Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

6.SINIFLAR 1. GRUP BİLGİ KÜLTÜR YARIŞMASI FEN VE TEKNOLOJİ 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "6.SINIFLAR 1. GRUP BİLGİ KÜLTÜR YARIŞMASI FEN VE TEKNOLOJİ 1."— Sunum transkripti:

1

2 6.SINIFLAR 1. GRUP BİLGİ KÜLTÜR YARIŞMASI

3 FEN VE TEKNOLOJİ 1.

4 DOĞRU CEVAP A

5 FEN VE TEKNOLOJİ 2.

6 DOĞRU CEVAP C

7 TÜRKÇE 3. Türkçede kelimenin ilk hecesi kalın seslilerden biriyle başlamışsa, ondan sonraki heceleri de kalın seslilerle; ince seslilerden biriyle başlamışsa, ondan sonraki heceleri de ince seslilerle devam etmelidir. Bu kurala büyük sesli (ünlü) uyumu denir Yukarıdaki bilgiler ışığında aşağıdaki cümlede büyük ünlü uyumuna uymayan kaç sözcük vardır? ‘’Bu konu ne vakit açılsa, kişiler neden kitap okuyamadıklarına bir yığın gerekçe göstermeye başlar’’ A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

8 DOĞRU CEVAP B

9 TÜRKÇE 4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden- sonuç ilişkisi yoktur? A)Bulaşık yıkadığı için yorulmuş. B)Hava almak için yaylaya gittim. C)Yaşlandığı için her şeyi unutuyor. D)Elektrik kesildiğinden makineler bozuldu.

10 DOĞRU CEVAP B

11 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5. Çalışmalarımızı yaptıktan sonra gerisini Allah’a bırakmaya ne denir? a-) Tevekkül c-) İbadet b-) Namaz Kılmak d-) Allah’a inanmak

12 DOĞRU CEVAP A

13 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 6. Hz. Muhammed’i (sav) dedesinin vefatından sonra koruması altına alıp yetiştiren aşağıdakilerden hangisidir? A) Ebu Bekir B) Ebu Lehep C) Ebu Talip D) Ebu Sufyan

14 DOĞRU CEVAP C

15 MATEMATİK 7. Kenarkları 10,15,20 metre olan dikdörtgenler prizmasının içine kenarları 2,3,4 metre olan dikdörtgenler prizması yerleştirilecektir. Kactane prizma yerleşir? A)100 B)125 C)150 D)175

16 DOĞRU CEVAP B

17 MATEMATİK 8.

18 DOĞRU CEVAP C

19 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 9. Melek öğretmen Çavuş orta okulunda bilişim öğretmenidir. Okul adına bir web sitesi oluşturacaktır. kullanacağı web adresi uzantısı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? A) com B) net C) edu D) k12

20 DOĞRU CEVAP D

21 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 10. Aşağıdaki Kısa yollardan hangisi Tümünü Seç– Kopyala – Yapıştır sıralaması doğrudur? A) CTRL+A - CTRL+ C - CTRL+V B) CTRL+Y - CTRL+ O - CTRL+S C) CTRL+L - CTRL+ R - CTRL+G D) CTRL+F - CTRL+ H - F5

22 DOĞRU CEVAP A

23 BEDEN EĞİTİMİ 11. Hentbolda oyun süresi kaç dakikadır? A) 50 B) 55 C) 60 D) 65

24 DOĞRU CEVAP C

25 MÜZİK 12. “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın.” sözleri kime aittir? A) Zeki Üngör B) Mustafa Kemal Atatürk C) Mehmet Akif Ersoy D) İsmet İnönü

26 DOĞRU CEVAP C

27 SOSYAL BİLGİLER 13. Dünya haritası üzerinde numaralandırılmış yerlerden hangisinde sıcaklığın yıl boyunca yüksek ve nem oranının fazla olmasına bağlı olarak seyrek nüfuslanma görülür? A) IB) IIC) IIID) IV

28 DOĞRU CEVAP B

29 SOSYAL BİLGİLER 14. Toplumsal bir olayın çok boyutlu olduğu, değişik neden ve sonuca dayanması kanıtlanabilir olması Bir çok insanı etkilemesi durumlarından hangileriyle anlaşılır? A) Yalnız IB) Yalnız II C) I ve IIID) II ve III

30 DOĞRU CEVAP C

31 İNGİLİZCE 15. Which animal is the fastest runner? a. Horse b. Elephant c. Dolphin d. Turtle

32 DOĞRU CEVAP A

33 İNGİLİZCE 16. What drivers must do when they see this sign? a. Drivers should go straight b. Drivers should turn right c. Drivers should turn left d. Drivers should stop

34 DOĞRU CEVAP C

35 KURAN-I KERİM 17. Hz. Yusuf zamanında Mısır hükümdarlarına verilen unvan aşağıdakilerden hangisidir? A) Nemrut B) Firavun C) Kral D) Padişah

36 DOĞRU CEVAP B

37 GENEL KÜLTÜR 18. Futbolda 2014 UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını aşağıdaki takımlardan hangisi kazanmıştır? A-Paris Saint Germain B- Barcelona C- Atletico Madrid D-Real Madrid

38 DOĞRU CEVAP D


"6.SINIFLAR 1. GRUP BİLGİ KÜLTÜR YARIŞMASI FEN VE TEKNOLOJİ 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları