Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAYISAL DERSLERE NASIL ÇALIŞMALI ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAYISAL DERSLERE NASIL ÇALIŞMALI ?"— Sunum transkripti:

1 SAYISAL DERSLERE NASIL ÇALIŞMALI ?
MATEMATİK, FİZİK .KİMYA BİYOLOJİ, ÇALIŞMANI PÜF NOKTALARI

2 MATEMATİK VE GEOMETRİ ÖSS’DEKİ SORU YOĞUNLUĞU BULUNAN KONULAR SAYILAR
PROBLEMLER ÜÇGEN,DÖRTGEN,ÇEMBER VEDOĞRUNUN ANALİTİĞİ

3 ÖSS’ de SORULAN MATEMATİK ve GEOMETRİ SORULARI,
ÖZELLİKLERİ AÇISINDAN EZBER BİGİYE DAYANMAYAN,PRATİK DÜŞÜNMEYİ VE HIZLI YORUMLAMAYI GEREKTİREN SORULARDIR BU SORULAR ,HATASIZ İŞLEMLER İLE SONUCA ULAŞMAYI GEREKTİREN YAPILARDAN OLUŞTURULMUŞTUR.

4 MATEMATİK VE GEOMETRİ ÇALIŞIKKEN,
SÜRE TUTARAK SORU ÇÖZME ALIŞKANLIĞINI GELİŞTİRMEK. KISA ZAMANDA DAHA ÇOK SORU ÇÖZMENİZİ, DOLAYISIYLA SORU ÇÖZME HIZINIZIN ARTMASINI SAĞLAR.

5 SORULARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE ANALİZ ETMEK BAŞARINIZA ÖNEMLİ KATKIDA BULUNACAKTIR.
Çözmeye çalıştığınız soru size hiçbir şey ifade etmiyorsa bu soruyu içeren konu başlığını tekrar ve adım adım çalışmalısın. Çözemediğiniz sorulardan sonra hemen verilmiş çözümler yerine, soru üzerinde tekrar tekrar düşünüp,çözmek için çok uğraşıp en son çare olarak cevap anahtarına bakmalısınız. Sorunun çözümünde yorum hatası yaptıysanız,geri dönüp o konuyu bir kez daha gözden geçirmeli ve hatanızın ne olduğunu anlamalısınız.

6 SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE, Bir konuyu çok iyi bilmekle, o konuyla ilgili soruları yapabilmek farklı şeylerdir. Çözüm yolunuz doğru olduğu halde işlem hatası yaptığınız için sonuca ulaşamadıysanız,hatanızı bir yere not edin.aynı hatayı yapmamaya gayret edin.

7 MATEMATİK ÖĞRENİRKEN TEMEL AMAÇ
Düşünce kabiliyetinizi geliştirebilmektir. Matematikte başarı,yetenekten çok ne kadar ve nasıl çalıştığınızla ilgilidir. Matematik ancak düzenli planlı ve sabırlı bir çalışma ile başarılı olabilirsiniz. Soru çözerken basitten karmaşığa gitmeniz en doğru yöntemdir.

8 Bir konuyu öğrenmeden dinlemeden önce şöyle bir gözden geçirmeniz hem derste anlatılanları anlamanızı kolaylaştırır,hem de derse karşı olumsuz bir bakış açınız varsa bu tutumunuzu değiştirir Anladığınız konu üzerinde durun.konuyu yeteri kadar öğrenince,bir soruyu saniye arasında çözebilecek hıza ulaşmaya çalışın.

9 GEOMETRİ ÇALIŞIRKEN KONULARI SIRAYLA ÖĞRENMEYE DİKKAT ETMENİZ BÜYÜK ÖNEM TAŞIR.
Çok soru çözmek ve soru çözerken sunulan verilerin yanında hayal gücünüzün ve mantığınızı kullanmak sizi başarıya götürecek unsurların başında gelir. GEOMETRİDE BAŞARILI OLMANIN PÜF NOKTASI,soruda istenileni görebilmenizdir;bir soruyu çözmek için o soruda verilen bilgiler sizin için yeterlidir.karşınıza çıkan sorularla ilgili yeni sorular üretin.

10 GEOMETRİ ÇALIŞIRKEN TEMEL BİLGİLERİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE ÖĞRENMENİZ ÇOK ÖNEMLİDİR. Geometri çalışırken konu sıralamasını bozmamaya dikkat edin. UNUTMAYIN ,ancak konuyu çok iyi bilen,bilgiler arasında transfer yapabilen,yorum gücüne sahip ve farklı kaynaklardan çok soru çözen öğrenciler başarılı olabiliyor. Testlerinizi,örnekleri inceleyerek ve çözümü verilmiş soruların cevaplarını kapatarak çözmelisiniz.çözüme bakıp hatanızı görmek,aynı hataya düşmenizi önemli ölçüde engeller.

11 ÖSS de ÇIKAN MATEMATİK KONULARI
Sayılar 1 Sayılar II Üslü sayılar Köklü sayılar Oran-orantı I dereceden denklemler Mutlak değer Problem I-II-III Grafik problemleri Kümeler Bağıntı –fonksiyon İşlem –modüler aritmetik Polinomlar .

12

13 ÖSS FİZİK ÖSS’de öne çıkan sorular ”temel kavramlarla düşünebilme” gücünü ölçmeye yönelik sorulardır. Fizik çalışırken temel kavramları çok iyi öğrenmelisiniz. Fizik sorularının çeldiriliciliği güçlüdür.bu yüzden soruları çok dikkatli okumalı,özellikle altı çizili kelimelere dikkat etmelisiniz.

14 SORULAR GENELLİKLE ŞEKİLLİ OLDUĞUNDAN,
Şekilde metnin bütünleyicisi olduğundan,her ikisini birden dikkate alarak verileri net bir şekilde tespit etmelisiniz. İlkeli sorularda öncelikli soru kökünü okumalı,sonra ilkeyi incelemelisiniz. ÖSS sorularının dikkatinizi ölçmek üzere oluşturulduğunu unutmamalısınız.

15 ÖSS”de ÇIKAN KONULAR Ağırlık merkezi. Denge –moment. Basit makine.
Doğrusal hareket. Enerji. Işığın yansıması Genleşme. Durgun elektrik. Elektrik akımı. Elektrik devreleri. Akımın etkileri. Gazlar.

16 ÖSS’deki KİMYA Sorularının birbiri ile bağlantılı olduğunu görüyoruz.
Mol kavramıyla kimyasal hesaplamalar,madde konusuyla çözeltiler arasında ilişki kurmak mümkün. Dolayısıyla konuları bir bütün halinde öğrenmeniz yararınıza olacaktır.

17 SORULAR Madde bilgisi Atom ve periyodik cetvel. Çekirdek tepkimeleri.
Temel kavramlar. Gazlar ve çözeltiler. ANCAK kimyasal tepkimelerde enerji,ısı hesapları,asitler ve bazlar ile yükseltgenme ve indirgenme bölümlerinden de sorulara yer verilir.

18 Kimya testlerinde Genellikle temel kavramlarla düşünme gücünü ölçmek amaçlanır. Konuların temel bilgilerini,teorileri en ince ayrıntısına kadar özümsemelisiniz. Ders çalışırken not almanız ve özetler çıkarmanız işinizi önemli ölçüde kolaylaştırır. Soru çözerken soruda verilen vurgulara,anahtar kavramlara dikkat etmeniz gerekir. “aynı sıcaklıkta”,”eşit kütle”,”sıcaklık 3 kat artırılırsa”gibi vurgular önemlidir.

19 ÖSS de ÇIKAN KONULAR. Madde bilgisi. Hal değişimi. Mol kavramı.
Gazlar. Çözeltiler. Kimyasal tepkimeler ve ısı hesabı. Atom periyodik cetvel.

20 ÖSS BİYOLOJİ BİYOLOJİ sorularında mantıksal bilgi ön plana çıkar.
Olaylar arasında bağlantı kurabilmek, Analitik düşünmek,sebep,sonuç ilişkisi halinde çalışarak ezberden uzak durmak, Biyoloji sorularıyla rahatça baş etmenizi sağlar.

21 BAZI DENEY SORULARI İçerdikleri deneyleri açıklamak için oldukça ayrıntılı bir şekilde yapılandırılır ve uzun yazılır. Bu sizi hiç korkutmasın;çünkü soruların çözümünde temel bilgilerinizin yanı sıra soru için de yer alan verileri de kullanacağınızdan, doğru cevaba ulaşmanız beklediğinizden daha kolay olacaktır.

22 Soru çözerken, Biyoloji konularını ana ve alt başlıklarıyla yazıp,her zaman gözünüzün önünde bulundurmaya dikkat edin. Konuyla ilgili çizelgeleri ve şekilleri, hafızanızda kalmaları için günlük hayatınızdaki bazı objelerle veya olaylarla ilişkilendirin. Aklınızda tutamadığınız kelimeler için tekerlemeler uydurun.

23 Daha önceki yıllara ait ÖSS sorularını çözmeyi sakın ihmal etmeyin.
Konu ayrımına gitmeden,test çözmeye dikkat edin.

24 ÖSS de ÇIKAN KONULAR Organik maddeler,enzimler ve sentez olayları.
Genetik. Hücre bölünmesi-üreme-gelişme. Populasyon-ekosistemler. Sindirim sistemi. Solunum-fotosentez. Evrim ve adaptasyon. Boşaltım sistemi.

25 HEPİNİZE İYİ ÇALIŞMALAR
REHBERLİK SERVİSİ


"SAYISAL DERSLERE NASIL ÇALIŞMALI ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları