Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOFRA GAZETESİ MART VE NİSAN AYI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOFRA GAZETESİ MART VE NİSAN AYI."— Sunum transkripti:

1 SOFRA GAZETESİ MART VE NİSAN AYI

2 Merhaba! İşte yine karşınızdayım!
Mart ayında birçok ülke gezdim. Türkiye’den başladım uçmaya, İspanya’ya, İtalya’ya, İngiltere’ye, İsveç’e, Afrika’ya ve Fransa’ya gittim… Bu nedenle Mart ayında gazeteyi yetiştiremedim. Nisan ayıyla birleştirelim istedim… Harika sürprizlerle geri döndüm…

3 Gittiğim ülkelerdeki çocuklar Türkiye’den geldiğimi duyunca çok heyecanlandılar.. Çünkü Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı biliyorlarmış. Ülkemize gelip bizimle bayramımızı kutlamak istiyorlarmış.

4 Ben de dönüşte onları yanımda getirdim… Yolda gelirken bana sordular; “Türk çocukları kahvaltıda neler yiyorlar?” diye. Haydi söyleyin bakalım ne cevap vermiş olabilirim?

5

6 “Peki sizler kahvaltıda neler yersiniz
“Peki sizler kahvaltıda neler yersiniz?” diye ben sordum onlara… Bakın ne cevap verdiler….. Hem de sizlere kendi dillerinde merhaba demek istiyorlarmış…..

7 Ben İsveç’te yaşıyorum..
Hej! Benim adım Maja. Ben İsveç’te yaşıyorum.. Bizler sabah kahvaltıda mısır gevreği, bal, ekmek, peynir ve salam yeriz.

8 Benim adım Adella. Ben İspanya’da yaşıyorum..
Hola! Benim adım Adella. Ben İspanya’da yaşıyorum.. Bizler sabah kahvaltıda salam, balık, zeytin ve sarımsak yeriz. Zeytinli, domatesli çok lezzetli ekmeklerimiz vardır. Ayrıca sütü de çok severiz.

9 Benim adım Francesco. Ben İtalya’da yaşıyorum..
Çaov! Benim adım Francesco. Ben İtalya’da yaşıyorum.. Bizler sabah kahvaltıda üçgen şeklinde tost ekmekleri ile mozarella peyniri, fesleğen, zeytin, domates ve salam yemeyi severiz. Sütü de her çocuk gibi biz de çok severiz.

10 Bonjour! Benim adım Frederic. Ben Fransa’da yaşıyorum. Bizler sabah kahvaltıda kruasanı reçel ve peynirle birlikte yemeyi çok severiz. Sütü de sıcak içmesini severiz.

11 Benim adım Elizabeth. Ben İngiltere’de yaşıyorum..
Hello! Benim adım Elizabeth. Ben İngiltere’de yaşıyorum.. Bizler sabah kahvaltıda salam, sosis, yumurta, portakal marmeladı ve kızarmış tost ekmeği yemeyi severiz. Sütü de mısır gevreği ile karıştırmayı tercih ederiz.

12 Ben Güney Afrika’da yaşıyorum..
Hello! Benim adım Baako. Ben Güney Afrika’da yaşıyorum.. Bizler sabah kahvaltıda baharatlı şeyler yemekten hoşlanırız. Bazen balık, bazen yeşillikler.. Taze meyveleri çok severiz. Yumurta ve peyniri de yeriz.

13 İşte gördünüz. Başka ülkelerde de kahvaltılarda oldukça yararlı besinler yeniliyor, süt de mutlaka içiliyor… Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Güne güçlü bir kahvaltı ile başlarsak okulda daha çabuk öğrenir, daha çok oyun oynayacak enerji bulabiliriz. Türk çocuklarının kahvaltılarında çok sık yediği ve çok çok çok yakın bir arkadaşımın başarıyla yaptığı bir şey vardır. Arkadaşımın rengi siyah ve sarıdır.. Bir de poposunda minik bir iğnesi vardır. Onu tanıdınız mı?

14 Evvet. Arı dostum Vızvoz
Evvet. Arı dostum Vızvoz.. Bakın Vızvoz, balın nasıl yapıldığını anlatan bir video göndermiş. Haydi izleyelim…

15 “Çocuklar, sizler için yaptığımız bal çok faydalıdır
“Çocuklar, sizler için yaptığımız bal çok faydalıdır. İçinde bir çok vitamin vardır. Sizi besler, büyütür, enerji verir. Boğazınız mı ağrıyor? Öksürüp duruyor musunuz? O zaman bal yemeniz size çook iyi gelecektir. Sevgili dostum Aç Karınca hep der ki: Bu kadar değişik ülke gezdim, değişik yemek yedim, bu enerjiyi baldan başka hiçbir şeyde görmedim! Hoşçakalıınn…”

16 Teşekkürler Vızvoz ve teşekkürler misafir çocuklar… Bu ayki gazetemizi bir oyunla bitirelim… Bakalım sorulara doğru cevap verebilecek misiniz? Hazır mısınız?

17 Aşağıdaki resimlerden hangisi bize merhaba demek için “Bonjour” kelimesini kullandı?
Vızvoz mu? Frederic mi? Baako mu?

18 Fransız dostumuz Frederic, Bonjour diyor!

19 Peki kahvaltıda ne yenmez?
Döner mi? Yumurta mı? Peynir mi?

20 Evet haklısınız, döner kahvaltı için çok da uygun bir yemek değil…

21 Hangi resim C vitamini ile doludur?
Portakal suyu mu? Zeytin mi? Peynir mi?

22 Portakal C vitamini doludur değil mi
Portakal C vitamini doludur değil mi? Bazen kahvaltıda portakal suyunu da sıkıp içeriz…

23 Hangisi süt ile yapılmaz?
Patlamış mısır mı? Sütlaç mı? Peynir mi? Yoğurt mu?

24 Yo yo yo.. Patlamış mısır sütten yapılmaz

25 Hangisi buzdolabında saklanır?
Pirinç mi? Süt mü? Ayakkabı mı?

26 Tabii ki süt…

27 Son soru… Hangi cümle doğrudur?
Sabah çok erken servise biniyorum kahvaltı yapamam… Peynir dişlerimi güçlendirir. Sebze ve meyveleri yemesek de olur…

28 İşte doğru cevap…. 2. Peynir dişlerimi güçlendirir.

29 Eh bu seferlik de bu kadar…
Eh bu seferlik de bu kadar…. Şimdiden hepinizin 23 Nisan Uusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutlarım… Fakat biliyorsunuz uçağa yetişmem lazım…. Hoşçakalın, bal kadar tatlı günler yaşayın!

30


"SOFRA GAZETESİ MART VE NİSAN AYI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları