Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye"— Sunum transkripti:

1 TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Hazırlayan: Soner SAYIN

2 Kıymetli öğrenciler; TEOG sınavında başarılı olmanın anahtarını sizinle paylaşıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz Bu yazıdan sonra ‘’TEOG sınavına nasıl çalışmalıyım? TEOG sınavından yüksek puan almak için ne yapmalıyım? TEOG’a nasıl hazırlanmalıyım?’’ gibi tüm sorularınızın cevabını almış ve rakiplerinize göre avantajlı olarak başlamış olacaksınız İşte buyurun TEOG’a hazırlık tavsiyelerine.

3 Tavsiye 1: Dersi Derste Öğrenin!
Yanlış duymadınız, bu sınavda başarılı olmanız için uymanız gereken ilk kural, dersi derste öğrenmektir Neden? Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı hazırlamış olduğu tüm soruları okulda işlenen konulardan sormaktadır. Bu durumda, okulda işlemiş olduğunuz konuları iyi öğrenmek, öğretmeni iyi dinlemek ve derse aktif olarak katılmak sizin için çok önemlidir.

4 Tavsiye 2: Çalışma Kitaplarınızdaki Tüm Etkinlikleri Yapın/Çözün!
Madem MEB’in amacı okulda işlenen konuları sormak, o zaman haliyle kitaplarınızdaki etkinliklere yakın yani benzer sorular soracaktır. Özellikle tema sonlarında yer alan ölçme/değerlendirme çalışmalarına ağırlık vermeniz ve oradaki tüm soruların doğru cevaplarını öğrenmeniz gerekir.

5 Tavsiye 3: Derse Girmeden Önce Konuya Hazırlık Yapın!
Daha önce hiç duymadığınız bir konuyu derste işliyor olmak, hem dikkatinizi toplamanıza engel olabilir hem de o konuyu öğrenemeyeceğiniz ile ilgili sizde önyargı oluşturabilir. Bu yüzden henüz evdeyken bir sonraki günün konularını gözden geçirmenizde fayda vardır. Böylece derse girdiğinizde motivasyonunuz artmış olacak ve derse katılmanızla öğretmenin dikkatini çekmiş olacaksınız.

6 Tavsiye 4: Öğretmenlerinizin Gözüne Girmeye Çalışın!
Evet, evet! Ne yapın ne edin öğretmeninizin gözüne muhakkak girin. Peki, neden? Çünkü TEOG puanı hesaplanırken ortaokulda almış olduğunuz notlar da dikkate alınır. Peki, bu notlar yazılılardan mı ibarettir? Tabi ki hayır! Yazılıların haricinde öğretmenleriniz size derse katılımınızla ilgili notlar vermektedir. E sürekli derse katılan, emek veren, ödev yapan bir öğrenci, yazılılardan düşük alsa bile öğretmeni tarafından görmezden gelinmeyecek ve kendisine iyi bir sözlü puanı verilmiş olacaktır.

7 Tavsiye 5: Öğrendiğiniz Konuları Mutlaka Tekrar Edin!
Eğitim ve öğretimde öğrenmekten çok, öğrenileni hafızada tutmak yani unutmamak ve zamanı geldiğinde o bilgiyi kullanmak önemlidir. Bunun da yegane yolu, öğrenileni tekrar etmektir. Bu yüzden her gün konu tekrarı yapmanın yanında, haftalık ve aylık tekrarlarınızı da ihmal etmeyin.

8 Tavsiye 6: Derste Not Tutun!
   Not tutmak motivasyon için çok önemlidir. Türkiye’de bir ders saati 40 dakikadır. Henüz yaşında olan öğrenciler için 40 dakika boyunca dikkatini yoğunlaştırmak gerçekten çok zordur. İşinizi kolaylaştırmanın en güzel yolu not tutmaktır. Böylece o an konuları hem duymuş hem de yazmış olursunuz ki bu da öğrenilenlerin pekişmesi açısından çok önemlidir.

9 Tavsiye 7: Bol Soru Çözün!
Bildiğiniz gibi TEOG soruları çoktan seçmeli yani test sorularından oluşmaktadır. Bu tarz sorulara yabancı kalmamalı, aynı zamanda test çözme tekniklerini de iyi öğrenmelisiniz. Soru çözmek, konuları da pekiştireceğinden, ihmal edilmemesi gereken bir konudur.

10 Tavsiye 8: Planlı Çalışın!
Plan-program kavramları, eğitimde her zaman karşılaşacağınız kavramlardır. Çünkü gerçekten önemsenmesi gereken konulardır. Kendiniz veya rehber öğretmeninizin yardımları ile kendiniz için bir ders çalışma programı oluşturun. Hangi gün hangi derse ne kadar çalışacağınızı iyi ayarlayın ve kesinlikle taviz vermeyin.

11 Tavsiye 9: İnek Olmayın! Bildiğiniz gibi ‘’inek’’ tabiri sürekli ders çalışan, sosyal hayatı olmayan öğrenciler için kullanılır. Siz ‘’inek’’ olmayın. Elbette ki sınavlarınıza, derslerinize gerektiği kadar çalışın; ancak işi abartıp da sosyal hayatınızı sıfırlamayın. Zaten böyle bir çalışma şeklinin götürüleri, getirilerinden daha fazla olacaktır. Kendiniz için zaman ayırın; gezin, tozun, eğlenin, sosyal gruplara, kurslara katılın ve çocukluğunuzu yaşayın.

12 Tavsiye 10: Bol Bol Bol Bol Kitap Okuyun!
Kitap okumadan sadece ders çalışan öğrenciler, boşuna sürülen verimsiz topraklara benzerler. Kitaplar, gazeteler, dergiler, şiirler sizin gübreniz olsun. Onlarla güçlenin ki hayatınızın tüm anlarında başarıyı yakalayabilesiniz. Evet, arkadaşlar sizlere TEOG sınavlarından yüksek puan almanız için 10 altın kural, tavsiye verdik. Tavsiye etmesi bizden, uygulaması sizden... Lütfen konuya kısa da olsa yorum yazmayı unutmayınız! Soner SAYIN


"TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları