Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENTEGRASYON SUNUCUSU OLARAK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENTEGRASYON SUNUCUSU OLARAK"— Sunum transkripti:

1 ENTEGRASYON SUNUCUSU OLARAK
Mehmet Mustafa GÜRSUL

2 İçerİk Sorun? BizTalk Server 2010 Nedir? Avantajları Dezavantajları
Sürümleri Diğer Entegrasyon Araçları Demo

3 SORUN Günümüzde iş çevresi müşteri isteklerine göre çok hızlı değişebilmektedir. Entegrasyon ile ilgili sorunları çözmek için birden çok, farklı yardımcı aracı birlikte kullanmak gerekmektedir.

4 BizTALK SeRVER Nedİr? Entegrasyon sunucusu.
Uygulamalar ve sistemler arasında veri transferi ve iletişimi koordine etmek için kullanılan hizmetler ve araçlar sunar. Farklı sistemler arasındaki tercüman.

5 BizTalk BÖLÜMLERİ (ARTIFACTS)
Connecting applications within a single organization, commonly referred to as enterprise application integration (EAI) . Connecting applications in different organizations, typically referred to as business to business (B2B) integration. As a figure shows, a message is received by a receive port. Each receive port can have three components. - An adapter that shows how to communicate in a spesific way. - A receive pipeline that goes things such as converting the message from its native format into an XML document, validating the message’s digital signature and more. - A data mapping, which transforms the messages in some useful way. The message is then delivered into a SQL Server database called the MessageBox. From here it can be read by an orchestration.

6 AVANTAJLARI Çözüm getirdiği sorunlar:
Zaman alıcı deployment , Değişikliklerin zor yapılması Farklı sistemler ile iletişim (B2B rolü) Negatif senaryoların kolayca ele alınabilmesi (bazı servislerin çalışmaması durumu gibi)

7 DEZAVANTAJLARI Öğrenme süresi zor değil ama biraz zaman alıcı.
Lisans ücreti fazla. (bunun yanında Developer Edition ücretsiz).

8 SürümleRİ Developer Sürümü (Ücretsiz) Enterprise Sürümü ($44228)
Geliştirme ve test için Enterprise sürüm ile aynı yeteneklere sahip Enterprise Sürümü ($44228) Yüksek hacim, güvenilirlik ve kullanılabilirlik için kurumsal düzeyde gereksinimleri olan müşteriler. Standart Sürümü ($10138) Orta hacim ve uygulama ölçeklendirme gereksinimlerine sahip işletmeler Branch Sürümü ($2528) RFID dahil hub ve bağlı bileşen uygulama senaryoları için tasarlanmış Kaynak :

9 DİĞER ENTEGRASYON ARAÇLARI
OpenESB ( Open Source Apache ServiceMix ( Fuse ESB Apache ServiceMix temel alınarak geliştirilmiş. Apache ServiceMix’in ticari versiyonu.

10 ÖRNEK UYGULAMA Contoso online donanım ve yazılım satan bir yer. Şirket kaynaklarını yönetmek için kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemi satın alıyor. Buradaki yapacağımız örnekte, BizTalk Server kullanan bir kurumsal uygulama entegrasyonu (EAI) geliştireceğiz. Böylece var olan ambar (warehouse) sistemi ile ERP sistemini entegre edeceğiz. Ve ambardan gelen istekleri işleyeceğiz. Bu entegrasyon çözümü için birkaç zorlu (challenging) konu var. Bunlar: Mesaj transportation: Ambar ve ERP sistemleri farklı platformda yer almaktalar.Ve mesaj alıp vermek için farklı taşıma protokolleri kullanmaktalar.Bu çözümde gönderen sistem tarafından desteklenen protokoller kullanılarak iletileri almak ve alıcı sistem tarafından desteklenen protokoller kullanılarak mesajları iletmek mümkün olmalıdır. BizTalk server mesajları taşımak için adaptörler kullanmaktadır. Message conversion: Birçok ileti tipi bulunmaktadır. Örneğin XML, EDI (Electronic Data Interchange), belli bir ayıraçla ,örneğin virgulle, oluşturulan dosyalar, v.b. Biztalk server xml merkezlidir. Birçok durumda gelen iletileri ilk once xml e çevirmek gerekmektedir. Business process management: EAI senaryolarının çoğu, sadece bir sistemden başka bir sisteme mesajları iletmekten daha fazla işler içermektedir. Birçok sistem işin içinde olmaktadır ve karmaşık iş akışları içermektedirler. Bu senaryoda ambar sistemi ileti göndererek stok yenileme talebinde bulunmaktadır. Bizim çözümümüz bu iletiyi almakta ve isteğin genel toplamını (grandtotal) denetlemektedir. Eğer genel toplam belirli bir değerin üstünde ise , istek otomatik olarak reddedilmekte ve kabul edilmedi (decline) mesajı göndermektedir. Diğer durumda çözümümüz iletiyi ERP ye göndermektedir.

11 ÖRNEK UYGULAMA EAI_Tutorial_01_Before You Begin
EAI_Tutorial_02_Define Schemas and Map EAI_Tutorial_03_Define Business Process EAI_Tutorial_04_Deploy Solution Kaynak:

12 Kaynakça BizTalk Server Tutorials - Why BizTalk - BizTalk Server Virtual Labs - Introducing Biztalk Server David Chappel, Chappel & Associates March Biztalk Server ve Genel Özellikleri - server-ve-genel-zellikleri.html


"ENTEGRASYON SUNUCUSU OLARAK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları