Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye."— Sunum transkripti:

1 Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye çıkarmalarına yardımcı olan, aynı zamanda daha önce benzeri görülmemiş bir düzeyde kullanılabilirlik ve yönetim becerileri sunan yeni nesil Windows Server işletim sistemidir. İçerdiği özellikler ve işlevler sayesinde BT uzmanları ve işletmeler, her zamankinden daha güvenli, güvenilir ve güçlü bir sunucu ortamına sahip oluyor. Windows Server 2008, bulundukları yer farketmeksizin tüm kullanıcıların şirket ağındaki bütün yardımcı hizmetlerden faydalanmalarını sağlayarak kurumlara yeni değerler kazandırıyor.

2 Windows Server İşletim Sistemi’ndeki Gelişmeler ağ kurma, gelişmiş güvenlik özellikleri, uzak uygulama erişimi, merkezi sunucu rolü yönetimi, performans ve güvenilirlik izleme araçları, yük devretme kümelendirmesi, dağıtım ve dosya sistemindeki yenilikler yer alır.

3 Windows Server 2008’in Faydaları Web : Windows Server 2008, ileri düzeyde yönetim ve tanılama imkanı, geliştirme ve uygulama araçları ve düşük altyapı maliyetleri ile zengin Web tabanlı deneyimleri verimli ve etkili biçimde sunmanıza olanak sağlar. Internet Information Services 7.0: Windows Server 2008, Internet Information Services (IIS) 7.0, ASP.NET, Windows Communication Foundation, Windows Workflow Foundation ve Windows SharePoint Services 3.0’ı entegre eden Web yayını için entegre bir yapı sunar. IIS 7.0, mevcut Windows Web sunucusu için önemli bir geliştirmedir ve Web platformu teknolojilerini entegre etmede merkezi bir rol oynar. Sanallaştırma : Windows Server 2008, yerleşik sunucu sanallaştırma teknolojisi ile maliyetlerinizi düşürmenizi, donanımlarınızdan daha fazla yararlanmanızı, altyapınızı optimize etmenizi ve sunucu kullanılabilirliğini geliştirmenizi sağlar

4 Terminal Hizmetler: Windows Server 2008, uzak bilgisayarlarla ve uygulamalarla bağlantı kurmak için Terminal Hizmetlerde yeni bir işlevsellik sunar. Terminal Hizmetler’deki Uzak Uygulama (RemoteApp) işlevi, terminal sunucuda çalışan uygulamaları tam olarak entegre eder, böylece bu uygulamalar ayrı bir kullanıcının yerel bilgisayarında çalışıyormuş gibi davranır. Güvenlik :Windows Server 2008, şimdiye kadarki en güvenli Windows Server’dır. Güçlendirilmiş işletim sistemi ve Ağ Erişimi Koruması, Federe Hak Yönetimi ve Salt Okunur Alan Denetleyicisi de dâhil güvenlik konusundaki yenilikleriyle ağınız, verileriniz ve işiniz için eşsiz bir koruma sunar. Ağ Erişimi Koruması (NAP): IT yöneticisinin ağ için sistem durumu gereksinimleri tanımlamasına ve bu gereksinimleri karşılamayan, ağ ile iletişimdeki bilgisayarları engellemesine imkân sağlayan yeni bir yapıdır. NAP, kurumlar için durum gereksinimlerini belirten, yönetici tarafından tanımlanmış ilkeleri uygular.

5 Salt Okunur Etki Alanı Denetleyicisi (RODC): Windows Server 2008 işletim sisteminde kuruluşların bir etki alanı denetleyicisini, etki alanı denetiminin fiziksel güvenliğinin garanti edilemediği yerlere dağıtabilmelerini sağlayan yeni bir etki alanı alan denetleyicisi yapılandırmasıdır. RODC, verilen bir alan için Active Directory dosya hizmetleri veri tabanının salt okunur bir benzerini sunar. Yük Devretme Kümelendirmesi: İyileştirilmiş özellikler koruma sağlarken, veri ve uygulamalarınızı kullanılabilir hale getirir ve sunucu kümelerini yapılandırmayı da daha kolay hale getirmeyi amaçlar. Yük devretme kümelendirmelerindeki yeni Doğrulama Aracını kullanarak sistem, depolama birimi ve ağ yapılandırmanızın bir kümelendirme için uygun olup olmadığını belirleyecek testler yapabilirsiniz. İş Yükü için Sağlam Bir Temel: Windows Server 2008, şimdiye kadarki en esnek ve sağlam Windows Server işletim sistemidir. Server Core, PowerShell, Windows Deployment Services ve ileri ağ iletişimi ve kümelendirme teknolojileri gibi yeni özellikleriyle Windows Server 2008, tüm iş yükünüz ve uygulama gereksinimleriniz için çok yönlü ve en güvenilir Windows ortamını sağlar.

6 Sunucu Temeli (Server Core): Server Core yükleme seçeneği, işletim sisteminin belirleyici rollerin birini destekleyecek tam işlevselliğe sahip bir moddur, sunucu Grafik Kullanıcı Arayüzünü (GUI) içermez. Server Core yüklemeleri, yalnızca atanmış roller için gerekli olan özelliklere sahiptir; bu yüzden normal olarak yönetilecek daha az bileşen oldukça daha az bakım ve daha az güncelleştirme gerektirir. Başka bir deyişle, sunucuya yüklenmiş ve çalışmakta olan daha az program ve bileşen olduğu için, ağa yönelik daha az saldırı vektörü olur, bu da düşük saldırı alanı sağlar. Eğer yüklenmemiş bir bileşende bir güvenlik açığı ya da bir zayıflık belirlenirse, bir yama gerekmez. Windows PowerShell: 130’dan fazla araç ve entegre komut dili ile yeni bir komut satırı kabuğudur. Yöneticinin özellikle çoklu sunuculardaki rutin sistem yönetimi görevlerini kolayca kontrol etmesini ve güvenli bir şekilde otomatik hale getirmesini sağlar

7 Sunucu Yöneticisi : “Sunucunuzu Kontrol Edin”, “Sunucunuzu Yapılandırın” ve “Windows Bileşenlerini Ekleyin ya da Kaldırın” gibi bazı Windows Server 2003 özelliklerini birleştirerek onların yerini almıştır. Sunucu Yöneticisi’ni makinenizdeki çeşitli görevler ve özellikleri yapılandırmak amacıyla kullanabilirsiniz. WDS – Dağıtım Hizmetleri: Uzaktan Yükleme Hizmetlerinin (RIS) güncelleştirilmiş ve yeniden tasarlanmış Windows Server 2008 sürümü olan WDS imaj tabanlı Windows İşletim sistemlerinin kurulumuna ve hızla benimsenmesine yardımcı olur.


"Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları