)lives D) were

35 İNGİLİZCE CEVAP : B

36 İNGİLİZCE 3-) Aşağıdaki tabloya seçeneklerde verilen kelimeler getirildiğinde hangi seçenekteki kelime dışarıda kalır? A) Tale B) Story C) Novel D) Creature Legend ? ? ?

37 İNGİLİZCE CEVAP : D

38 GENEL KÜLTÜR 1) Üç büyük dince kutsal sayılan şehir hangisidir? A) Mekke B) Kudüs C) Roma D) İstanbul

39 GENEL KÜLTÜR CEVAP: B

40 GENEL KÜLTÜR 2) Hentbol büyüklerde oyun süresi hangi seçenekte doğru verilmiştir? A) 2x20=40B) 2x25=50 C) 2x30=60D) 2x35=70

41 GENEL KÜLTÜR CEVAP: C

42 TÜRKÇE “Çıkamaz çocukluğumdan dışarı kimse.” cümlesindeki birleşik eylemin çeşidi nedir? A)Tezlik B)Sürerlik C)Yeterlik D)Yaklaşma

43 TÜRKÇE CEVAP : C

44 MATEMATİK Yıllık % 60 basit faiz oranı üzerinden bankaya yatırılan bir miktar para kaç yıl sonra kendisinin 3 katı kadar faiz geliri getirir?

45 MATEMATİK CEVAP : 5

46 SOSYAL BİLGİLER "Dünya dönüyor" dediği için Engizisyon mahkemesinde yargılanan Avrupalı bilim adamı kimdir?

47 SOSYAL BİLGİLER CEVAP: GALİLEO

48 İNGİLİZCE Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi seçenekteki kelime getirilmelidir? “ I watched a crime film last night my friend didn’t watch it. A) but B) and C)when D) because

49 İNGİLİZCE CEVAP: A

50 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Aşağıdakilerden hangisi İslam kültüründe oluşan tasavvufi yorumlardan değildir? A) MevlevilikB) Yesevilik C) Alevilik-BektaşilikD) Hanefilik

51 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ CEVAP : D


"Soru da bilgiden doğar, cevap da... (MEVLANA). TÜRKÇE Gazetelerden biri Ahmet Rasim’den yazı yazmasını ister. Ahmet Rasim: - Yazılarım uzun mu olsun," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları