Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
@meb.k12.tr E-posta Adreslerinin Kullanımı

2 KONULAR @meb.k12.tr e-postaların özellikleri
E-postalara ulaşma yöntemleri Web tabanlı e-posta yönetimi Microsoft Outlook ile e-posta yönetimi Sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri Sorunlar ile ilgili iletişim bilgileri

3 @meb.k12.tr E-postaların Kullanımı İle İlgili Açıklamalar
İlgili yazılar gereği Güvenlik sebebiyle, İlce Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bağlı kurumlar iletişimlerinde okullarına tahsis edilen adresli e-postalarını kullanacaklardır. Daha önce hiç @meb.k12.tr e-posta adresi almamış olan okullar e-posta adreslerini ve şifrelerini resmi yazıyla talep ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden teslim alacaklardır. Şifre teslim işlemlerinden sonra kurumların e-posta adreslerini aktif olarak kullanmaları gerekmektedir. @meb.k12.tr üzerinden gönderilen ve alınan tüm postalar resmi niteliktedir. E-posta adres ve şifrelerini teslim almayan kurumların e-posta adreslerinde e–postalar birikmiş durumdadır. Kotası dolan kurumlarımızın mevcut mesajlarını silerek posta kutularını kullanılır hale getirmeleri gerekmektedir. Şifreleri ile giriş sorunları yaşayan kurumlar yeni şifre talebi için Ek Şifre talep formu doldurarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat kuracaklardır. İLÇE ADI / BÖLÜM ADI ya da KURUM ADI (MEBBİS, E-OKUL, E-POSTA, E-YAYGIN TAŞIMALI, OKUL SÜTÜ, WEB SİTESİ, YOBİS) KURUM KODU KULLANICI ADI PERSONELİN ADI SOYADI PERSONELİN TC KİMLİK NOSU ŞİFRE

4 @meb.k12.tr E-postaların Özellikleri
Kurumlar arası resmi yazışmalar ve iletişim işlemleri için adresli e-postalar tahsis edilmiştir. @meb.k12.tr adresli e-posta sisteminde POP3 ve SMTP hizmeti sayesinde MS Outlook, Outlook Express ve Windows Live Mail programıyla kullanabilirsiniz. Web tabanlı e-posta ara yüzü kullanarak her yöne e-posta gönderebilirsiniz. @meb.k12.tr e-posta sisteminde yer alan grup üyelerinin hepsine birden posta atabilir, diğer grup üyelerinin yazdığı e-postaları okuyabilirsiniz.

5 @meb.k12.tr e-postaların özellikleri
Bir e-posta alanının büyüklüğü 100MB'tır. Bu özelliğinden dolayı sorun yaşamamak için çok büyük dosya göndermeyin. Aynı anda e-posta gönderebileceğiniz en fazla kişi sayısı 150 'dir. Daha fazla alıcı seçmeyiniz. Mail sistemi ile ilgili yenilikleri takip etmek için adresini düzenli olarak takip ediniz.

6 E-POSTALARA ULAŞMA YÖNTEMLERİ
Kurumunuza gönderilen e-postaları aşağıdaki araçların herhangi biriyle takip edebilirsiniz. Web tarayıcı ile web tabanlı e-posta (posta.meb.k12.tr) Outlook Express ile Microsoft Outlook ile Diğer e-posta programları ile Windows Live Mail Mozilla Thunderbird Mozilla Mail

7 Web Tabanlı E-posta Sistemine Giriş
Web Yönetim Paneli Girişi E-posta Yönetim Paneli Girişi

8 Web Tabanlı E-posta http://posta.meb.k12.tr/
Okulunuz adına açılmış olan e- posta hesabınızdaki e-postaları Web tarayıcı programları ile (Internet Explorer, Firefox, v.b.) görüntüleyebilirsiniz. E- posta hesabınızın şifresini web tabanlı e-posta hizmeti aracılığı ile değiştirebilirsiniz. e-posta sisteminde üye olduğunuz grup postalarını okuyup gruplara e-posta atabilirsiniz. Bu hizmetler için kullanacağınız web adresi :

9 posta.meb.k12.tr Web Tabanlı E-posta
Kullanıcı adı : Şifre : Size gönderilen şifre

10 E-posta Gelen Kutusu

11 Web Tabanlı E-posta Ayarları

12 Okul Bilgilerini Düzenleme
Kişisel Ayarlar Bölümünden Kimliklere tıklayın

13 E-postalarınızı işi bittiğinde mutlaka silin!
Kotanız dolduğu takdirde yeni e-postalar size ulaşmaz

14 Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir.
e-posta adresine giriş yaptıktan sonra, Yeni e-posta yollamak için buraya tıklayınız.

15 Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir.
1-Postayı göndereceğiniz adresi yazın. 2-Konuyu ve gidecek bölümü yazın. 3-Tiff formatında tarattığınız üst yazınızı ve varsa diğer eklerinizi ekliyorsunuz

16 Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir.
4-Yüklenecek dosyalar seçilir ve ardından yükle butonuna tıklanır.

17 Meb.k12.tr’ den nasıl e-posta gönderilir.
5-Postayı Gönder butonuna tıklayarak gönderiyorsunuz...

18 Meb.k12.tr’ den gelen postaya yanıt.
Yanıtla butonuna tıklayarak açılan pencereden gönderme işlemlerine benzer işlemleri gerçekleştirip postayı geri gönderiyorsunuz.

19 Üst satır İşaretlerinin anlamları
1-Geri 2-Gönderene yanıt ver 3-Gönderene ve tüm alıcılara yanıt ver 4-Postayı ilet 5-Postayı Çöpe taşı 6-Postayı yazdır 7-Ayarlar

20 @meb.k12.tr E-posta Adreslerinin Microsoft Outlook’a Kurulumu
Bu programı kurma zorunluluğu yoktur dileyen kurumlar kullanabilir !!!!!

21 Microsoft Outlook E-posta Ayarları
Yeni E-posta hesabı ekle yollarını izleyiniz ve İleri> butonuna tıklayınız. POP3’ü işaretleyerek İleri> butonuna tıklayınız.

22 Microsoft Outlook E-posta Ayarları
E-posta Ayarları penceresinde size teslim edilecek aşağıdaki e-posta bilgilerini giriniz. k12pop3.meb.k12.tr k12smtp.meb.k12.tr Diğer Ayarlar… butonuna tıklayarak ayar işlemlerine devam ediniz

23 Microsoft Outlook E-posta Ayarları
Ekrana gelen, yanda görülen pencerenin üst bölümündeki «Gelişmiş» sekmesine tıklanır. Giden sunucusu (SMTP) bölümünde yer alan 25 değeri yerine 587 yazılır ve tamam butonuna basılır. Bu pencere ekrandan kaybolacaktır.

24 Microsoft Outlook E-posta Ayarları
E-posta Ayarları penceresinde size teslim edilecek aşağıdaki e-posta bilgilerini giriniz. k12pop3.meb.k12.tr k12smtp.meb.k12.tr Diğer Ayarlar… butonuna tıklayarak ayar işlemlerine devam ediniz

25 Microsoft Outlook E-posta Ayarları
«Son» butonuna tıklayarak Outlook e-posta ayarlarını tamamlayınız.

26 Microsoft Outlook E-posta Ayarları
«Son» butonuna tıklayarak Outlook e-posta ayarlarını tamamlayınız.

27 Sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri

28 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları
E-posta ayarlarınızı tamamlayıp Gönder/Al Butonunuza bastığınızda yukarıdaki pencereler ile karşılaşıyorsanız : Kullanıcı adınız, şifreniz ya da e-posta adresiniz yanlıştır. E-posta ayarlarını tekrar gözden geçiriniz.

29 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları
E-posta ayarlarınızı tam olduğu halde yukarıdaki pencereler ile karşılaşıyorsanız : Kullanıcı adınız, şifreniz Bakanlık sistem yöneticileri tarafından sıfırlanmıştır. İlçe Milli Eğitim İlsis yöneticisi aracılığıyla yeni şifre talep ediniz.

30 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları
Database disk quota exceeded hata iletisi alıyorsanız : E-posta gönderdiğiniz kurum, e-postalarına bakmadığı için kotası dolmuş, yeni e-postaları alamıyor. Kurum uyarılarak posta kutusunu boşaltması istenir.

31 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları
Gönder/Al butonuna basılınca Alıcılardan bir tanesi sunucu tarafından reddedildiği için ileti gönderilemiyor. Reddedilen e-posta adresi: … hata mesajı ile karşılaşlıyor : @meb.gov.tr ile bitenler dışında bir e-posta adresine v.b.) e-posta göndermeye çalışıyorsunuz. Giden Kutusundan bu e-postayı siliniz. Bu tür e-postaları web tabanlı e-posta ile (mail.meb.k12.tr) gönderiniz.

32 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları
Outlook Expres, Outlook gibi programlar kullanacaksanız, kurumunuzda e-posta takip işlemini sadece bir bilgisayardan gerçekleştiriniz. Birden fazla bilgisayara e-posta ayarı yaptığınız takdirde, e-posta geldiğinde bilgisayarlardan önce bağlanan e-postaları görebilecek, diğer bilgisayar gelen e-postanın farkında olmayacaktır.

33 Sorunlar İle İlgili İletişim Bilgileri
Telefon : (0232) epostalarınızı göndeceğiniz adres Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü TEŞEKKÜR EDERİZ


"Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları