Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYADAKİ DİĞER ÇOCUKLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYADAKİ DİĞER ÇOCUKLAR"— Sunum transkripti:

1 DÜNYADAKİ DİĞER ÇOCUKLAR

2

3 ANA KARALAR ASYA AMERİKA AFRİKA AVUSTRALYA AVRUPA
ANTARTİKA(İnsansız tek kıta)

4 ASYA

5 Rus Çocukları Ne Yer? Nasıl Giyinir? Nasıl Oyunlar Oynarlar?

6 RUS ÇOCUKLARI

7 Geleneksel Kıyafetler

8 Albümden eski bir resim

9 2.Dünya Savaşı nda Rus Çocukları

10 Bizim şiş kebaba Ruslar 'Şaşlık' diyorlar
Bizim şiş kebaba Ruslar 'Şaşlık' diyorlar. Etler biraz daha iri doğranıp aralarına soğanlar yerleştirilerek şişe diziliyor. Mantar hemen hemen her yemekte yer alıyor. Tatlılar yaban mersini ve ribes gibi orman yemişleri ve balla hazırlanıyor. Yabanmersini ribes fındık ve bal gibi.

11 Matruşka bebekler: iç içe geçen bu ahşap boyama bebekler Rusya’nın en ünlü hediyelikleridir. Tarihi geçmişleri net olarak bilinmemekle beraber pek çok değişik hikayesi vardır. Şimdilerde çok değişik dsenlerde boyanan matruşkaların üzerlerinde devlet başkanlarını ya da çizgi film kahramanlarını, film yıldızlarını bile görmek mümkün. Satranç Rusya’da çok önem verilen ve sevilen bir spordur. Her çocuk küçük yaştan itibaren satranç öğrenir ve oynar. Özellikle kurşun asker şeklinde veya klasik Rus matruşkaları şeklinde piyonları olan satranç takımları çok ilgi çeker.

12 Japon Çocukları

13

14 Yemekler Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soya sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında veya sonunda servis edilir.

15 Miso çorbası sushi Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık” değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir. Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcuttur. Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir. Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır. İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir.

16 BÜYÜK FENER OYUNU Japon çocukların en sevdiği oyunlardan biri, büyük fener adını taşır. Bu şaşırtmacalı oyunda oyuncular, çember oluşturacak şekilde yere oturur. Oyun, bir oyuncunun ellerini birbirine yaklaştırarak “Büyük fener” demesiyle başlar. Yanındaki oyuncu ellerini açarak “Küçük fener” der ve oyun bu şekilde devam eder. Hızlı oynandığında daha da eğlenceli hale gelen bu oyunda yanlış yaparak sırayı bozan oyundan çıkarılır. oyun

17 HİNDİSTAN

18 Hintli Çocuklar

19 Hintli çocuklar okulda

20 Geleneksel giysiler

21 yemek

22 Kuzeybatı bölgesinin mutfağı zengin yemek seçenekleriyle dikkat çekiyor. Bunların arasında en çok bilinen Biryani, pilav ve kuzu etinden yapılıyor. Garam masala da özellikle bu bölgenin vazgeçilmezleri arasında. Kuzeyin diğer olmazsa olmazları, yoğurt ve sarımsak. Yoğurtla birçok baharlı içecek de hazırlanıyor. Doğu Hindistan yani Bengal bölgesi, hardal gibi sert aromalı baharlarıyla biliniyor. Bengalliler kırmızı et yerine deniz ürünlerini tercih ediyor. Güney Hindistan ise çok tüketilen hindistanceviziyle tanınıyor.

23 Poppadom : Acılı özel Hint gevreği
Tarka Masoor Dal: Hindistan usulü mercimek yemeği : kendi özel mercimekleriyle yaptıkları ve içinde ceşitli baharatlar olan koyu kıvamlı br yemek, aslında yemekten cok bir sos Chicken Tikka Masala: Özel soslu chicken tikka: bu da bol baharatlı yine, tavuklar ızgarada pişirilip kendi özel soslarıyla harmanlanıp geliyor Vegetable Biryani : Sebzeli safranlı pilav: değişik hafif hoş bir pilav. kendilerine ait ince pirinçten yapılıyor. Garlic Naan : Sarimsakli tandır ekmeği: bu arada yukarda bahsettğim yemeklerin hepsini elinizle yiyosunuz unutmayın. sadece pilav biraz sıkıntı yaratıyor o da sorun değil...

24 oyun

25 Mangala oyununun genel çizgileriyle oynanışı şöyledir: Çoğunlukla iki kişi oynar. Topağa ya da bir tahta üzerine iki, dört ve kimi durumda üç sıra çukur yapılır. Ve gene sayısı oyunların türlerine göre değişen tohumlar, taneler ya da taşlar vardır. Seçilen bir delikteki tohumlar teker teker öteki deliklere dağıtılır. Gene belirli kurallara göre oyunculardan biri hasmının bir ya da iki çukurundaki tohumları ele geçirebilir. Bu el koyma hakkı ya çukurun dolu veya boş olmasına ya da son tohum konulan çukurun durumuna göre değişir. İki sıralı Mangala'da her oyuncunun bir sırası vardır ve sırası gelince gerek kendi sırası, gerek karşısındakinin sırasının çukurlarının tümünü dolaşır. Dört sıralı olanda her oyuncunun iki sırası vardır, yalnız kendi sırasındaki çukurları dolaşır. Dama, satranç, tavla gibi çeşitli kuralları olan Mangala oyunu iki sıralı olanı ele geçirme bakımından beşe ayrılabilir:

26 a) Oyuncu, belirli bir sayıdaki tohumları hasmının bir çukurunda tamamlarsa, bu çukuru ele geçirmiş olur ve buraya ilerde konulacak tüm tohumların sahibi olur. b) Yukarıdaki gibidir, ancak çukuru değil içindeki taşları ele geçirir ve kazançlı olarak bir yana koyar. c) Ele geçirme yoktur, yalnız bir çukurdan elde edebildiği kadar taş toplayabilmek için bu çukurdan sık sık geçer. ç) Oyunculardan biri elindeki son taşları kendi boş çukurunda bitirirse, hasmının karşıt çukurundaki taşları alır. d) Bir oyuncu elindeki taşları en son boş bir çukurun karşısındaki çukura boşaltırsa, bu boş çukurdan sonraki çukurdaki taşları ele geçirir.

27 Avustralya

28

29 Harp müzesinde çocuklar için özel pavyonlar yapılmış
Harp müzesinde çocuklar için özel pavyonlar yapılmış. Bu pavyonlarda kızlar hemşire giysileri giyip, erkekler tam teçhizatlı asker kıyafetleriyle yapay savaş ortamlarında oyunlar oynayabiliyor. oyun

30 oyun Ne, Bay Wolf's Time? Kurdun yemek zamanı
Bir çocuk sırtı dönük şekilde,diğer çocuklardan 15 adım kadar uzakta durur. Diğer oyunculardan zaman hakkında bilgi almak için saat kaç?diye bağırır . Oyuncular her attığı adımı saat olarak söyler.(10:00 10 adım için, 02:00 iki adım, vb) grup yeterince yakınlaştığında,kurt “yemek zamanı" çığlıkları ile diğer oyunculardan birini yakalamaya çalışır. yakalanan oyuncu kurt olur.

31 Bir Afrika ülkesi Tunus

32 pazaryerinde bir çocuk
Tunuslu çocuklar bir spor karşılaşmasında pazaryerinde bir çocuk pazarda

33 Tunuslu bir kadın Tunuslu bir adam

34 Tunusun yerel kıyafetleri

35 Tunusun ünlü bol baharatlı
patlıcanlı bulgur pilavı Tunusun ünlü yemeği kuskus

36 Amerikalı çocuklar

37 ABD jumping oyunu

38 ZIPLAMAK SERBEST ABD Ladder jump adlı oyun amerikalı çocuklar arasında çok popülerdir Üç ya da dörderli gruplara ayrılan çocukların her biri bir numara alır Her takımın bir numaralı oyuncusu başlama çizgisine gelir ve iki ayağını birbirine bitiştirerek en uzak mesafeye sıçrar Daha sonra iki numaralı oyuncu bir numaralı oyuncunun bıraktığı ayak izlerini başlangıç noktası alarak aynı şekilde sıçrar Gruptaki herkes bir kere sıçradıktan sonra ayak izlerini başlangıç noktasından en uzağa taşıyan grup oyunu kazanır

39 Crumble denen amerikan mutfağının
ünlü bir yemeği Pankek

40 Hollandanın başkenti Amsterdam dan bir görüntü

41 Hollandalı bir aile

42 Hollandalı çocuklar

43 Yöresel kıyafetleri içinde hollandalı bir çocuk

44 Hollanda da bir sınıf

45 Hollanda nın ünlü GOUDA peyniri

46 Hollanda çocuk oyunu Bizdeki körebe oyununun bir benzerini Hollandalı çocuklar da oynuyor.Oyunun adı kör keçi anlamına gelen BLINDE-BUK.kör keçi olan çocuk bir hayvan postu giyer kimin alnına iki kere dokunursa YANDI denilir ve oyun böyle devam eder.


"DÜNYADAKİ DİĞER ÇOCUKLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları