Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının."— Sunum transkripti:

1 VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI

2 Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının temel anahtarıdır. Unutmayın ki kendine güven başarının temel anahtarıdır.

3  Çalışmaya istekli başlamanız veriminizi artırır.  Eğer çalışma isteği duymuyorsanız, ders çalıştıktan sonra sevdiğiniz bir şeyi yaparak kendinizi ödüllendireceğinizi düşünerek adapte olmaya çalışın.

4

5  Çalışacağınız dersi, konuyu ve çalışma tipini (soru çözmek, konuya çalışmak, tekrar yapmak gibi) belirleyin. Kendinize soru sayısı ya da zaman limiti koyun.  Çalışacağınız ortamı belirleyin. Dağınıklık sizi rahatsız ediyorsa çalışma ortamını düzenleyin.

6  Dikkatinizi dağıtacağını düşündüğünüz eşya,insan vs. uzakta çalışınız.  Ders çalışırken sadece o konu üzerine yoğunlaşınız. Eğer aklınıza ders dışında başka bir şey takılıyorsa halledebiliyorsanız halledip derse öyle oturunuz.

7

8  Planlı programlı çalışmayı ilke edinin.  Plan yapamıyor ya da yaptığınız plana uyamıyorsanız mutlaka rehber öğretmeninizden yardım isteğiniz.  Ders çalışmak bir alışkanlık ve disiplin işidir. Bu yüzden mutlaka plan yapmak gerekir.

9  Çalışmanızı, belirlediğiniz zaman,soru sayısı ya da konu bitmeden bitirmeyiniz.  Çalışma süresi belirlerken 30 dakikadan az olmamasına özen gösteriniz.  Çalışmak için günün en verimli olduğunuz saatlerini seçmeye özen gösteriniz.

10  Bir konuyla ilgili çalışmanızı, o konudaki tüm soru tiplerini çözebildikten sonra bırakmanız yararınıza olacaktır.  Deneme sınavları, okuldaki ders notlarınız ve testlerdeki başarınıza göre hangi konuda eksik olduğunuzu belirleyiniz.  Sadece iyi bildiğiniz ya da sevdiğiniz ders veya konulara çalışmak doğru değildir.

11  Derste öğrendiğiniz konuların mutlaka tekrarını yapınız.  Konuyu öğrenmeden soru çözmeye kalkmayınız.  Bir sözel derse çalıştıktan sonra, araya sayısal dersler koyarak çalışınız.  Benzer dersleri arka arkaya çalışmayınız.

12  Başarınızda en büyük katkı yine sizindir. ÖZVERİ DERSHANESİ REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK BİRİMİ


"VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları