Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Floristik Araştırma Stretejileri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Floristik Araştırma Stretejileri"— Sunum transkripti:

1 Floristik Araştırma Stretejileri
Heuristic Branch-and-bound Exhaustive Metodları

2 Heuristic metodu: Gidilmeyen Gidilen
Heuristic sınıflandırma:Bu sınıflandırmaya göre görülen adalara uğrayıp türleri taksonlara ayırmıştır. Sonunda tüm adalar için genel bir sınıflandırma kullanıp bölge için genellemiştir..

3 Branch-and-bound metodu:
Gidilmeyen Gidilen Branch-and-bound metodu:Araştırmacı bu metodla tüm adalara uğrayıp sınıflandırma yapmıştır. Avantajı:Sonuç olarak sınıflandırma güvenilir niteliktedir. Dezavantajı:Sınıflandırmayı yaparken tüm adalara göre yapılması yavaş olmasına sebebiyet doğruyor.

4 Exhaustive metodu: Gidilmeyen Gidilen
Exhaustive metodu: Araştırmacı bu metodla tüm adalara ve ada dışındaki diğer küçük bölgelere de uğrayıp sınıflandırma yapmıştır. Avantajı:Sınıflandırmanın çok daha güvenilir olması en önemli avantajıdır. Dezavantajı:Sadece 11 taksona kadar sınıflandırmanın yapılması ve oldukça yavaş olması sebebiyle bu metodun dezavantajını oluşturmaktadır. Cb cıkalıtırsa belkı yetbilir.11 taksona kadar sınıflandırılması bıt yetersızlıgı.eger cb olursa belkı 30 taksona kadar ayırabılır.

5 Heuristic Branch-and-bound Exhaustive Avantajı
Hızlı ve pratik oluşu en önemli avantajıdır. Sonuç olarak sınıflandırma güvenilir niteliktedir. Sınıflandırmanın çok daha güvenilir olması en önemli avantajıdır. Dezavantajı Yanlış sonuçlar doğurabilir bu sebeple pek güvenilir değildir. Sınıflandırmayı yaparken tüm adalara göre yapılması yavaş olmasına sebebiyet doğruyor. Sadece 11 taksona kadar sınıflandırmanın yapılması ve oldukça yavaş olması sebebiyle bu metodun dezavantajını oluşturmaktadır.


"Floristik Araştırma Stretejileri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları